Πώς να χτίσεις κοιλιακούς εύκολα και αποτελεσματικά

Ήρθε η ώρα να χτίσεις το six-pack που ονειρευόσουν.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 03 Ιανουαρίου 2024

Η εξεύρεση χρόνου για το γυμναστήριο μπορεί να αποτελέσει πρόκληση σε κάθε πολυάσχολο πρόγραμμα. Είτε πρόκειται για επαγγελματικές υποχρεώσεις, οικογενειακές ευθύνες ή απλώς για έναν ταραχώδη τρόπο ζωής, η διατήρηση ενός δυνατού κορμού με γραμμωμένους κοιλιακούς δεν χρειάζεται να θυσιάζεται.

Θα χρειαστείς μόλις 5 λεπτά την ημέρα για αυτές τις γρήγορες και αποτελεσματικές ασκήσεις στην άνεση του σπιτιού σου.

Ποιος χρειάζεται το γυμναστήριο;

Οι ασκήσεις κοιλιακών είναι μια ευέλικτη λύση για να παραμείνεις σε φόρμα χωρίς να χρειάζεσαι το γυμναστήριο. Απαιτούν ελάχιστο χρόνο και εξοπλισμό, καθιστώντας τες προσιτές σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τον κορμό τους.

Ας εξερευνήσουμε έξι ασκήσεις κοιλιακών που θα σε κρατήσουν σε φόρμα, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποτελεσματικές αλλά και απαιτητικές, χωρίς όμως να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις βάρη ή περίπλοκες ρυθμίσεις. Εκτέλεσέ τες διαδοχικά, χωρίς διαλείμματα, για ένα γρήγορο πρόγραμμα 5 λεπτών, που στοχεύει σε διάφορες περιοχές των κοιλιακών σου.

Οι έξι ασκήσεις για τους κοιλιακούς σου

Φτέρνες στον ουρανό (60 δευτερόλεπτα): Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι. Σήκωσε τα πόδια σου σε γωνία 90 μοιρών και, στη συνέχεια, σπρώξ' τα προς τον ουρανό, ενεργοποιώντας τους μυς της λεκάνης σου. Κράτησε αυτήν τη θέση για 60 δευτερόλεπτα, νιώθοντας το κάψιμο στους κάτω κοιλιακούς σου.

Στριφογυριστές κάμψεις (30 δευτερόλεπτα): Περίστρεψε τον κορμό σου κατά τη διάρκεια ενός λυγίσματος για να στοχεύσεις εντατικά τους κάτω κοιλιακούς και τους πλάγιους μυς σου. Εκτέλεσε για 30 δευτερόλεπτα.

Dueling Clocks (30 δευτερόλεπτα): Μια παραλλαγή των V-ups, περίστρεψε τα πόδια σου προς τα μέσα, κάνοντας κύκλους πριν τα φέρεις ξανά μαζί. Επανάλαβε για 30 δευτερόλεπτα.

Ροκανίσματα του αστερία (60 δευτερόλεπτα): Ξάπλωσε με τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα. Σήκωσε το σώμα και το ένα πόδι σου, ακουμπώντας το πόδι με το αντίθετο χέρι. Μια κλασική, αλλά αποτελεσματική κίνηση, κάν' το για 60 δευτερόλεπτα.

Ροκανίσματα με κανό (60 δευτερόλεπτα): Σε θέση V, περίστρεψε τον κορμό σου σαν να κωπηλατείς κανό, γυμνάζοντας τους άνω και κάτω κοιλιακούς σου. Συνέχισε να το κάνεις για ένα λεπτό.

Σανίδα με περιστροφή (30 δευτερόλεπτα): Μπες σε θέση σανίδας και περίστρεψε τον κορμό σου, σηκώνοντας το ένα χέρι προς το ταβάνι. Άλλαξε πλευρά και συνέχισε τις εναλλαγές για 30 δευτερόλεπτα.

Θυμήσου, το κλειδί είναι να διατηρήσεις την ορμή των ασκήσεων, χωρίς πολλές παύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, κρατάς τον κορμό σου ενεργοποιημένο καθ' όλη τη διάρκεια, στοχεύοντας σε διαφορετικές περιοχές με κάθε άσκηση. Είτε έχεις πολυάσχολο πρόγραμμα, είτε απλά προτιμάς τις προπονήσεις στο σπίτι, αυτά τα πέντε λεπτά θα είναι δύσκολα, αλλά απίστευτα ικανοποιητικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας