Οι απλές κινήσεις που θα σε κάνουν fit

Αρκούν 10 απλές, σχεδόν καθημερινές συνήθειες.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί αρκετοί άντρες καταφέρνουν να παραμένουν σε φόρμα όποια κι αν είναι η ηλικία ή το επάγγελμά τους; Το μεγάλο μυστικό τους -πέρα από την προπόνηση- ακούει στη λέξη "συνέπεια". Οι άντρες που θαυμάζεις για το σώμα τους και την ενέργεια που αποπνέουν, έχουν κάνει κάποιες καλές συνήθειες πράξη και μένουν αφοσιωμένοι σ’ αυτές.

Οι 10 συνήθειες που πρέπει -και μπορείς- να ακολουθήσεις κι εσύ από σήμερα, είναι αυτές ακριβώς που θα σε κάνουν να δείχνεις και να νιώθεις fit από αύριο κιόλας. Και για πάντα.

Γυμνάσου χωρίς να σε νοιάζει η έλλειψη χρόνου

Ακόμα και αν έχεις μόνο 10-15 λεπτά ελεύθερο χρόνο για προπόνηση, εκμεταλλεύσου τον. Το ζήτημα είναι να κάνεις κάτι για το σώμα σου όποια ώρα μπορείς, για όσο χρόνο διαθέτεις. Aν ο χρόνος σου είναι πραγματικά ασφυκτικός, υπάρχουν και προπονήσεις που κατεβάζουν το χρόνο σε 4 λεπτά τη μέρα.

Ξεκόλλα από το μαγκανοπήγαδο

Οι ίδιες, μονότονες και διαρκώς επαναλαμβανόμενες ασκήσεις θα σε διώξουν από την γυμναστική στην πρώτη βδομάδα της προσπάθειάς σου. Όσο περισσότερο αλλάζεις τη ρουτίνα μιας προπόνησης, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευχαρίστηση και τα οφέλη που αποκομίζεις. Όπως κάθε άλλη δραστηριότητα στη ζωή σου, έτσι και οι ασκήσεις είναι πιο ενδιαφέρουσες και παρέχουν νέα κίνητρα όταν προσφέρουν ποικιλία.

Θυμήσου "εκείνη" την αίσθηση

Ακόμη και για πολλούς πεπειραμένους γυμναζόμενους ή επαγγελματίες αθλητές, η σωματική άσκηση μερικές φορές είναι ενοχλητική, επειδή απλά είναι κουραστική. Όμως, το κόλπο είναι να εστιάσεις στην αίσθηση που νιώθεις μετά την προπόνηση και όχι στον πόνο που σου δίνει την ώρα που γυμνάζεσαι. Οι ενδορφίνες θα είναι πάντα πιστές στο ραντεβού τους -πέντε λεπτά μετά το τέλος της προπόνησης με διάρκεια έως και 24 ώρες.

Οι απλές κινήσεις που θα σε κάνουν fit

Φάε ό,τι θες, αλλά με μέτρο

Για έναν άνθρωπο που θέλει να γίνει fit δεν έχει νόημα να αρνείται τα γλυκά ή οποιοδήποτε άλλο είδος τροφής γεμάτο θερμίδες. Η λύση είναι το μέτρο και ο αυτοσκοπός είναι να μετατρέπεις κάθε τροφή που βάζεις στο στομάχι σου σε καύσιμο για τις προπονήσεις σου.

Πάρε και μερικά συμπληρώματα για να βοηθήσεις το σώμα σου να καίει λίπος και να χτίζει μυς. Η κρεατίνη ή η σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα με τη μυϊκή σας δύναμη, αρκεί να μην λουφάρεις από τις προπονήσεις σου.

> Διάβασε ακόμη: Από τι κινδυνεύεις αν τρέχεις πολύ

Κοιμήσου αρκετά

Η στέρηση του ύπνου σκοτώνει το κίνητρό σου, τη συγκέντρωση και την ικανότητά σου να λειτουργείς κανονικά. Επηρεάζει δραματικά και το μεταβολισμό, τις ορμόνες, την ενέργεια και την όρεξή σου.

