Unfold your world | Όταν η δημοσιογραφία έγινε mobile και οι travellers της νέας εποχής

Δημιούργησε ταξιδιωτικό content δημοσιογραφικού επιπέδου με το Galaxy Z Fold4.

Θα είμαι ειλικρινής. Δεν ανήκω στη γενιά που "γεννήθηκε στο Metaverse". Δεν είμαι καν ένα από αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν με την ευκολία του Ίντερνετ, των social media και των smartphones. Για παράδειγμα, όταν εγώ ξεκίνησα την πορεία μου σε αυτό το επάγγελμα, οι γραφιάδες σχεδόν δεν είχαν καμία σχέση με τους φωτογράφους, ούτε καν γνώμη για το πώς θα παρουσιαζόταν οπτικά ένα θέμα που κάλυπταν. Πλέον, όλα έχουν αλλάξει. Ο δημοσιογράφος της σύγχρονης εποχής είναι την ίδια στιγμή φωτογράφος, πολλές φορές και αναμεταδότης του content που παράγει: Μεταφέρει την πραγματικότητα που έχει μπροστά του, γιατί όχι, τη στιγμή που τη βλέπει, χωρίς να έχει ανάγκη τίποτα παραπάνω για όλα αυτά από ένα και μόνο εργαλείο, χρήσιμο για κάθε multitasker: Ένα εκπληκτικό smartphone.

Unfold your world | Όταν η δημοσιογραφία έγινε mobile και οι travellers της νέας εποχής

Να ταξιδεύεις και να αποτυπώνεις την αλήθεια σου για τους τόπους που επισκέπτεσαι

Ένας από τους τομείς της δημοσιογραφίας που επωφελήθηκαν τα μάλα από τις νέες τεχνολογίες είναι αυτός των travel journalists που συχνά εξελίχθηκαν σε travel bloggers, αυτονομούμενοι εν μέρει από τα έντυπα και τα sites με τα οποία έχουν συνεργασίες. Το να ταξιδεύεις, να παράγεις νέο περιεχόμενο για τους τόπους και τις κουλτούρες που γνωρίζεις μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες σου είναι κάτι το συναρπαστικό. Όπως και το να είσαι "σκέτο traveller", να έχεις την ευλογία να ταξιδεύεις για τη χαρά του ταξιδεύειν και να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου με τους αγαπημένους σου και του followers σου στα social media.

H φωτογραφική ή βιντεακή αποτύπωση είτε μιας μακρινής ακτογραμμής είτε μιας τοπικής σπεσιαλιτέ με ένα κοντινό ζουμ σε όλες της τις λεπτομέρειες, μπορεί να μας βοηθήσει αργότερα να γράψουμε ένα ακόμα καλύτερο κείμενο κι αυτό γιατί παρατηρώντας ξανά τις δικές μας λήψεις ακριβείας μπορούμε να επαναφέρουμε στη μνήμη μας λεπτομέρειες που αλλιώς θα χάνονταν. 

Ψάχνοντας, λοιπόν, να αγοράσω ένα καινούργιο smartphone για τη δουλειά μου, αυτό που ξεχώρισα είναι το Galaxy Z Fold4 κι αυτό γιατί είναι εκείνο που με βοηθάει στα tasks που έχω να διεκπεραιώσω ως επαγγελματίας και την ίδια στιγμή είναι ανθεκτικό στο νερό και μπορώ να το χρησιμοποιώ ακόμα και όταν έχει έρθει σε επαφή με σταγόνες γλυκού νερού, χωρίς να φοβάμαι. Όντως.

GALAXY Z FLIP 4

Ένα smartphone φτιαγμένο για "επαγγελματίες multitaskers"

Πριν αναλύσω το πώς το Galaxy Z Fold4 μού έλυσε τα χέρια, βέβαια, πρέπει να αναφέρω ότι, όπως ο περισσότερος κόσμος, που μάλλον δεν κάνει τη δουλειά που κάνω εγώ, θέλω το smartphone μου να είναι στιλάτο, κάτι που το εξακρίβωσα με το που είδα και έπιασα το Galaxy Z Fold4 στα χέρια μου. Κι αφού το είπα αυτό και μοιράστηκα μαζί σας τη χαρά μου, θα προχωρήσω στα hard skills του.

