Tips για αποδοτικότερη τηλεργασία

Όλα εκείνα τα τρικ που θα βελτιώσουν το καθεστώς της εργασίας από το σπίτι.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 09 Δεκεμβρίου 2020

Η τηλεργασία - ή αν προτιμάς η δουλειά από το σπίτι- μπήκε πολύ δυναμικά, απροσδόκητα και άμεσα στη ζωή μας από τη στιγμή που η πανδημία της Covid-19 έκανε την εμφάνισή της. Πλέον, σχεδόν όλοι από εκείνους που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το είδος απασχόλησης έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες που αυτή επιτάσσει, προσπαθώντας να είναι το ίδιο αποδοτικοί με πριν. Για να το καταφέρουν όμως, θα πρέπει να λάβουν υπόψιν και κάποιους παράγοντες που μέχρι πρότινος δεν είχαν φανταστεί. 

Ακολουθούν 4 απλά tips που θα φροντίσουν να έχεις την ηρεμία που χρειάζεσαι.

Κράτα επαφή με τους συναδέλφους σου

Το να είσαι απομονωμένος και να εργάζεσαι διαρκώς από το σπίτι δεν βοηθά σε καμία των περιπτώσεων όσο κι αν αυτό πιστεύεις πως θα αυξήσει την παραγωγικότητά σου. Η καλή και επαρκής επικοινωνία με τους συναδέλφους σου θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πλήρως πώς κυλούν τα πράγματα και θα προσφέρει καλύτερη οργάνωση. Αρκεί να μην το παρακάνεις με τις βιντεοκλήσεις. Λίγα και εποικοδομητικά online meetings αρκούν.

Υιοθέτησε τα ίδια ωράρια

Το να είσαι σπίτι δεν σημαίνει πως βρίσκεσαι σε διακοπές αλλά ούτε και το ότι έχεις άμεση πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στο γραφείο σου. Μην ξεπεράσεις κάποια όρια. Δούλεψε τις ίδιες ακριβώς ώρες που θα εργαζόσουν και στο συνηθισμένο περιβάλλον. Ούτε λιγότερες, ούτε περισσότερες.

Απενεργοποίησε το τηλέφωνό σου

Αν το τηλέφωνο του σπιτιού ή το κινητό σου δεν είναι απαραίτητα για την εργασία σου, καλό θα είναι να ρυθμίσεις έτσι ώστε να μην αποσπούν την προσοχή σου. Ειδικά για τις ώρες που θα βρίσκεσαι μπροστά από τον υπολογιστή. Εφόσον χρειάζεται να κάνεις κάποιες κλήσεις, μπορείς να τις πραγματοποιήσεις και μετά να ενεργοποιήσεις για παράδειγμα τη λειτουργία πτήσης στο smartphone σου. Λιγότεροι περισπασμοί σημαίνουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Χρησιμοποίησε ακουστικά ή ωτοασπίδες

Ακόμη κι αν αποσυνδέσεις το σταθερό τηλέφωνο και βάλεις σε flight mode το κινητό, θα εξακολουθούν να υπάρχουν θόρυβοι που δεν θα σου επιτρέπουν να συγκεντρωθείς πλήρως ή τουλάχιστον στο βαθμό που επιθυμείς. Γι' αυτό καλύτερα να τους απομονώσεις, με όποιο τρόπο πιστεύεις πως θα είναι πιο αποτελεσματικός.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Αν είσαι κλειστοφοβικός, προφανώς δε θα σου αρέσει καθόλου το σχέδιο αυτό.

Γραφει Γιαννης Σπανος

30 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε αν θες να είσαι υγιής

Επιστήμονες ζήτησαν την εφαρμογή σήμανσης στα βλαβερά τρόφιμα, όπως γίνεται με τα προϊόντα καπνού.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ένας τύπος αποφάσισε να φορέσει το Apple Vision Pro στον γάμο του

Όταν ήμασταν μικροί κοιμόμασταν αγκαλιά με τα αγαπημένα μας δώρα. Κάποιοι, μάλλον το κάνουν ακόμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Nunchi, το κορεάτικο μυστικό της επιτυχίας

Το κλειδί για να μπορέσεις να βρεις την ευτυχία, αλλά και να νικήσεις το κοινωνικό άγχος.

Γραφει Παυλος Κρουστης