H NASA φωτογράφισε αστεροειδή από απόσταση αναπνοής

Εντυπωσιακές λήψεις τραβηγμένες μόλις 690 μέτρα από την επιφάνειά του.

Ίσως και να έχεις ξανακούσει γι’ αυτόν τον αστεροειδή. Ονομάζεται Bennu και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να χτυπήσει τη Γη -σε εκατό χρόνια περίπου. Μέσα λοιπόν στις προσεχείς δεκαετίες, ο Bennu θα μελετηθεί περισσότερο ώστε να βρεθεί τρόπος να καταστραφεί ή να εκτραπεί η πορεία του, χωρίς παράπλευρες ζημιές για τον πλανήτη μας.

Προς το παρόν, η NASA κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει τον Bennu για να δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο ρεκόρ. Στις 13 Ιουνίου, το διαστημικό σκάφος-ανιχνευτής OSIRIS-REx, πέτυχε την πιο κοντινή τροχιακή προσέγγιση που έχει επιτευχθεί ποτέ σε ουράνιο σώμα του Ηλιακού μας Συστήματος. Ο πιο άμεσος τρόπος για να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία αυτής της κατάκτησης, είναι οι ολοκάθαρες φωτογραφίες του αστεροειδούς που τράβηξε το OSIRIS-Rex.

H NASA φωτογράφισε αστεροειδή από απόσταση αναπνοής

Η φωτογράφιση έλαβε χώρα από απόσταση 690 μέτρων από την επιφάνεια του  Bennu, καταφέρνοντας έτσι να ζουμάρει με μεγάλη ακρίβεια ακόμη και σε πολύ μικρά πετρώματα του αστεροειδούς, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 50 εκατοστά.  

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ

Εδώ λοιπόν είναι ο Bennu σε όλη του τη φοβερή μεγαλοπρέπεια. Θεωρούμενος ως "σιωπηλός μάρτυρας των κατακλυσμιαίων γεγονότων στην ιστορία 4,6 δισ. ετών του ηλιακού συστήματος" σύμφωνα με τους ερευνητές της NASA, αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν το πρώτο βήμα για την χαρτογράφηση και την περαιτέρω εξέταση της σύστασής του.

Η επόμενη αποστολή του διαστημικού ανιχνευτή OSIRIS-Rex είναι να προσγειωθεί στον αστεροειδή (προγραμματίζεται για τις 4 Ιουλίου του 2020) και να επιστρέψει στη Γη με τα δείγματα, περίπου τρία χρόνια μετά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου