Χτίζοντας κορμί όπως του Jeremy Allen White από το The Bear

Το "μενού" που ακολουθεί ο ηθοποιός για τις ανάγκες της νέας του ταινίας στην οποία υποδύεται έναν πυγμάχο.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 13 Σεπτεμβρίου 2023

Χάρη στη φοβερή δεύτερη σεζόν, το The Bear ξεχώρισε ως η σειρά του καλοκαιριού, ό,τι ακριβώς δηλαδή συνέβη και στην περσινή πρεμιέρα του. Για αυτούς που δε γνωρίζουν πράγματα για το Original Beef of Chicago, η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον Carmy -τον υποδύεται ο ηθοποιός Jeremy Allen White- ένα γνωστό σεφ που αφήνει το "καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο" για να δώσει νέα πνοή στο σαντουιτσάδικο που έτρεχε ο εκλιπών αδελφός του στο Σικάγο. Πέρα από τις πολλές υποψηφιότητες στα Emmys που έχει κερδίσει, η σειρά έχει επαινεθεί για την τέλεια αποτύπωση των δεξιοτήτων ενός σεφ. Και όπως στην αληθινή κουζίνα, έχει πολύ άγχος. Στο μεταξύ, φέτος, θα δούμε ξανά τον Jeremy, αυτήν τη φορά στην ταινία The Iron Claw, όπου υποδύεται τον παλαιστή. Για τις ανάγκες του εν λόγω ρόλου λοιπόν, ο αμερικανός ηθοποιός χρειάζεται σμιλεμένο σώμα, εξ ου και οι φωτογραφίες που πρόσφατα κυκλοφόρησαν και τον δείχνουν να κάνει τζόκινγκ στο Λος Άντζελες. 

Εννοείται πως το τζόκινγκ δεν είναι αρκετό για να πείσει ο White ως παλαιστής, συνεπώς, ψάξαμε και βρήκαμε τη ρουτίνα που ακολουθεί υπό τις οδηγίες του ειδικού προπονητή Chris Antoni. Θυμίζει στρατιωτική ρουτίνα. 

"Ορεκτικό"

Μιας και στη σειρά οι περισσότεροι τρώνε στην κουζίνα και ο Jeremy υποδύεται ένα σεφ, ας ξεκινήσουμε με τη φαγητό. Ο Antoni προτείνει την κλασική διατροφή με πρωτεΐνη από κοτόπουλο ή ψάρι κατά την οποία ο White επιτρέπεται να καταναλώσει κόκκινο κρέας δύο φορές τη βδομάδα. Μία μπριζόλα είναι καλή επιλογή, αλλά η βουβαλίσια μπριζόλα έχει λιγότερες θερμίδες και περισσότερη βιταμίνη Β12, σίδηρο και πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, το χοιρινό και τον σολομό.

Σύνθετοι υδατάνθρακες όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως και οι γλυκοπατάτες βοηθούν στο χτίσιμο των μυών και προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για να προπονηθεί κανείς.

"Κυρίως πιάτο"

Αν θες κι εσύ να χτίσεις μύες όπως ο White, ο Antoni πιστεύει ότι ένας συνδυασμός άρσεων και καθισμάτων, είναι ό,τι πρέπει, ενώ προτιμά ασκήσεις με μικρότερα βάρη και περισσότερες επαναλήψεις. 'Έτσι χτίζει μυϊκή αντοχή και τον βοηθά να φαίνεται λεπτός. Είναι σε καλή φόρμα, χωρίς να είναι και πολύ ογκώδης'.

Ο Carmy γουστάρει το λευκά t-shirts και ο Jeremy στην πραγματική ζωή δεν απέχει πολύ από αυτή την επιλογή. Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Anthoni: "Τα χέρια του Jeremy είναι γραμμωμένα... Πιστεύω ότι σηκώνει πολλά βάρη. Οι ώμοι του επίσης φαίνονται ωραίοι και όσο μεγαλύτεροι είναι, τόσο πιο μυώδες φαίνεται και το χέρι του. Θα έλεγα ότι κάνει πολλές ασκήσεις απομόνωσης, πάγκο, ώμους, εκτάσεις και εμπρόσθιες ανυψώσεις, όπως και κάμψεις δικεφάλων στην τροχαλία και βυθίσεις τρικεφάλων, σφυροειδείς κάμψεις."

"Επιδόρπιο"

Τι καλύτερο από το να ολοκληρώσει το "μενού" με μία αεροβική άσκηση; Έχουμε δει αρκετές φορές τον Jeremy να κάνει jogging, αλλά ο Antoni προτιμά για εκείνον τα μικρά sprint αντί των μεγάλων περιπάτων. 

"Με αυτόν τον σωματότυπο, θα έλεγα ότι χρειάζεται 20 με 30 λεπτά έντονης δραστηριότητας, τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα... Κάτι σαν 30 δευτερόλεπτα τρέξιμο, 30 δευτερόλεπτα sprint", έχει δηλώσει σχετικά ο Antoni.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας