Οι πρώτες πληροφορίες για το iOS 14

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο λογισμικό της Apple.

Το νέο λογισμικό της Apple iOS 14 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ωστόσο υπάρχουν αρκετές (ανεπίσημες) πληροφορίες και φήμες σχετικά με αυτό. Παρά τα κλειστά καταστήματα της Apple και την αναστολή της λειτουργίας κάποιων εργοστασίων της αμερικανικής εταιρείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού -που μεταξύ άλλων προκάλεσε και την ακύρωση της παρουσίασης του νέου iPhone 9- στο Κουπερτίνο εργάζονται άπαντες ώστε να είναι όλα έτοιμα για την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση, σε 6 μήνες.

Και ασφαλώς δεν σταματούν να δουλεύουν ώστε να δώσουν στους χρήστες το καλύτερο operating system που έγινε ποτέ. Αυτή τουλάχιστον είναι η φιλοδοξία του δημοφιλούς brand.

Τα πρώτα σπουδαία νέα αφορούν την άφιξη ενός ολοκαίνουριου app αφιερωμένου στο fitness και την καταγραφή της φυσικής δραστηριότητας. Σε αυτό, θα μπορεί κάποιος να κατεβάσει διαδραστικά βίντεο με διαφορετικές ασκήσεις και προπονήσεις, που θα λειτουργούν παράλληλα και με τη χρήση Apple Watch. Θα υπάρχουν ακόμη σημαντικά updates στο Apple Pencil και το iMessage, συμπεριλαμβανομένων της δυνατότητας χειρογράφου αλλά και της αυτόματης μετατροπής κειμένου σε ψηφιακή μορφή. Στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων εξετάζονται κάποια features όπως το contact tag, η διαγραφή ενός ήδη απεσταλμένου μηνύματος και η δυνατότητα επισήμανσης ενός μηνύματος ως μη αναγνωσμένου. Η κύρια οθόνη του iOS 14 θα έχει μία νέα προβολή λίστας, η οποία θα επιτρέπει το να βρει κάποιος και να φιλτράρει τις εφαρμογές του πολύ πιο εύκολα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη πώς ακριβώς θα λειτουργεί όλο αυτό αλλά είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη αλλαγή στο συγκεκριμένο section εδώ και πολλά χρόνια. 

Κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε όλοι μία πρώτη, ξεκάθαρη και επίσημη ματιά στο iOS 14 κατά τη διάρκεια του Apple Worldwide Developers Conference, που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο (κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά όμως πως θα γίνει τότε).


Διάβασε ακόμη για τα καλύτερα smartphones για φωτογραφίες, μερικά τρικ που ίσως δεν γνωρίζεις για το iPhone και πώς το TikTok σε κατασκοπεύει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Bruce Lee εξαφανίστηκε

Για την ακρίβεια, το άγαλμά του.

Η Dua Lipa είναι (και) ακτιβίστρια

"Νομίζω ότι η γνώση είναι πολύ πιο σημαντική από την αυθόρμητη αντίδραση...".

Μόλις μάθαμε ότι τα δακτυλικά μας αποτυπώματα δεν είναι μοναδικά

Πάνω που νόμιζες ότι έχεις κάτι το ξεχωριστό, έρχεται μια τεχνητή νοημοσύνη να στα διαλύσει όλα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τα smartphones του μέλλοντος μπορεί να χρησιμοποιούν διαφανές ξύλο

Φαίνεται να είναι ισχυρότερο από το πλαστικό και το γυαλί, και είναι σίγουρα πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Γραφει Παυλος Κρουστης