Το Twitter πλέον αξίζει το 1/3 του ποσού που πλήρωσε ο Elon Musk

Κακά τα μαντάτα για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Elon Musk έκανε δικό του το Twitter, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και μία από τις λίγες που δεν είχε στην κατοχή του ο Mark Zuckerberg. Ωστόσο, από τότε κιόλας ήταν ευρέως γνωστό πως τα χρήματα που είχε διαθέσει ο επιχειρηματίας για να το αποκτήσει, ήταν πολλά παραπάνω από την αξία του.

44 δισεκατομμύρια είχε δώσει, συγκεκριμένα, ο Elon Musk, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, ακόμη και για τον δισεκατομμυριούχο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη Fidelity, επενδυτική εταιρεία που διατηρεί μερίδιο στο Twitter, η δημοφιλής πλατφόρμα αξίζει τώρα περίπου το 33% αυτού που πλήρωσε αρχικά ο Elon Musk για αυτό. Με άλλα λόγια, το Twitter αποτιμάται σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια- κακό deal θα έλεγε κανείς.

Η αποτίμηση του Twitter από τη Fidelity ακολουθεί ένα μοτίβο από τότε που ο Musk ανέλαβε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η Fidelity υποβαθμίζει σταθερά τις δικές της συμμετοχές στην εταιρεία, ρίχνοντας την αξία του μεριδίου της κατά 56% μόλις ένα μήνα μετά το κλείσιμο της εξαγοράς. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου για την ακρίβεια, υποβάθμισε περαιτέρω το μερίδιό της κατά περισσότερο από 63% πριν το ρίξει κατά 2/3 αυτόν τον μήνα.

Παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Musk ότι το Twitter σύντομα θα βγάλει τα έξοδά του ή ακόμη και θα γίνει κερδοφόρο, οι προοπτικές της εταιρείας δεν είναι ιδιαίτερα καλές. Το Twitter έχασε περίπου τους μισούς από τους μεγαλύτερους διαφημιστές του όταν ανέλαβε ο Musk. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν επιστρέψει μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους και όσοι συνέχισαν να διαφημίζονται στην πλατφόρμα δαπανούσαν σημαντικά λιγότερα χρήματα.

Ο Musk στράφηκε σε μοντέλα εσόδων που βασίζονται σε συνδρομές, όπως το Twitter Blue και το Subscriptions, για να αναπληρώσει αυτές τις απώλειες, αλλά ακόμη και αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδειχθεί ικανοποιητικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος