5 extensions του Google Chrome που θα σου 'λύσουν' τα χέρια

Αύξησε την παραγωγικότητά σου και κάνε πιο εύκολη τη ζωή σου με αυτά τα extensions του Google Chrome.

Πάνε οι παλιές, καλές ημέρες που το browser - μονόδρομος στον υπολογιστή μας ήταν ο Internet Explorer. Πλέον, όταν θέλουμε να σερφάρουμε στο ίντερνετ έχουμε περισσότερες επιλογές και, μάλιστα, πολύ πιο αποδοτικές (σόρρυ Internet Explorer), με μία από τις πιο δημοφιλείς να είναι το Google Chrome.

Η πλειονότητα των ατόμων που χρησιμοποιούν υπολογιστή την καθημερινότητά τους το έχει χρησιμοποιήσει, έστω και μία φορά, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν για τα πολύτιμα extensions που υπάρχουν στο Chrome Web Store και μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησης, ακόμη περισσότερο.

Για συγγραφή: Grammarly

Ένας βοηθός γραφής που λειτουργεί στο Gmail, τα Google Docs, το Twitter, το LinkedIn και άλλα - εκτός από θέματα ορθογραφίας και γραμματικής, η υπηρεσία προσφέρει επίσης βοήθεια για πολύγλωσσους ομιλητές (για τη διόρθωση κοινών λαθών).

Για γρήγορη περιήγηση: OneTab


Ας είμαστε ειλικρινείς:  αν έχεις πολλές καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα στο Chrome, ο υπολογιστής σου μπορεί να επιβραδύνει αισθητά. Εδώ είναι που μπαίνει το OneTab, κάνοντας τις καρτέλες που δεν έχεις καρφιτσώσει να κλείσουν αμέσως, μεταφερόμενες σε μια απλή λίστα (που μπορείς να επαναφέρεις γρήγορα). Μάλιστα, το OneTab ισχυρίζεται ότι εξοικονομεί έως και 95% της μνήμης και μειώνει σημαντικά το φορτίο της CPU.

Για ασφάλεια: Dashlane

Η συγκεκριμένη επέκταση προσφέρει έναν γρήγορο τρόπο για να αναζητήσεις έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορεί επίσης να προτείνει ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης σε νέους ιστότοπους στους οποίους συνδέεσαι. Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να χειριστεί η επέκταση, υπάρχει επίσης η δυνατότητα μετάβασης με ένα κουμπί σε μια πιο εκτεταμένη εφαρμογή ιστού.

Για λήψη φωτογραφιών: Image Downloader


 Αν μεταχειρίζεσαι συχνά φωτογραφίες, αυτή η επέκταση θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για εσένα. Με ένα κλικ στο Image Downloader μπορείς να κατεβάσεις όλες τις εικόνες σε μία ιστοσελίδα (ή να επιλέξεις ποιες θέλεις). Μπορείς επίσης να ταξινομήσεις τις εικόνες προς λήψη με βάση το μέγεθος, τη διάταξη, τον τύπο (jpg, png κ.λπ.) ή τη διεύθυνση URL.

Για παραγωγικότητα: Marinara


Ίσως να έχεις ακούσει για την τεχνική Pomodoro, όπου ουσιαστικά πρόκειται για 25 λεπτά συγκεντρωμένης εργασίας που ακολουθούνται από ένα πεντάλεπτο διάλειμμα. Η Marinara σου επιτρέπει να ορίσεις εσύ τα χρονικά πλαίσια, χρησιμοποιώντας ένα εικονίδιο αντίστροφης μέτρησης σε σχήμα ντομάτας -  που μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικούς ήχους και ειδοποιήσεις έτσι ώστε να σε κρατήσει εστιασμένο στον χρόνο σου.

Η εγκατάσταση αυτών των επεκτάσεων είναι αρκετά εύκολη, όπως περιγράφεται από τη Google: Ανοίγεις το Chrome Web Store, βρίσκεις και επιλέγεις την επέκταση που θέλεις και κάνεις κλικ στην επιλογή Προσθήκη στο Chrome. Ορισμένες επεκτάσεις θα σε ενημερώσουν αν χρειάζονται συγκεκριμένα δικαιώματα ή δεδομένα. Για να χρησιμοποιήσεις την επέκταση, κάνεις κλικ στο εικονίδιο στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων και είσαι έτοιμος.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος