Θα πλήρωνες €2/μήνα για το Twitter;

Ποιος ο λόγος για την εφαρμογή χρέωσης σε ένα κοινωνικό δίκτυο;

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 24 Μαΐου 2021

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρουμε ότι το Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει συνδρομητική υπηρεσία, απλώς αργά και σταθερά διαρρέουν διάφορες σχετικές πληροφορίες για το εν λόγω εγχείρημα που φημολογείται από τον Ιούλιο του 2020. Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, το προσωρινό της όνομα είναι Twitter Blue θα κοστίζει 2,46 ευρώ. Στις επιπρόσθετες και άρα πληρωτέες λειτουργίες συμπεριλαμβάνονται η χωρίς διαφημίσεις εκδοχή του Twitter, η δυνατότητα του unsend στα tweets, ένα interface που θυμίζει outlook και θα επιτρέπει την οργάνωση των threads σε φακέλους.

Τα μειονεκτήματα του εγχειρήματος

Αυτό το "μοντέλο" συνδρομής έχει πολλά προβλήματα, αλλά το κύριο είναι ότι δε διαθέτει κάτι πραγματικά ελκυστικό για το χρήστη ώστε να δικαιολογεί τη χρέωση και να τον πείσει να γίνει χρήστης της συνδρομητικής υπηρεσίας. Προφανώς, οι περισσότεροι αντιπαθούν τις διαφημίσεις, αλλά η εξάλειψή τους δεν αντισταθμίζεται με 2,5 ευρώ κόστος το μήνα. Άλλωστε, ένα ακόμη αδιάφορο tweet στο timeline μας, δεν έβλαψε κανέναν. Ειδικά εφόσον έχεις τη δυνατότητα ως χρήστης να γράψεις εκ των υστέρων ό,τι θέλεις για την οποιαδήποτε άχρηστη διαφήμιση. Όσο για το undo στα tweets, τη στιγμή που μπορείς έτσι κι αλλιώς να διαγράψεις ό,τι έχεις tweetάρει, για εμάς δεν παρουσιάζει καμία απολύτως διαφορά ή έστω κίνητρο. 

Το μόνο επιπρόσθετο χαρακτηριστι που ίσως βγάζει κάποιο νόημα είναι η οργάνωση των tweets ανά θέματα, threads ή χρήστες ειδικά σε περίπτωση που θέλεις να αποθηκεύεις ό,τι ενδιαφέρον συναντάς στην πλατφόρμα ώστε να μην περάσει στη λήθη. Ισχύει ότι είναι κάτι που έχουν ζητήσει αρκετοί χρήστες με την πάροδο των ετών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, επιστρέφουμε στο ίδιο πράγμα: είναι μία λειτουργία που σίγουρα αναβαθμίζει την εμπειρία του χρήστη ως μέλος του Twitter, ωστόσο δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας ώστε να αποτελέσει κύριο κίνητρο για να πληρώσουμε για αυτήν. Ουσιαστικά θα είναι μία ακόμη προσθήκη στις βελτιώσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στο κοινωνικό δίκτυο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Παράνομη σχέση του John F. Kennedy θυμίζει το σκάνδαλο Clinton-Lewinsky

Όπως έδειξαν τα γεγονότα, η ιστορία επαναλήφθηκε.

Οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για αποκατάσταση

Μία χρήσιμη λίστα για "στρατιώτες" από trainer-διατροφολόγο.

Ασκήσεις από το Θιβέτ για αιώνια νεότητα

Οι 5 θιβετιανές ασκήσεις που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι και να δείχνεις στα καλύτερά σου για πολύ καιρό ακόμα.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

21°C, η ιδανικότερη θερμοκρασία για σεξ

Δεν σου κάνουμε πλάκα αλλά μάλλον η καταλληλότερη θερμοκρασία για σεξ, σε βαθμούς Fahrenheit, είναι 69.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Οι celebrities εγκαταλείπουν τα social media. Αλλά γιατί;

H Lana Del Rey, η Britney Spears και η Emma Stone είναι μόνο τρεις από τους πολλούς stars που κάνουν μποϊκοτάζ στα social media.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

O Daniel Craig δε θα ήθελε γυναίκα στο ρόλο του James Bond

Και εξηγεί το λόγο για τον οποίο δε συμφωνεί.