Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το iPhone 13

Το επόμενο smartphone της Apple, το iPhone 13, ίσως διαθέτει την καλύτερη κάμερα της ιστορίας.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την επίσημη παρουσίαση του iPhone 12 και μόλις λίγες ώρες από το One More Thing event αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στο Κουπερτίνο έχουν χρόνο για χάσιμο. Και πολύ περισσότερο, πως δεν υπάρχουν (ανεπίσημες) πληροφορίες και φήμες για το iPhone 13. Μπορεί να σου φαίνεται αρκετά νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, μην ξεχνάς όμως πως ο τεχνολογικός κόσμος τρέχει με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από όσο φανταζόσουν. 

Είναι σχεδόν ένας είδος παράδοσης αμέσως μετά την παρουσίαση του νέου iPhone, κάποιος ή κάποιοι από τους insiders -συνήθως στο Twitter- να έχουν πληροφορίες για το μοντέλο που θα το διαδεχθεί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα.

Η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας

Το  iPhone 13 λοιπόν βρίσκεται στα σκαριά, με άπαντες στο Κουπερτίνο να έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό του. Το επόμενο smartphone της Apple κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021, αν και μένει ανοιχτό ένα παραθυράκι για τους πρώτους μήνες του 2022 - κάτι που ασφαλώς σπάει το pattern της Apple. Οι συνθήκες όμως είναι αυτές που καθορίζουν την αγορά και αυτό δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. 

Η σούπερ κάμερα

Οι πιο ενδιαφέρουσες φήμες έχουν να κάνουν, φυσικά, με την τετραπλή κάμερα, που τελικά δεν είδαμε στο iPhone 12. Η αμερικανική εταιρεία όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό: Οι νέες αναβαθμίσεις κάνουν λόγο για την πιο εντυπωσιακή κάμερα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε κινητό τηλέφωνο.

Κάποιοι που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις αναφέρουν πως το iPhone 13 θα είναι εξοπλισμένο με ένα ευρυγώνιο φακό 64 megapixel με ψηφιακό zoom 6x, αναμορφικό φακό 64 megapixel για βίντεο (2.1: 1), τηλεφακό 40 megapixel με 3x-5x optical zoom και Lidar 4.0. Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά; Φωτογραφίες, βίντεο και δυνατότητες εικόνας που δεν είχε καν φανταστεί κάποιος στο παρελθόν. Παρότι εταιρείες όπως η Samsung έχουν παρουσιάσει κάμερες με περισσότερο MP, η Apple δεν παρασύρεται και εξετάζει πάρα πολύ προσεκτικά τις μεθόδους με τις οποίες θα πιάσει την κορυφή στο εν λόγω task.

Πέρα από την κάμερα

Θα ήταν ψέμα να αναφέρουμε πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το τι άλλο θα υπάρχει στο επόμενο iPhone. Στο Youtube όμως έχει κάνει την εμφάνισή του ένα βίντεο που ρίχνει "τυράκι" για τους aficionados της Apple. Κυρίως έχει να κάνει με το σχεδιασμό και κάποιες λειτουργίες.

Ο Ming-Chi Kuo, ένας από τους πιο έγκυρους τεχνολογικούς αναλυτές, πιστεύει ότι η φρέσκια εκδοχή του iPhone θα έχει παρόμοιο deisgn και μέγεθος οθόνης αλλά οι επιδόσεις, ειδικά όσον αφορά τα iPhone 13 Pro and Pro Max, θα είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο. Περιμένει επιπροσθέτως αναβαθμίσεις στο κομμάτι του ProMotion display και του Touch ID.

Πόσο κοντά ή μακριά από την πραγματικότητα είναι όλα τα παραπάνω, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Μόνο η ίδια η Apple. Η οποία δεν δείχνει να βιάζεται, τουλάχιστον όχι όσον αφορά τις ανακοινώσεις και τις πληροφορίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος