Σε άλλα νέα, ο Mark Zuckerberg ετοιμάζει το δικό του ChatGPT

Άραγε θα γίνει η ισχυρότερη τεχνητή νοημοσύνη στον κόσμο;

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η εταιρεία Meta του Mark Zuckerberg αναπτύσσει ένα προηγμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί το ChatGPT-4 της OpenAI. Σύμφωνα με φήμες και ανώνυμες ακόμη πηγές, το εργαλείο αυτό θα απευθύνεται σε εταιρείες με εξαιρετικά εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης.

Το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα προς το παρόν, όπως δήλωσε ο δημιουργός του Facebook, είναι ότι η εταιρεία "χτίζει κορυφαία υποκείμενα μοντέλα για την υποστήριξη μιας νέας γενιάς προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης".

Η τεχνητή νοημοσύνη της Meta

Η Meta είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Microsoft, ιδιοκτήτρια της OpenAI, για τη δημιουργία του λογισμικού Llama 2, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Azure. Τώρα φαίνεται ότι το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και πιθανότατα θα είναι ανοικτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στους χρήστες.

Οι επενδύσεις αποδίδουν

"Οι επενδύσεις που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια στην τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των δισεκατομμυρίων δολαρίων που δαπανήσαμε για υποδομές, αποδίδουν σαφώς μέσω των συστημάτων κατάταξης και συστάσεων και της βελτίωσης του engagement και του monetization", δήλωσε ο Zuckerberg σε ένα συνέδριο τον Ιούλιο.

Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν αυτό το νέο μοντέλο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες, κάνοντας το εξελικτικό άλμα για αυτά τα συστήματα, που ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται ανησυχητικά για πολλούς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Αν είσαι κλειστοφοβικός, προφανώς δε θα σου αρέσει καθόλου το σχέδιο αυτό.

Γραφει Γιαννης Σπανος

30 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε αν θες να είσαι υγιής

Επιστήμονες ζήτησαν την εφαρμογή σήμανσης στα βλαβερά τρόφιμα, όπως γίνεται με τα προϊόντα καπνού.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ένας τύπος αποφάσισε να φορέσει το Apple Vision Pro στον γάμο του

Όταν ήμασταν μικροί κοιμόμασταν αγκαλιά με τα αγαπημένα μας δώρα. Κάποιοι, μάλλον το κάνουν ακόμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης