Η αλήθεια είναι ότι η σκληρή γυμναστική είναι ο #1 τρόπος για να γίνεις πιο δυνατός, πιο μυώδης και να σημειώσεις απώλεια λίπους, αλλά όχι ο μόνος. Υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι -ή μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου- οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου για ένα πιο στεγνό σώμα. Ειδικά αν θέλεις να χάσεις λίπος από μία συγκεκριμένη περιοχή, π.χ. την κάτω κοιλιακή χώρα, θα πρέπει να προσέχεις το τι τρως, το πώς τρως και να διάγεις έναν πιο υγιή τρόπο ζωής. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα κολπάκια που θα σε βοηθήσουν να χάσεις λίπος και όχι νερό ή μυική μάζα.

Μάσα καλά το φαγητό σου και μείνε μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές όσο τρως

Εσύ μπορεί να έχεις χορτάσει μία δεδομένη χρονική στιγμή αλλά στον εγκέφαλό σου παίρνει λίγο χρόνο παραπάνω για να το συνειδητοποιήσει. Για να αποφύγεις, λοιπόν, την υπερφαγία μάσα κάθε σου μπουκιά πολλές φορές. Επίσης, μην τρως μηχανικά τσεκάροντας το feed σου στο Instagram και γενικότερα μείνε μακριά από ηλεκτρονικούς αντιπερισπασμούς για να δίνει ο εγκέφαλός σου προσοχή στο τι και πόσο τρώει.

Κοιμήσου καλά

Όταν κοιμάσαι το σώμα σου εξισορροπεί καλύτερα τις ορμόνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι πεινασμένος, κάτι που επίσης σε προστατεύει από την υπερφαγία αλλά και κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες, όπως το να τρως πολύ βαριά πριν πέσεις στο κρεβάτι (ή όσο είσαι σε αυτό), κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει τον ύπνο σου, δημιουργώντας έναν εξαντλητικό φαύλο κύκλο επιβλαβών συνηθειών. Για παράδειγμα, ο κακός ύπνος αυξάνει τα επίπεδα άγχους που αισθάνεσαι, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε λιγούρες για ανθυγιεινά τρόφιμα όπως σοκολάτες και junk food.

iStock

Χρησιμοποίησε μικρότερα πιάτα για τα μη-υγιεινά τρόφιμα

Αν είναι να φας μπρόκολο, χρησιμοποίησε πιατέλα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν είναι να ανοίξεις το ρημάδι το σακουλάκι με τα τσιπς σερβιρίσου σε μικρό μπολ. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η εικόνα ενός γεμάτου μικρού μπολ θα κάνει τον εγκέφαλό σου να πιστέψει ότι η μερίδα σου είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα και θα ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου με λιγότερα πατατάκια.

> Διάβασε ακόμα: Μυστικά προπόνησης από τον Jean-Claude Van Damme

Φάε πολύ πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

Η πρωτεΐνη δεν είναι χρήσιμη μόνο για να κερδίσεις μύες, αλλά και γιατί σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτος και γεμάτος ενέργεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι, καταλήγεις να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες. Οι φυτικές ίνες δε, ειδικά οι παχύρρευστες που περιέχουν τρόφιμα όπως τα φασόλια, τα σπαράγγια και τα πορτοκάλια, σε κάνουν όχι μόνο να αισθάνεσαι χορτάτος αλλά και συνεισφέρουν στην απώλεια βάρους.

> Διάβασε ακόμα: Τα λάθη του πρωτάρη στο γυμναστήριο

Πίνε πολύ νερό και περιόρισε τα υγρά που περιέχουν ζάχαρη

Το νερό σε ενυδατώνει και σε βοηθάει να κοντρολάρεις την πείνα, την υπερφαγία και τις λιγούρες χωρίς να περιέχει τις θερμίδες των αναψυκτικών και των άλλων βλαβερών για την υγεία σου ηδύποτων που δεν σε ωφελούν σε τίποτα.