Η φυσική δραστηριότητα είναι για πολλούς αναπόσπαστα δεμένη με τις διακοπές αποτελώντας μια ευκαιρία να ανακαλύψουν κάτι καινούριο ή να δοκιμάσουν μια δραστηριότητα που θα τους συνεπάρει και θα ανεβάσει στα ύψη την αδρεναλίνη τους. Παρακάτω θα σε ταξιδέψουμε σε πέντε προορισμούς, ιδανικούς για πεζοπορία, στους οποίους μπορείς να περάσεις μοναδικές στιγμές, να διασκεδάσεις, να απολαύσεις το φαγητό και να ξεκουραστείς, αλλά συγχρόνως να κάνεις και κάτι ακόμα πιο συναρπαστικό: Να ακολουθήσεις δραστηριότητες μέσα στη φύση, που θα κάνουν την εμπειρία αυτή αξέχαστη, αλλά και πλήρως αναζωογονητική. Εμπιστεύσου μας.

Πεζοπορία στο Κεντρικό Πήλιο

Τα θέλγητρα του Πηλίου δε σταματούν να καλούν τον επισκέπτη όλο τον χρόνο. Αν επιλέξεις το Πήλιο, θα ανταμειφθείς. Είκοσι τέσσερα πανέμορφα χωριά λαμπυρίζουν στο φως του ήλιου, κρατώντας καλά φυλαγμένα δεκάδες μυστικά για τον επισκέπτη. Ένα ταξίδι που αξίζει να κάνει κανείς τόσο το καλοκαίρι όσο και το φθινόπωρο, καθώς σε κάθε εποχή είναι διαφορετικά τα όσα θα μας θέλξουν. Τα χωριά του Πηλίου αξίζει να τα ζήσεις, αλλά και να τα περπατήσεις. Εκτός, λοιπόν, από όλα τα άλλα, το Πήλιο είναι γνωστό για τα μονοπάτια του μέσα από πυκνά δάση, πηγές, καταρράκτες αλλά και υπέροχα χωριά.

▶ Η διαδρομή που σου προτείνουμε: Το Πήλιο είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας για διακοπές. Συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, έχει κατάφυτες ρεματιές, καλντερίμια, πετρόχτιστα γεφύρια. Και, φυσικά, μοναδικά μονοπάτια για πεζοπορία. Προτίμησε το κεντρικό Πήλιο για πεζοπορικές διαδρομές, οι οποίες συνδέουν παλαιούς οικισμούς μέσω καλοδιατηρημένων μονοπατιών. Συντηρούνται τακτικά και έχουν σήμανση, οπότε δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος να χάσεις τον προσανατολισμό σου. Οι διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις μπορούν να έχουν ως κέντρο τη Μακρινίτσα, την Πορταριά ή τα Χάνια. Εναλλακτικά, σου προτείνουμε μια κυκλική διαδρομή από τα Καλά Νερά (στη νότια ακτή) μέσα από τα χωριά Βυζίτσα και Μηλιές. Ένα από τα πλεονεκτήματα της διαδρομής αυτής είναι ότι μπορείς να περπατήσεις ένα μεγάλο μέρος της ακολουθώντας το παλιό, παραδοσιακό τρενάκι του Πηλίου, τον Μουντζούρη.

Η συνέχεια στο Shape.gr