Τα Sony WF-1000XM5 είναι τα καλύτερα earbuds εκεί έξω

Τα δοκιμάσαμε και σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Η Sony έχει καθιερωθεί ως κυρίαρχη δύναμη, γοητεύοντας τους λάτρεις του ήχου με την γκάμα των προϊόντων της για τον ήχο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα νέα της premium earbuds, τα Sony WF-1000XM5, με μια σειρά από φανταστικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά, τα οποία είχαμε τη δυνατότητα να τα εξετάσουμε ενδελεχώς και να σου τα παρουσιάσουμε.

Αστική χρήση στους δρόμους της Αθήνας

H Sony μάς κάλεσε σε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό και DJ, Σπύρο Παγιατάκη, κατά την οποία είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις λειτουργίες των ακουστικών, να ακούσουμε μουσική επιλεγμένη από τον παραγωγό και παράλληλα να μάθουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την πόλη, αλλά και για τα μουσικά γεγονότα του παρελθόντος, μέσω ανέκδοτων ιστοριών.

Ενεργοποιώντας την ακύρωση θορύβου, αντιλαμβανόμαστε ότι τα WF-1000XM5 μπορούν να "κρύβουν" τους θορύβους και τους βόμβους της πόλης, χωρίς να παράγουν κάποια ανεπιθύμητη συχνότητα. Χρησιμοποιώντας τα ακουστικά σε κλήσεις, είδαμε ότι τα τρία μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό λειτουργούν για να "καθαρίσουν" πλήρως τη φωνή μας, προτού φτάσει στον παραλήπτη, ενώ ο ήχος στις κλήσεις ήταν επίσης πολύ καλός. Φυσικά, η ποιότητα που παράγουν οι νέοι drivers των ακουστικών είναι απαράμιλλη, ενώ μπορέσαμε να αναπαράγουμε μουσική stream-άροντας στα 990 kbps, μέσω του codec LDAC, σε μορφή lossless. Ας δούμε όμως τα ακουστικά λίγο πιο αναλυτικά.

Επαναπροσδιορισμένη κομψότητα και ηχητική λάμψη

Τα WF-1000XM5 εμφανίζονται με εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, 25% μικρότερα και 20% ελαφρύτερα από τον προκάτοχό τους, αποπνέοντας μια premium αύρα. Τα ματ πλαστικά και τα χρυσά γράμματα συμβάλλουν σε μια εκλεπτυσμένη αισθητική. Παρά το σχήμα που ίσως θα μπορούσε να δίνει μεγαλύτερη σταθερότητα, τα tips από memory foam σίγουρα βοηθούν. Η πιστοποίηση IPX4 εξασφαλίζει ανθεκτικότητα στον ιδρώτα, καθιστώντας τα ιδανικά για προπονήσεις.

Τα Sony WF-1000XM5 είναι τα καλύτερα earbuds εκεί έξωEsquire

Διαθέτοντας τους νέους 8,4 mm Dynamic Driver X, μια σαφή βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το WF-1000XM5 προσφέρει πλουσιότερη συχνοτική απόκριση. Η υποστήριξη του codec LDAC επιτρέπει ποιότητα lossless, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο sound stage, με ζεστές μεσαίες συχνότητες και ισχυρά μπάσα. Η ειδική εφαρμογή ακουστικών της Sony διευκολύνει την εύκολη προσαρμογή του EQ, εξασφαλίζοντας μια εξατομικευμένη ηχητική εμπειρία. Τα τρία μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό, με λειτουργίες ακύρωσης θορύβου, βελτιώνουν την ποιότητα των κλήσεων, παρέχοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία επικοινωνίας.

Καινοτομία στην ακύρωση θορύβου

Θέτοντας νέα στάνταρ, το WF-1000XM5 διαθέτουν απαράμιλλη ακύρωση θορύβου, συνδυάζοντας άψογα τις ενεργές και παθητικές τεχνολογίες. Οι άκρες με το memory foam συμβάλλουν στην αποτελεσματική παθητική ακύρωση θορύβου, αποτελώντας θεμέλιο για την ενεργή. Η λειτουργία Ambient Mode χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα εξωτερικά μικρόφωνα, ενισχύοντας την ακρόαση, χωρίς συμβιβασμούς.

Sony WF-1000XM5Esquire

Με τον Integrated Processor V2 και τον επεξεργαστή QN2e HD για την ακύρωση θορύβου, τα WF-1000XM5 παρέχουν επεξεργασία ήχου 24 bit και προηγμένες δυνατότητες ANC. Οι καινοτόμες λειτουργίες περιλαμβάνουν το quick attention, που επιτρέπει στους χρήστες να ακούν προσωρινά εξωτερικούς ήχους, και τις προσαρμογές με βάση την τεχνητή νοημοσύνη που βασίζονται στο πλαίσιο και την τοποθεσία του χρήστη.

Με εντυπωσιακή διάρκεια ζωής μπαταρίας περίπου 8 ωρών, με ενεργό το ANC, και συνολική αυτονομία περίπου 24 ωρών, τα WF-1000XM5 υπερέχουν σε αυτονομία. Η φόρτιση μέσω USB-C εξασφαλίζει ότι μέσα σε 90 λεπτά θα έχει φορτίση πλήρως η θήκη με τα ακουστικά.

Sony WF-1000XM5Esquire

Ασυναγώνιστη υπεροχή

Στο σύμπαν των earbuds, τα Sony WF-1000XM5 στέκονται ως ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής. Αυτά τα ακουστικά επαναπροσδιορίζουν την υπεροχή στην κατηγορία τους με την τέλεια συγχώνευση πρωτοποριακών χαρακτηριστικών, εξαιρετικής ποιότητας ήχου, αξιοσημείωτης αυτονομίας και κορυφαίας ακύρωσης θορύβου. Για όσους αναζητούν την επιτομή των true wireless ακουστικών, η αναζήτηση τελειώνει με τα Sony WF-1000XM5. Απογείωσε την ακουστική σου εμπειρία.

Score: 5/5

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas για τις ανάγκες του review.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας