Τα burpees με μπάρα θα σε μεταμορφώσουν σε υπεραθλητή

Εάν έχεις μια μπάρα διαθέσιμη στο σπίτι, αυτή η σκληροπυρηνική άσκηση θα σε μετατρέψει από fit σε super-Cross-fit.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Ιανουαρίου 2023

Ω, ναι, τα burpees. Εκείνη η άσκηση, που λίγοι την επιλέγουν και ακόμη λιγότεροι την ευχαριστιούνται πραγματικά, επειδή απαιτεί "κότσια". Αλλά όποιος έχει καταφέρει να ολοκληρώσει ένα πλήρες πρόγραμμα, διαπιστώνει από την πρώτη στιγμή τη μεγάλη διαφορά που έχει η φυσική του κατάσταση (αλλά και η σωματική του διάπλαση) από το μέσο όρο ενός fit άντρα.

Όχι μία απλή άσκηση

Μολονότι μοιάζει με μια απλή άσκηση με το ίδιο το σωματικό βάρος, εντούτοις τα burpees είναι ένας ισχυρός κατασκευαστής μυών και ταυτόχρονα η πιο απαιτητική καρδιοαναπνευστική άσκηση του κόσμου. Πόσω μάλλον εάν επιχειρήσεις ένα πρόγραμμα burpees, με έξτρα "αξεσουάρ" μια μπάρα.

> Διάβασε ακόμη: 5 ασκήσεις Crossfit για τεράστια δύναμη

Εκεί, ο συνδυασμός κινήσεων deadlift, push-up, squat και hang clean, μπορεί να απογειώσει το μυϊκό σου σύστημα. Και είναι ακριβώς μια άσκηση τεσσάρων κινήσεων σε διαρκή ροή, που αποτελεί μια παραλλαγή του Man Maker -ενός από τα πιο δημοφιλή προγράμματα στους κύκλους του CrossFit.

Τα burpees με μπάρα θα σε μεταμορφώσουν σε υπεραθλητή

Σύμφωνα με μελέτες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος των ΗΠΑ, τα burpees με μπάρα -αλά Man Maker- θεωρείται ως η πιο καλοσχεδιασμένη άσκηση για τόνωση του καρδιακού ρυθμού και μεγιστοποίησης της καύσης θερμίδων στον πιο γρήγορο χρόνο.

> Διάβασε ακόμη: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι, σύμφωνα με το Harvard

Ταυτόχρονα διεγείρει τη μυϊκή αντοχή στα όριά της βοηθώντας την ανάπτυξη της μυϊκής συμμετρίας χάρη στην επίδραση της κίνησης σε όλους τους ανταγωνιστικούς μυς του σώματος. Επιπλέον όφελος; Κατακόρυφη αύξηση τεστοστερόνης. Όλα αυτά, με μια κίνηση.

Η δεύτερη εναλλακτική burpees με μπάρα -την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως προθέρμανση για το Man Maker-, δεν απαιτεί να την κρατάς στα χέρια σου, αλλά να την τοποθετήσεις στο πάτωμα, και κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα πλήρες burpee με το ίδιο το σωματικό σου βάρος, να αναπηδάς πλάγια και πάνω από την μπάρα.

Σε κάθε περίπτωση, τα burpees με τη "συντροφιά" μιας μπάρας, μπορούν να σε μεταμορφώσουν σε αληθινό αθλητή, βοηθώντας σε να χτίζεις όλο και πιο "κρυφούς" μυς στο σώμα σου.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης