Ένα τρικ ασφαλείας της Apple που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή σου

Πρόκειται για κάτι που έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εδώ και καιρό.

Αυτόν τον Ιούλιο, μία νέα λειτουργία απορρήτου της Apple έρχεται σε όλα τα iPhones που σίγουρα θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε πολύ χρόνο από προβλήματα που προκύπτουν. Μέχρι πρότινος, αν κάποιος ήθελε να ακυρώσει τον λογαριασμό του σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο ή εφαρμογή, ήξερε ότι δε μπορούσε να το κάνει από το κινητό του, αλλά αντ᾽αυτού έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του.

Τι αλλάζει

Αυτό πρόκειται να αλλάξει, αν ισχύει αυτό που ανέφερε πρόσφατα το Forbes σε δημοσίευμά του. Σύμφωνα με όσα γράφονται σε αυτό, από τις 30 Ιουνίου, οι εταιρείες πρέπει να προσθέσουν μία επιλογή στις εφαρμογές iOS ώστε να μπορούμε να διαγράψουμε τα προφίλ μας χωρίς να χρειάζεται να ψάξουμε κάτι παραπάνω στο διαδίκτυο. Όλη αυτή η διαδικασία διαγραφής στο εξής θα πρέπει να είναι διαθέσιμη στην εκάστοτε εφαρμογή.

>Διάβασε ακόμη: Θα αγόραζες iPhone με μηνιαία συνδρομή;

Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Όλα εκείνα που μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό μέσω της εφαρμογής τους, θα πρέπει να μας επιτρέπουν επίσης να τον κλείσουμε χωρίς να πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε έκδοση desktop. Η επιλογή για τη διαγραφή του προφίλ πρέπει να είναι ορατή ή να είναι εύκολο να τη βρούμε, παρέχοντας επίσης τη δυνατότητα να , διαγράφουμε όλα μας τα δεδομένα. Δηλαδή προφανέστατα δεν αρκεί μόνο η απενεργοποίηση ενός λογαριασμού, πρέπει να μπορούμε να διαγράψουμε τα πάντα.

Ομοίως, εάν υπάρχουν εφαρμογές των οποίων η κύρια λειτουργία δε σχετίζεται με κάποιο κοινωνικό δίκτυο, θα πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες του iPhone να εισέλθουν χωρίς να συνδεθούν. Και εφόσον ζητούν άδεια πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα, πρέπει να επιτρέπουν επίσης την ανάκληση αυτής της πρόσβασης και να την απενεργοποιούν κιόλας. Έτσι, με τη νέα αυτή λειτουργία, θα μπορούμε πλέον να ξεφορτωθούμε οριστικά όλες εκείνες τις εφαρμογές που κατά καιρούς ναι μεν διαγράφαμε από την αρχική οθόνη του iPhone μας επειδή δεν τις χρησιμοποιούσαμε, αλλά ποτέ δε διαγράφηκαν οριστικά, αφού έπρεπε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί στο σύνολό της μέσω υπολογιστή. Επιτέλους!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου