Περιποίηση του δέρματος εναντίον άγχους

Μία περιποίηση προσώπου δεν κάνει μόνο καλό στο δέρμα σου αλλά μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα άγχους.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 28 Δεκεμβρίου 2021

Το έχεις νιώσει αρκετές φορές. Το δυσάρεστο συναίσθημα που δημιουργεί το άγχος, την ανησυχία που γεννάει, το μπλοκάρισμα που φέρνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το διαχειριστείς. Ο πιο άμεσος είναι να κάνεις μερικές βαθιές αναπνοές. Η βαθιά και μεγάλη διαφραγματική αναπνοή, οπού εισπνέεις από τη μύτη, κρατάς λίγο τον αέρα πριν εκπνεύσεις από το στόμα, είναι από τις πιο ισχυρές τεχνικές μείωσης του άγχους και χαλάρωσης του σώματος. Ωθεί τον οργανισμό από την έντονη διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος να περάσει στην ήρεμη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Περιποίηση του δέρματος εναντίον άγχους

Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος που οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν αρκετά καλά. Οι περιποιήσεις ομορφιάς. Δεν βελτιώνουν μόνο την εμφάνιση αλλά βοηθούν στην καλή ψυχολογία φτιάχνοντας τη διάθεση, περισσότερο από ότι φαντάζεσαι.

Διαχειριστείτε το άγχος με μία περιποίηση προσώπου

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο τη ψυχική μας υγεία. Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση έντονης πίεσης και διέγερσης εξαιτίας μιας στρεσογόνου κατάστασης, παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα κάποιων ορμονών οι οποίες εκτός από την πρόκληση φλεγμονών και δερματικών παθήσεων, επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Από τα πιο εμφανή μέρη οπού εκδηλώνεται είναι το δέρμα μας.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα