Ο Κινέζος κλώνος του Elon Musk

Κανείς δεν ξέρει αν ο 'Yi Long Musk' υπάρχει πραγματικά ή είναι deep fake.

Το περιοδικό Time έχρισε τον Elon Musk 'πρόσωπο του 2021', σε μία κίνηση που δίχασε περισσότερο και από τις κατά καιρούς μπιζάρ δηλώσεις του ίδιου του 'πιο πλούσιου ανθρώπου του κόσμου', ο οποίος μας απασχόλησε τη χρονιά που φεύγει για τα κέρδη του, την αμφιθυμική του σχέση με τα κρυπτονομίσματα, τα ρομπότ της Tesla, το ότι έχει σύνδρομο Aspeger και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά. Πλέον, όμως, τη λάμψη του έρχεται να κλέψει, έστω σαν πυροτέχνημα, ο 'δίδυμος αδερφός' του που μοιάζει να είναι Ασιάτης και κάποιοι τον αποκαλούν 'Κινέζο κλώνο' του.

Ο κλώνος και η αμαξάρα του

Ο υποτιθέμενος κλώνος του Elon Musk έκανε την εμφάνισή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από μερικές ημέρες και έχει ήδη γίνει viral. Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι ότι η ομοιότητα ανάμεσα στους δύο άντρες είναι πραγματικά απίστευτη.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τον βλέπουμε, υποτίθεται στην Κίνα, να ποζάρει δίπλα σε μία αμαξάρα Tesla και να απευθύνεται στην κάμερα με το χαρακτηριστικό χαμόγελο του Musk. Μάλιστα, οι χρήστες των social media του έδωσαν το παρατσούκλι Yi Long Musk.

> Διάβασε ακόμα: Η αμφιλεγόμενη επιλογή του Elon Musk για Πρόσωπο της Χρονιάς από το ΤΙΜΕ

Υπάρχει ή είναι προϊόν deep fake;

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του 'Yi Long Musk', ούτε και το αν υπάρχει πραγματικά. Κι ενώ τα παραμύθια της Χαλιμάς και οι θεωρίες συνωμοσίας πάνε κι έρχονται, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το βίντεο είναι προϊόν deep fake

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισπανικό Esquire, κάποιοι ισχυρίζονται ότι το βίντεο έχει υποστεί ειδική ψηφιακή επεξεργασία για την τοποθέτηση του προσώπου του Elon Musk πάνω σε ένα άλλο πρόσωπο. Μάλιστα, οι ίδιοι 'βλέπουν' μία στιγμή πριν από το τέλος του βίντεο κατά την οποία τα μάτια και το στόμα δεν συγχρονίζονται απόλυτα, κάτι που πιστεύουν ότι μαρτυρά την εφαρμογή μίας ψηφιακής μάσκας.

> Διάβασε ακόμα: Οι προβλέψεις του Elon Musk για το μέλλον της ανθρωπότητας

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι το σίγουρο. Ότι ο Elon Musk πάει πακέτο με κάθε τρελή θεωρία επιστημονικής φαντασίας. Ίσως γι' αυτό και να είναι το πρόσωπο της χρονιάς. Εκτός κι αν είναι αυτός που πλέον δεν υπάρχει και όχι ο κλώνος του, αν έχει ο ίδιος αντικατασταθεί π.χ. από ένα ρομπότ ή κάποιον που να του μοιάζει και το Time πλέον δεν μπορεί να γνωρίζει ποιον ή τι τιμά - το τελευταίο διαβάστε το και ως συγκαλυμμένη κατηγορία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης