Μερικά τρικ που ίσως δεν γνωρίζεις για το iPhone

To iOS 13 φέρνει μαζί του κάποιες νέες λειτουργίες για το δημοφιλές smartphone της Apple.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 11 Μαρτίου 2020

Μετά από 12 χρόνια στην αγορά, το iPhone είναι πλέον η ίσως δημοφιλέστερη συσκευή κινητού τηλεφώνου που υπάρχει. Τα hacks για τη λειτουργία του είναι πλέον γνωστά σε όλους, ενώ ακόμη και αυτά που δεν γνωρίζει ακριβώς ακόμη και ο κάτοχός του είναι διαθέσιμα με μία απλή αναζήτηση στο ίντερνετ. 

Ωστόσο, κάθε update στο λογισμικό του φέρνει νέα, μικρά ή μεγαλύτερα, τρικ που συχνά μπορεί να είναι "κρυμμένα". Ακολουθούν κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά Easter eggs του iOS 13.

Στείλε τις spam κλήσεις στο voicemail

Πιθανότατα θα έχεις εκνευριστεί από τις δεκάδες εταιρείες που σε καλούν για "μία μοναδική προσφορά για φθηνότερο ρεύμα/πακέτο τηλεόρασης" κ.ο.κ. Μπορείς να στείλεις όλες αυτές τις άγνωστες κλήσεις απευθείας στο voicemail, εφόσον ο αριθμός που σε καλεί δεν υπάρχει στη λίστα των επαφών σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις:

> Ρυθμίσεις.
> Τηλέφωνο.
> Ενεργοποιείς τη λειτουργία Σίγαση άγνωστων καλούντων.

Το Dark mode, μόνο το βράδυ

Οι fans του Dark mode σίγουρα ικανοποιήθηκαν με την προσαρμογή της λειτουργίας μέσω του iOS 13, η οποία επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίησή της, σε προκαθορισμένες ώρες και την επίσης αυτόματη απενεργοποίηση αυτής. Τι πρέπει να κάνεις:

> Ρυθμίσεις.
> Οθόνη και φωτεινότητα.
> Αυτόματα.
> Επιλογές.
> Προσαρμοσμένο πρόγραμμα.

Γράψε πιο γρήγορα, με το ένα χέρι

Τα sliding style keyboards ήταν ανέκαθεν δημοφιλή σε διάφορες συσκευές. Λίγους μήνες πριν, η Apple επέτρεψε στους χρήστες να εγκαταστήσουν τέτοιου είδους πληκτρολόγια (πχ Gboard) και στο iPhone. Πλέον, υπάρχει το QuickPath, που είναι διαθέσιμο μέσω iOS 13. Πώς ενεργοποιείς τη συγκεκριμένη λειτουργία:

> Ρυθμίσεις. 
> Γενικά.
> Πληκτρολόγιο
> Ενεργοποιείς το Πληκτρολόγιο ενός χεριού ή την Ολίσθηση για πληκτρολόγηση.

Αυτόματο κλείσιμο των browser tabs

Το συγκεκριμένο τρικ είναι κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στο στο Safari:

> Ανοίγεις το Safari
> Επιλέγεις το Close tabs
> Διαλέγεις το χρονικό διάστημα στο οποίο θα γίνει το κλείσιμο των tabs.
 

Live radio μέσω Siri

Μέσω του iOS 13, μπορείς να ζητήσεις από το Siri να παίξει τους αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τι πρέπει να κάνεις:

> Ενεργοποίησε το Siri μέσω του power button ή με την εντολή "Hey, Siri".
> Πες "Siri, play the - και το όνομα του σταθμού".


Διάβασε ακόμη για τα 117 νέα emojis της φετινής χρονιάς, 4 hacks για να προστατέψεις το καλώδιο του φορτιστή, την πολλή ακτινοβολία του iPhone 11 και τη νέα γενιά των smarthphones της Samsung.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το TikTok ίσως σε κατασκοπεύει

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα δεδομένα σου αλλά και τι μπορείς να κάνεις για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τα καλύτερα smartphones για φωτογραφίες

5 κινητά με απίθανες κάμερες.