Κάτι το πολύ βολικό είναι το ότι μπορώ να προσθέσω εφαρμογές στη γραμμή εργασιών του, έτσι ώστε να κάνω γρήγορη πλοήγηση και εναλλαγή μεταξύ των παραθύρων που έχω ανοιχτά, ενώ με το App Pair εκκινώ έως και τρεις εφαρμογές στην ίδια οθόνη. Αυτό μου επιτρέπει π.χ. να έχω ανοιχτή την εφαρμογή της κάμερας για να βλέπω όλες τις λήψεις ενός τοπίου που έχω τραβήξει, ένα app επεξεργασίας εικόνας και το message app. Με αυτόν τον τρόπο η επιλογή των φωτογραφιών που θα στείλω για δημοσίευση και η επεξεργασία τους μπορεί να διεκπεραιωθεί άμεσα και επί τόπου. 

Κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό. Χάρη στη λειτουργία Multi View είναι σαν να έχω έναν υπολογιστή στην τσέπη μου για να μπορώ να επιτηρώ και να διεκπεραιώνω τα πάντα εύκολα, χωρίς να εναλλάσσω παράθυρα.

GALAXY Z FLIP 4

Μια κάμερα σαν κινηματογραφικό συνεργείο

Ταξιδιωτική δημοσιογραφία σημαίνει και πολλά βίντεο, τόσο για τα sites και τα blogs όσο και για τα social media, αλλά και για να μπορώ να ελέγξω πως ό,τι έχω τραβήξει όντως αξίζει να δημοσιευθεί και καλύπτει τα προσωπικά μου standards. Κι εδώ με κάλυψε το Galaxy Z Fold4, όπως και στον ήχο του, που υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Atmos.

Με την αναβαθμισμένη πίσω κάμερα, το Space Zoom και το Nightography, μπορώ για πρώτη φορά στη ζωή μου να νιώθω ότι δεν κρατάω στα χέρια μου smartphone αλλά κανονικό κινηματογραφικό συνεργείο. Το Galaxy Z Fold4 διαθέτει υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP, ευρυγώνια κάμερα 50 MP, οπτικό ζουμ 10 MP 3x με κάμερα τηλεφακού (το οποίο συνεργάζεται με το Super Resolution Zoom για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια), κάμερα κάτω από την οθόνη 4 MP και εξωτερική εμπρόσθια κάμερα 10 MP. Δηλαδή, τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω; 

> Διάβασε ακόμα: A day in the life | To foldable αξεσουάρ του lifestyle editor είναι αυτό που χρειάζεται κάθε άντρας

Η υψηλή ανάλυση με τα χαρακτηριστικά που μόλις ανέφερα είναι δεδομένη. Κι όμως, υπάρχει πάντα περιθώριο για το κάτι παραπάνω το οποίο είναι το ότι οι λήψεις στο σκοτάδι με το Galaxy Z Fold4 παραμένουν καθαρές, χάρη στην οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και το VDIS που εξομαλύνουν το βίντεο, ενώ η λειτουργία Super Night Solution περιορίζει το θόρυβο. Ειδική αναφορά πρέπει να κάνω και στην επεξεργασία AI που μου επιτρέπει να κάνω post-production από το smartphone μου.

Τέλος, μπορώ με ευκολία να στείλω το content που έχω δημιουργήσει σε hi-res στον εκδότη μου, ανοίγοντας τον πίνακα κοινής χρήσης και επιλέγοντας το όνομά του. Σε αυτό, φυσικά, βοηθάει η δύναμη του 5G και το Wi-Fi 6E που παρέχει γρήγορη και σταθερή πρόσβαση στις νέες ζώνες 6GHz.

> Διάβασε ακόμα: Η τέταρτη γενιά αναδιπλούμενων smartphones είναι εδώ

Και για να μη ξεχνιόμαστε

Στα "hard skills" που καθιστούν το Galaxy Z Fold4 ένα εκπληκτικό smartphone πρέπει να αναφέρω ότι λειτουργεί με επεξεργαστή 4nm, δηλαδή με το πιο ισχυρό chip που υπάρχει μέχρι σήμερα σε ένα Samsung Galaxy Foldable. Επίσης, διαθέτει δύο μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 4400mAh (τυπική), κάτι που μου επιτρέπει να μην ανησυχώ για το αν θα ξεμείνω από μπαταρία, αλλά και να "ανεφοδιαστώ" σε χρόνο μηδέν με τη γρήγορη φόρτιση.

GALAXY Z FLIP 4

Πού κατέληξα χρησιμοποιώντας το Galaxy Z Fold4 στην καθημερινότητά μου; Στο ότι η ζωή του δημοσιογράφου, του travel journarlist και του traveller δεν γίνεται απλώς πιο εύκολη με αυτό αλλά και πιο όμορφη, πιο γεμάτη, πιο συναρπαστική. 

 

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου