Καθαρίζοντας αποτελεσματικά το laptop

5 συμβουλές για να το απολυμάνεις σωστά, χωρίς εκπλήξεις ή ατυχήματα.

Στις απαραίτητες προϋποθέσεις ενός συγκροτημένου 8ωρου συμπεριλαμβάνεται προφανώς ένας τακτοποιημένος χώρος και κυρίως ένα καθαρό laptop. Όπως κι αν βολεύεται ο καθένας, έρευνες έχουν αποδείξει πως το "δημιουργικό χάος" που επικρατεί στο γραφείο κάποιων, τελικά δεν είναι τόσο αποδοτικό. Σε καιρούς πανδημίας, και δεδομένου του ότι ο κορονοϊός καραδοκεί ανά πάσα στιγμή, η καθαριότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Οι παρακάτω λοιπόν πέντε συμβουλές, θα σε βοηθήσουν να απολυμάνεις σωστά το laptop σου, όσο πιο γρήγορα γίνεται και κυρίως, χωρίς να υπάρξει κάποιο "ατύχημα".

Η οθόνη 

Ξεκινάμε με τα πιο δύσκολα-ευαίσθητα: Το μοναδικό που χρειάζεσαι είναι ύφασμα μικροϊνών, νερό και υγρό σαπούνι. χρήση απορρυπαντικών ή αντισηπτικών (είτε μαντήλι είτε υγρό), αιθυλικής αλκοόλης, όπως και προϊόντων που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα γυαλιά μας, δε συνιστάται σε καμία περίπτωση. Μία καλή εναλλακτική είναι το σπρέι Ecomoist που μπορείς να βρείς στο Amazon και κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ. 

Το πληκτρολόγιο

Εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο ύφασμα και αφού τελειώσεις τη διαδικασία, το ιδανικό θα ήταν να έχεις αγοράσει ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα και να ψεκάσεις ανάμεσα στα πλήκτρα, όπως και κοντά στις θύρες USB που σίγουρα χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Πρόσεξε να μην ψεκάζεις παρατεταμένα γιατί το πιο πιθανό είναι να προκαλέσεις ζημιά. Σε περίπτωση που μετά από όλα τα παραπάνω ορατοί λεκέδες επιμένουν, μπορείς να δοκιμάσεις το σφουγγάρι μικροϊνών που είναι ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρονικές συσκευές. Λέγεται AM Minis και στη σχετική ιστοσελίδα στοιχίζει 11 ευρώ. 

Το περίβλημα

Όταν ακούς τα ανεμιστηράκια του laptop να αγκομαχούν, τότε έχεις πάρει προειδοποιητικό μήνυμα ότι η συσσωρευμένη βρωμιά τα μπλοκάρει και τα αναγκάζει να επιταχύνουν. Αφού λοιπόν καθαρίσεις το περίβλημα του laptop, πρέπει να περάσεις στην εν λόγω "ευαίσθητη" περιοχή (με κλειστή συσκευή προφανώς), ανοίγοντάς το με κατσαβίδι. Όταν το αφαιρέσεις, με το σπρέι πεπιεσμένου αέρα θα κάνεις θαύματα. 

Το "κάτι παραπάνω"

Σε περίπτωση που ξυπνήσει μέσα σου ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός και θες να πας τον καθαρισμό ένα βήμα πιο πέρα, μπορείς να το επιχειρήσεις με ένα λαμπτήρα αποστείρωσης UV-C, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος και για το χώρο σου. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος