Αν ψάχνεις να βρεις ποια είναι τα κορυφαία αθλήματα για απώλεια βάρους, τα ομαδικά αλλά και εκείνα που μπορείς να κάνεις κατά μόνας, τότε πρέπει να λάβεις υπόψη σου αυτά που προτείνουν οι εξπέρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard για να παραμένεις υγιής, δυνατός, με το κατάλληλο για το ύψος σου βάρος και, γενικότερα, για να απολαμβάνεις μία ιδανική ποιότητα ζωής. Ας δούμε, λοιπόν, τα κορυφαία.

Σπορ με ρακέτες 

Τα σπορ που παίζονται με ρακέτες όπως το τένις, το μπάντμιντον, το padel και το σκουός σού προσφέρουν μία καλή καρδιοαναπνευστική προπόνηση και βελτιώνουν τον μυικό σου συντονισμό, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουν τόσο το πάνω όσο και το κάτω τμήμα του σώματός σου. Μπορείς να τα ξεκινήσεις σε οποιαδήποτε ηλικία και, συνήθως, ασχέτως της φυσικής σου κατάστασης. 

> Διάβασε ακόμα: Προπονήσεις που καίνε λίπος και σε κάνουν εξυπνότερο

Κολύμβηση

Με το κολύμπι γυμνάζεις όλους τους μύες που έχεις στο σώμα σου, χωρίς να επιβαρύνεις τα γόνατά σου και ασκώντας τη μικρότερη δυνατή πίεση στο σώμα σου. Είναι το είδος άσκησης που πρέπει να προτιμήσεις αν έχεις κάποιον τραυματισμό, αλλά και αν υποφέρεις από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα. 

iStock

Προπόνηση ενδυνάμωσης με βάρη 

Το να σηκώνεις βάρη στο γυμναστήριο στη βάση ενός σχεδιασμένου από επαγγελματία προπονητή πρόγραμμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσεις κιλά, αλλά και για να αποκτήσεις γράμμωση. Μάλιστα, όσο πιο πολλούς μύες χτίζεις μέσα από τις προπονήσεις σου, τόσο πιο πολλές θερμίδες θα καις, κάτι που θα σου κάνει πιο εύκολο το να μένεις πάντα στα ιδανικά κιλά σου. Τέλος, αν βαριέσαι να γυμνάζεσαι μόνος σου, μπορείς να γραφτείς σε μία ομαδική τάξη CrossFit. 

Κικ μπόξινγκ

Το Πανεπιστήμιο του Harvard διαθέτει τη δική του σχετική αθλητική λέσχη, το Harvard Boxing Club, ενώ παλαιότερα ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή σε αυτή για όλους τους φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων του John F. Kennedy και του Norman Mailer. Με το κικ μπόξινγκ δεν θα κάψεις μόνο πολλές θερμίδες αλλά θα βελτιώσεις και την καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα, θα ενδυναμώσεις τους μύες σου και θα απελευθερώσεις μία 'βόμβα' από ενδορφίνες που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα σε ψυχολογικό επίπεδο. 

iStock

Περπάτημα και τρέξιμο

Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι δωρεάν, μπορείς να τα κάνεις οπουδήποτε και βοηθούν τα μάλα στην απώλεια κιλών. Επίσης, με την εναλλαγή στην ένταση ή την προσθήκη βαρών, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μία σειρά προπονήσεων, που μπορείς να κάνεις τόσο μόνος σου όσο και με παρέα. 

> Διάβασε ακόμα: Οι διαφορές ανάμεσα σε τζόκινγκ, τρέξιμο και σπριντ

Το περπάτημα και το τρέξιμο θα βελτιώσουν την καρδιοαναπνευστική σου υγεία, θα ενδυναμώσουν το σώμα σου και θα βελτιώσουν τη διάθεσή σου. Μάλιστα, αν βγαίνεις για γρήγορο περπάτημα επί μισή ώρα για πέντε μέρες την εβδομάδα, καλύπτοντας συνολικά μία απόσταση 16 χιλιομέτρων, μετά από 25 ημέρες θα έχεις χάσει μισό κιλό χωρίς να αλλάξεις το παραμικρό στις θερμίδες που προσλαμβάνεις.