Πώς θα παίζεις το Call of Duty σαν επαγγελματίας

Συνοπτικός οδηγός για το νέο επεισόδιο του franchise από τον pro gamer Braderz.

Ήρθε η ώρα να βάλεις ξανά το δάχτυλο στην σκανδάλη. Τo Call of Duty: Modern Warfare κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, έκανε ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στις πωλήσεις ξεπερνώντας ακόμα και αυτές του Joker, και κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας. Το νέο επεισόδιο της θρυλικής first-person shooter σειράς δείχνει έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο για άλλη μία φορά μένοντας πιστό στην επιτυχημένη παράδοση του franchise.

Πώς όμως θα αποκτήσεις επαγγελματικά skills σε ένα game που πάνω του θα παιχτούν εκατομμύρια δολάρια σε μεγάλα τουρνουά ανά τον πλανήτη; Το αμερικανικό Esquire ζήτησε από έναν μετρ του είδους, τον επαγγελματία gamer Braderz, να δώσει τα φώτα του.

Κοίτα την πυξίδα

"Όταν δέχεσαι πυρά μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβεις από πού προέρχονται, ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε κάποιον χάρτη που δεν έχεις ξαναπαίξει. Τα πυρά εμφανίζονται στην πυξίδα στην κορυφή της οθόνης. Έτσι μπορείς εκεί να δεις που βρίσκονται οι αντίπαλοί σου - και αν έχει, τελικά, νόημα να τους κυνηγήσεις ή όχι".

Gunsmith, αυτός ο φίλος

"Μπορείς να χρησιμοποιείς τον Gunsmith (σ.σ: οπλοποιό) για να παραμετροποιείς τον οπλισμό σου. Να κάνεις τα όπλα σου να ταιριάζουν περισσότερο στο προσωπικό σου στυλ. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς ένα από αυτά, τόσα περισσότερα attachments και δυνατότητες για modifications παίρνεις. Με 60 διαθέσιμα attachments για κάθε όπλο, όπως καταλαβαίνεις αποτελούν ένα δυναμικό στοιχείο που μπορεί να αλλάξει δραστικά τον τρόπο που παίζεις".

Super sprint

"Αν έχεις παίξει παλιότερα το Call of Duty, τότε σίγουρα θα γνωρίζει τον τρόπο για να τρέξεις. Στο Modern Warfare όμως μπορείς να τρέξεις ακόμα πιο γρήγορα: Για να μπεις στο mode "Super Sprint" απλά πάτα δύο φορές το sprint. Θα καταλάβεις ότι το έχεις κάνει σωστά όταν ο χαρακτήρας σου θα σηκώσει ψηλά το όπλο του και θα αρχίσει να τρέχει με διαστημικές ταχύτητες".

Defcon Nuke

"Βάζω στοίχημα ότι δεν το έχεις ακούσει ξανά το Defcon Nuke. Όταν παίζεις Domination με πέντε σημαίες στα games με πολλούς παίκτες, εσύ και η ομάδα σου μπορείτε να κερδίσετε μία instant win ακολουθώντας αυτό το πονηρό tip. Αν πραγματικά θέλεις να κερδίσεις, φρόντισε να κατακτήσεις όλες τις σημαίες. Ακούγεται απλό, αλλά αν πραγματικά καταφέρεις να τις κρατήσεις για αρκετή ώρες τότε ένα Defcon Nuke θα εκτοξευτεί, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα σου".

Το δίλημμα των Perks

"Η επιλογή των perks είναι κανονικός πονοκέφαλος. Αν, τώρα, θες περισσότερα από αυτά, μπορείς πολύ απλά να φορτώσεις το "Specialist" perk. Αυτό αντικαθιστά τα killstreaks με perks, έτσι ώστε όταν φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο όριο από νεκρούς targets, να πάρεις άλλο ένα. Με τόσα πολλά διαφορετικά perks είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να αποκτήσεις αυτά που χρειάζεσαι. To Specialist perk είναι ο τρόπος να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, με την προϋπόθεση ότι μπορείς να μείνεις ζωντανός χωρίς τα killstreaks".

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης