Περιεχόμενο για ενηλίκους, τώρα και στο TikTok

Το "οριακό" περιεχόμενο που θα αναρτάται πρέπει να μην παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας του TikTok.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 06 Ιανουαρίου 2023

Το TikTok ανακοίνωσε ότι στην πλατφόρμα του θα επεκταθεί το feature του που έχει να κάνει με τον έλεγχο της ηλικίας του κοινού το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί συγκεκριμένα βίντεο. Έτσι, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επιτρέπεται στους χρήστες του να κάνουν διαθέσιμα τα κλιπάκια που ανεβάζουν μόνο σε ενηλίκους, αν πιστεύουν πως δεν είναι κατάλληλα για μικρότερες ηλικίες.

Παραθυράκι για να μπει το πορνό στην πλατφόρμα;

Όσο κι αν αυτό, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι συμβαίνει για να ανοίξει την κερκόπορτα στο πορνό, στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τον ακριβώς αντίθετο λόγο: Το συγκεκριμένο tool αποτελεί τμήμα μιας διαρκούς προσπάθειας για την περαιτέρω ενδυνάμωση των πολιτικών του TikTok που απαγορεύουν το σεξουαλικά υπαινικτικό περιεχόμενο.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις οδηγίες της κοινότητας του TikTok, απαγορεύεται στην πλατφόρμα του η γύμνια, η σεξουαλική δραστηριότητα και το πορνό, ενώ το σεξουαλικά υπαινικτικό περιεχόμενο δεν εμφανίζεται στις προτάσεις των FYPs.

Το μπαλάκι στους δημιουργούς περιεχομένου

Πλέον, οι ίδιοι οι δημιουργοί θα μπορούν να περιορίζουν το κοινό στο οποίο θα μπορεί να προβληθεί το "οριακά" σεξουαλικά υπαινικτικό περιεχόμενο, που δεν παραβιάζει τις οδηγίες της κοινότητας του TikTok για τους έφηβους χρήστες.

Για την ιστορία, το TikTok έχει ήδη από τον Ιούλιο ανακοινώσει ένα σύστημα διαβάθμισης του περιεχομένου που απευθύνεται σε ενηλίκους, που στοχεύει να εμποδίσει το να φτάσει ακατάλληλο περιεχόμενο στους έφηβους χρήστες του.

Μάλιστα, μέσα στον προηγούμενο μόνο μήνα, το συγκεκριμένο σύστημα προστάτευσε τους έφηβους χρήστες της πλατφόρμας από το να παρακολουθήσουν πάνω από 1 εκατομμύριο σεξουαλικά υπαινικτικά βίντεο.

Παρ' όλα αυτά, το TikTok, που για να χρησιμοποιήσει κάποιος την πλήρη έκδοσή του πρέπει να είναι από 13 ετών και άνω, δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει με κάποιον τρόπο την ηλικία των χρηστών του όταν αυτοί δημιουργούν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα του, κάτι που αποτελεί και το τρωτό του σημείο.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κλειδί της ευτυχίας σύμφωνα με το Harvard

Τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το να είσαι αντι-εύθραυστος και πώς μπορείς να 'ανθίζεις' παρά τις αντιξοότητες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Formulino, ο τυχερός γάτος της Formula 1

Το γούρι της Formula 1 είναι τετράποδο, τριχωτό και χαδιάρικο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς θα γλιτώσεις από το 'ξεκαθάρισμα λογαριασμών' της Google

Φιλική προειδοποίηση: Αν δε θέλεις ο λογαριασμός σου στη Google να κάνει "φτερά", διάβασε αυτό το άρθρο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 πατέντες που άλλαξαν τον κόσμο

Την επανάσταση την έφεραν το πρώτο iPhone, το Bluetooth, οι 3D εκτυπωτές, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και η εικονική πραγματικότητα.

Γραφει Γιαννης Σπανος