Μέτρα τι πίνεις

Δυο φορές πιο παχυντικά από ένα λιπαρό γεύμα μπορεί να είναι το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά και ο καφές. Ξέκοψε από την καθημερινή κατανάλωση αλκοολούχων τις καθημερινές και πιές τις μπύρες και τα ποτάκια σου το weekend. Στην ανάγκη σου για έναν τρίτο καφέ πιες πράσινο τσάι, ενώ βγάλε από τη ζωή σου τα ανθρακούχα ποτά -μεγάλο ποσοστό από το φούσκωμα στο στομάχι σου οφείλονται σ’ αυτά.

ποτο χωρις χανγκοβερ

Μην αφήνεις τη διάθεσή σου να σαμποτάρει το σώμα σου

Η ζωή δεν είναι δίκαιη, ούτε εύκολη. Και γνωρίζεις μάλλον από πρώτο χέρι ότι θέλει να παλέψεις σκληρά για να την κατακτήσεις. Πράξε με την ίδια ατσάλινη θέληση και την ώρα που πλησιάζει η προπόνησή σου ή όταν βρίσκεσαι διαρκώς πολιορκημένος από ανθυγιεινές τροφές. Σκέψου, νιώσε και μείνε ισχυρός.

> Διάβασε ακόμη: Η προπόνηση του Karim Benzema και η απόκτηση σώματος πρωταθλητή

Ένας πόνος δεν είναι λόγος για να τα παρατήσεις

Εκτός και αν μιλάμε για τραυματισμό σπονδύλου, κάταγμα οστού ή ρήξη συνδέσμου, κάθε άλλος ελαφρύς μυϊκός πόνος κάποιες ώρες μετά την προπόνηση είναι λογικός. 

Κάνε μια σωστή επένδυση

Έχει οικονομικό κόστος το fitness; Στην πραγματικότητα, κανένα, μιας και η γυμναστική χωρίς όργανα και βάρη είναι ένα αρχέγονο εθιμοτυπικό υγείας, ρώμης και ευεξίας.

Ωστόσο, επενδύοντας πολύ λίγα χρήματα μπορείς να αναβαθμίσεις τις προπονήσεις σου, να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου και αν αποκτήσεις νέα κίνητρα και αφορμές για περισσότερη και ποιοτικότερη προπόνηση.

TRX κάμψεις

Μια εφαρμογή στο κινητό σου, ένα ζευγάρι αλτήρες ή ένα σετ TRX, ένας κύλινδρος αφρού δεν θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού και θα ανεβάσουν την ποιότητα των προπονήσεών σου σε άλλο επίπεδο.

Κράτα το βλέμμα σου στο σήμερα

Ο στόχος σου δεν είναι το πόσο λιγότερο ή περισσότερο διακρίνονται οι κοιλιακοί σου και το πώς δείχνει η γενικότερη εικόνα του σώματός σου συγκριτικά με έναν επαγγελματία αθλητή. Το fitness έχει να κάνει με το πώς αισθάνεσαι με τον εαυτό σου εσωτερικά. Μένοντας σ’ αυτό, αργά ή γρήγορα θα βελτιώσεις και κάθε λεπτομέρεια του σωματότυπού σου. Σήμερα εκτέλεσες με υπευθυνότητα και όρεξη το καθήκον σου. Κρατώντας αυτό κατά νου, αύριο θα ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

> Διάβασε ακόμη: Η πρωινή προπόνηση που θα σε κρατήσει fit όλη την ημέρα

Αναζήτησε να σπάσεις το "ταβάνι" σου όταν πια το fitness θα έχει μπει για τα καλά στο αίμα σου. Με αφοσίωση και στόχευση βήμα-βήμα, εκείνη η μέρα δεν θα αργήσει.

Από: gr.AskMen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο Orlando Bloom μιλά για τη γυναίκα της ζωής του, Katy Perry

Όταν ο Χολιγουντιανός σταρ είδε τη γυναίκα πίσω από την επιτυχημένη τραγουδίστρια και την ερωτεύτηκε.