To παράνομο μυστικό της fitness ρουτίνας

Μπορεί η κάνναβη να σε κάνει να θέλεις να είσαι όλη την ώρα στο γυμναστήριο;

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 04 Δεκεμβρίου 2022

O Josiah Hesse είναι ένας αμφιλεγόμενος συγγραφέας και δημοσιογράφος που στο βιβλίο του Runner's High υποστηρίζει ότι η κατανάλωση κάνναβης μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Πώς κι έτσι; Επειδή, απ' ό,τι φαίνεται, το 'χόρτο που ήπιε κι ο θεός' δουλεύει συνεργατικά με το σύστημα επιβράβευσης του οργανισμού σου και μπορεί να σε κάνει να συνδέσεις το 'γυμνάζεσθαι' με την ψυχαγωγία.

Η κάνναβη σου αλλάζει τα μυαλά

Ο Αμερικανός 'διανοούμενος της κάνναβης' υποστηρίζει ότι ένας από τους λόγους που βαριόμαστε να γυμναστούμε, κάποιοι από εμάς, όχι όλοι, είναι το ότι έχουμε συνδυάσει τη σωματική άσκηση με κάποια τοξικά στερεότυπα σύμφωνα με τα οποία για να δούμε αποτέλεσμα πρέπει ντε και καλά να 'λιώσουμε' στο γυμναστήριο, να γίνουμε σμπαράλια, να αφιερώσουμε στη γυμναστική όλο μας τον προσωπικό χρόνο.

Εκεί έρχεται να κάνει δουλειά η κάνναβη, επιτρέποντάς μας να δούμε τα πράγματα αλλιώς, να σταματήσουμε να θεωρούμε τη γυμναστική αγγαρεία. Να μας κάνει να επανασυλλάβουμε με θετικό πρόσημο το τι σημαίνει να γυμναζόμαστε. 

> Διάβασε ακόμα: Αδρενόχρωμα, ένα ναρκωτικό μεταξύ πραγματικότητας και μύθου

To παράνομο μυστικό της fitness ρουτίναςiStock

Κορυφαίοι αθλητές υποκλίνονται στις ιδιότητες της κάνναβης

Ο Hesse, μάλιστα, υποστηρίζει ότι κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους αθλητές του κόσμου απολαμβάνουν το να γυμνάζονται με λίγη βοήθεια από την τετραϋδροκανναβινόλη για να μπουστάρουν την καλή τους διάθεση.

Παρόλα αυτά, η θεωρία του μοιάζει κάπως παράλογη στο μυαλού κάποιου που έχει μία κάποια εμπειρία με τη συγκεκριμένη ψυχότροπη ουσία, π.χ. έχει καπνίσει χασίς για να ξεσκάσει στο τέλος μίας δύσκολης μέρας και γνωρίζει ότι η κάνναβη δεν είναι ακριβώς 'δυναμωτική', εκτός κι αν ένας καλός ύπνος θεωρείται βελτιωτικός της φυσικής κατάστασης.

> Διάβασε ακόμα: Κάνναβη για καλύτερο σεξ. Ή μήπως όχι;

Τι αποτέλεσμα να περιμένεις

Η κάνναβη όντως δεν πρόκειται με κάποιο μαγικό τρόπο να σε μετατρέψει αυτόματα σε μαραθωνοδρόμο, body builder ή πρώτο παικταρά του βόλεϊ. Αυτό που πρόκειται να κάνει είναι να αυξήσει την ηδονή που αντλείς από την άσκηση, κάτι που θα σε κάνει να θέλεις να γυμνάζεσαι περισσότερο.

Επίσης, ισχύει και εδώ τι παν μέτρον άριστον, με τις συμβουλές να κάνουν λόγο για λήψη κάνναβης σε μικροποσότητες βρώσιμης μορφής πριν από δραστηριότητες όπως το πιλάτες ή η γιόγκα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης