Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις 'αντρικές' αισθητικές επεμβάσεις

Όταν κάτι δεν σου αρέσει πάνω στο πρόσωπο ή το σώμα σου, δεν έχεις παρά να το αλλάξεις – οι αισθητικές επεμβάσεις είναι γένους αρσενικού.

Στις μέρες μας, άντρες όλων των ηλικιών πραγματοποιούν επεμβάσεις για αισθητικούς λόγους, που βελτιώνουν την εμφάνιση, την ψυχολογία και το επίπεδο της ποιότητας ζωής τους. Κι αυτό γιατί τα πιο πυκνά μαλλιά, μια ίσια μύτη, ένα λιγότερο κουρασμένο πρόσωπο ή ένα στέρνο-πλάκα μπορεί όντως να μας κάνουν να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι, πέραν του ότι μας ομορφαίνουν. Ας δούμε, λοιπόν, τις πιο δημοφιλείς 'αντρικές' αισθητικές επεμβάσεις.

Μεταμόσχευση μαλλιών

Με αυτή την τεχνική μπορείς είτε να προσθέσεις τρίχες σε περιοχές του τριχωτού σου όπου έχει επέλθει αραίωση, είτε σε συγκεκριμένα σημεία του που έχουν 'αποψιλωθεί' πλήρως, π.χ. στους κροτάφους ή την κορυφή της κεφαλής σου. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως με την αφαίρεση δικών σου τριχών από την περιοχή του αυχένα και τη στρατηγική μεταφορά τους ακριβώς εκεί όπου τις χρειάζεσαι.

Λίφτινγκ προσώπου

Πρόκειται για χειρουργική επέμβαση που απαλύνει δραστικά τα σημάδια της ηλικίας από το πρόσωπο αλλά και τον λαιμό σου. Η επιδερμίδα μετά το λίφτινγκ γίνεται πιο λεία και σφριγηλή, οι βαθιές ρυτίδες, το 'σακούλιασμα', ακόμα και το διπλοσάγονο, μπορούν να διορθωθούν. Αν, πάλι, δεν νιώθεις έτοιμος για μεγάλες αλλαγές, μπορείς να επιλέξεις να προχωρήσεις σε μίνι λίφτινγκ.

Ρινοπλαστική

Με τη ρινοπλαστική μπορείς να αλλάξεις το σχήμα και το μέγεθος της μύτης σου. Να διορθώσεις την καμπούρα ή το κυρτό της τελείωμα, να την ισιώσεις, να την κάνεις να δείχνει πιο αρμονική σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Μάλιστα, αν υπάρχει κάποιο 'δομικής φύσεως' πρόβλημα στην κατασκευή της μύτης σου, στη συνέχεια θα αναπνέεις καλύτερα. Για να γίνει ορατό το τελικό αποτέλεσμα μετά την επέμβαση, θα χρειαστεί να περιμένεις αρκετούς μήνες, έως και έναν χρόνο, αλλά το εφέ που θα έχει στην εικόνα σου δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.

Βλεφαροπλαστική

Τα σημάδια του γήρατος, τις περισσότερες φορές, γίνονται πρώτη φορά ορατά στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Με τη βλεφαροπλαστική μπορείς να διορθώσεις είτε το πάνω, είτε το κάτω, είτε και τα δύο βλέφαρα, για να έχεις πάντα νεανικό βλέμμα, όποια κι αν είναι η βιολογική σου ηλικία.

> Διάβασε ακόμα: Περιποίηση του δέρματος εναντίον άγχους

Botox

Το botox αποτελεί την πιο δημοφιλή αισθητική επέμβαση ανάμεσα στους άντρες. Πρόκειται για μία ενέσιμη θεραπεία που σβήνει τις γραμμές έκφρασης σε περιοχές όπως το μέτωπο, αλλά και γενικότερα στις περιοχές του προσώπου και του λαιμού. Η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή και η εικόνα σου φρέσκια.

Μικροδερμοαπόξεση

Αυτό το peeling εκμεταλλεύεται τη δύναμη των μικροκρυστάλλων για να 'φωτίσει' το πρόσωπό σου. Απαλύνει τα σημάδια του γήρατος, τις ρυτίδες, τις ουλές ακμής, τις λεπτές γραμμές και άλλα 'απομεινάρια' δερματολογικών προβλημάτων.

> Διάβασε ακόμα: Πώς να προλάβεις πραγματικά την τριχόπτωση

Λιποαναρρόφηση

Στη συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιείται ένας ειδικός σωλήνας που εισάγεται μέσω μίας πολύ μικρής οπής, κάτω από το δέρμα, στην προβληματική περιοχή για να αφαιρέσει το σωματικό λίπος. Για ιδανικό αποτέλεσμα και σμίλευση της γραμμής σου, προτείνεται πάντα ένας συνδυασμός με τεχνικές λιπογλυπτικής.

Διόρθωση γυναικομαστίας

Η γυναικομαστία μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, όπως είναι η γονιδιακή προδιάθεση, η παχυσαρκία και η λήψη φαρμάκων. Μέσω ενός εξειδικευμένου χειρουργείου αφαιρείται το πλεονάζον λίπος, με αποτέλεσμα ένα πιο επίπεδο και κρουστό στέρνο.

Μόνιμη αποτρίχωση με λέιζερ

Αν σε ενοχλεί η υπερβολική τριχοφυΐα στην πλάτη ή το στέρνο σου, με τη χρήση του λέιζερ θα απαλλαγείς από την 'κουβέρτα' χωρίς να καταστρέψεις την επιδερμίδα σου. Σε περίπτωση που οι τρίχες ξαναφυτρώσουν, πιο λεπτές, δεν έχεις παρά να συνεχίσεις με επαναληπτικές συνεδρίες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.