Στη Χρονιά του Τίγρη, η Apple λανσάρει τα αντίστοιχα AirPods

Η Apple τιμά την κινεζική Πρωτοχρονιά με το δικό της τρόπο.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 05 Ιανουαρίου 2022

Επειδή είμαι πάρα πολύ σίγουρη ότι δε συγκαταλέγεται στις άμεσες ανησυχίες σου, σύμφωνα με τους φίλους μας τους Κινέζους, διανύουμε τη χρονιά του Τίγρη. Για την ακρίβεια, πρόκειται για την Τίγρη του Νερού, το τελευταίο από τα πέντε στοιχεία Wu Xing, που -κατά τις πεποιθήσεις τους- φέρει μία ήσυχη και συντηρητική ενέργεια, η οποία μπορεί να σημαδέψει όσους γεννήθηκαν σε αυτό το έτος, ή και να επηρεάσει με το δικό της τρόπο τους επόμενους 12 μήνες. Αν και ως αρχή της χρονιάς της Τίγρης ορίζεται η 1η Φεβρουαρίου (το τέλος της θα είναι στις 21 Ιανουαρίου 2023), η Apple έχει ήδη προετοιμαστεί για τους "πρέποντες" εορτασμούς παρουσιάζοντας μία νέα ειδική έκδοση AirPods Pro.

Στο μεταξύ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple συμμετέχει στους εορτασμούς του κινεζικού έτους. Πέρυσι για παράδειγμα, παρουσίασε μία ειδική έκδοση AirPods για τη χρονιά του Βοδιού, η οποία είχε 'χαραγμένο' πάνω στη θήκη ένα μικρό emoji που αντιπροσώπευε το εν λόγω ζώο. 

>Διάβασε ακόμη: Ο κόσμος μέσα από τα μάτια του Tim Cook

Τα AirPods του Τίγρη 

Αυτή τη φορά η περίπτωση είναι πιο ιδιαίτερη, το emoji περιτριγυρίζεται από πολλά "στολίδια", μικρά πυροτεχνήματα και λεπτομέρειες, ενώ στη συσκευασία το διακριτικό χαρακτηριστικό του τίγρη εμφανίζεται σε κόκκινο χρώμα.

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, αυτή η "παραχώρηση" για την Apple της μονοχρωμίας, δεν είναι λεπτομέρεια. Για ορισμένους, αυτή μπορεί να είναι μια πολύ απλή αλλαγή που δεν αξίζει τον κόπο, αφού -στην πραγματικότητα- δεν εμφανίζεται στα AirPods (ενδεχομένως λόγω του μεγέθους του), αλλά μόνο στο κουτί. 

Στη Χρονιά του Τίγρη, η Apple λανσάρει τα αντίστοιχα AirPodsApple

Βέβαια, το πρόβλημα με αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση (συνέβη και με την προηγούμενη), είναι ότι τα AirPods αυτά είναι διαθέσιμα μόνο για ορισμένες αγορές, ειδικά εκείνες που συνδέονται με την Κίνα, (π.χ. Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι λογικό, δεδομένου ότι η κινεζική πρωτοχρονιά είναι πιο σχετική) και σε μία τιμή που υπερβαίνει τα 250 δολάρια. Οι παθιασμένοι συλλέκτες ή τελοσπάντων όσοι έχουν ενθουσιαστεί και μόνο στην ιδέα, θα μπορούν επίσης να λάβουν ειδικά περιτυλίγματα με διαφορετικά emojis του κινεζικού ζωδιακού κύκλου, τα οποία θα φορούν το hoodie τίγρη. 

>Διάβασε ακόμη: Η νέα πολιτική προστασίας δεδομένων της Apple δε βασίζεται στην ανιδιοτέλεια

Παρόλα αυτά, αν δεν έχεις πρόσβαση στη συλλεκτική έκδοση, μπορείς απλά να αγοράσεις τα κανονικά AirPods από το κατάστημα της Apple και να φροντίσεις να γίνουν custom made απευθυνόμενος σε ειδικό που θα μπορεί να χαράξει το emoji της τίγρης, χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο gadget. H επιλογή της αγοράς μέσω internet πάντα θα υπάρχει, αλλά εδώ το πιο πιθανό είναι η τιμή τους να είναι αρκετά πιο υψηλή από την αρχική, λόγω μεταπώλησης, μεταφορικών και σπανιότητας.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.