Το Tumblr επιστρέφει στη γυμνή αλήθεια

Το κίνημα του free the nipple φαίνεται ότι έφερε τους πρώτους καρπούς.

Τη στιγμή που ο Elon Musk φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά των social media με την εξαγορά του Twitter, το Tumblr επιτρέπει ξανά στην πλατφόρμα του την απεικόνιση των γυμνών ρογών του γυναικείου στήθους -όπως και άλλων σεξουαλικά φορτισμένων απεικονίσεων- στις φωτογραφίες που αναρτώνται σε αυτό, μια απόφαση που αναμένεται να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των παλαιών χρηστών του αλλά και να προσελκύσει νέους. 

Επιστροφή στις γυμνές του ρίζες

Τις πρώτες μέρες της δόξας του, στο Tumblr είχε αναπτυχθεί μια ακμάζουσα NSFW κοινότητα. Αργότερα όμως, πιο συγκεκριμένα το 2018, απαγόρευσε το ενήλικο περιεχόμενο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει κατά 30% το traffic στην πλατφόρμα του. Πλέον, όπως ειπώθηκε από επίσημα χείλη, το Tumblr καλωσορίζει μια ευρύτερη γκάμα έκφρασης, δημιουργικότητας και τέχνης, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που απεικονίζει την ανθρώπινη μορφή γυμνή.

Το Tumblr επιστρέφει στη γυμνή αλήθειαiStock

Γυμνό με labeling 

Για να δημοσιεύσεις γυμνό ή σεξουαλικό περιεχόμενο το οποίο απευθύνεται σε ενηλίκους (και για το οποίο, φυσικά, έχεις τα πνευματικά δικαιώματα και την άδεια να το κάνεις), θα πρέπει, βέβαια, να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο labeling, έτσι ώστε οι χρήστες του διαδικτύου να μπορούν να έχουν τον έλεγχο για το τι είδους περιεχόμενο πρόκειται να δουν.

Αυτά τα επονομαζόμενα "community labels" εισήχθησαν στο Tumblr τον Σεπτέμβριο και επιτρέπουν στους χρήστες του να κατηγοριοποιούν το περιεχόμενο που ανεβάζουν ανάλογα με το αν απεικονίζει κατάχρηση αλκοόλ ή ψυχότροπων ουσιών, βία ή σεξουαλικά θέματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η ερωτική λογοτεχνία και εικονογραφία.

> Διάβασε ακόμα: Κι όμως, το Twitter προσπάθησε να βγάλει χρήματα από το πορνό

Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι το Tumblr θα μετατραπεί σε πορνοσάιτ, μιας και η απεικόνιση σκληρού πορνό όπως και το περιεχόμενο με υπερβολική εστίαση στα γεννητικά όργανα παραμένουν απαγορευμένα.

> Διάβασε ακόμα: Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

Το αν θα καταφέρει τελικά να κάνει comeback το Tumblr μετά από αυτή την κάπως "sexy" αλλαγή πολιτικής μένει να το δούμε στο άμεσο μέλλον, αν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δούμε μια επιστροφή στη χρυσή εποχή του, που ήταν γεμάτη γυναίκες με μεγάλα στήθη, από αυτά που κάνουν φλαπ, φλαπ, φλαπ, κατά πώς είχε τραγουδήσει κάποτε ο θεός, ο Νίκος, ο Καρβέλας.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.