Twitter και για υψηλότερο μισθό

Ανάμεσα στα πολλά καλά που έχει το Twitter, υπολόγισε ότι μπορεί να αβγατίσει και τον μισθό σου. Δες πώς.

Καθετί, εκτός από τα κακά, έχει και τα καλά του, του Twitter μη εξαιρουμένου, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας. Αν γνωρίζεις πώς να το κάνεις να δουλεύει για σένα, μπορεί να ωφελήσει την καριέρα σου, καθώς απ' ό,τι δείχνουν τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης μελέτης τα στελέχη που προωθούν τον εαυτό τους μέσω των social media έχουν περισσότερες προσφορές εργασίας για πιο υψηλά αμειβόμενες θέσεις από όσους δεν το κάνουν. Μάλιστα, όσοι tweetάρουν με στόχο το να προωθήσουν τον εαυτό τους στα social media έχουν κατά 32% πιο πολλές πιθανότητες να ελκύσουν καλύτερες επαγγελματικές προτάσεις.

Twitter και για υψηλότερο μισθόiStock

Τα ρίσκα του personal branding

Βέβαια, δεν αρκεί το να έχεις μια οποιαδήποτε παρουσία στα social media. Τα κακογραμμένα ή άκυρα tweets, για παράδειγμα, μπορεί, εφόσον ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία της αξιολόγησής σου, να σταθούν εμπόδιο στην επιτυχία σου. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεις όπως ο διάβολος το λιβάνι να ποστάρεις υλικό που μπορεί να είναι αμφιλεγόμενο αλλά και υπερβολικά προωθητικό του εαυτού σου, καθώς θα κάνει τους αξιολογητές σου να σε βάλουν στην κατηγορία της 'ψωνάρας' ή του ατόμου που θέλει συνεχώς να καπελώνει τους άλλους και έτσι συντελεί στη δημιουργία ενός αρνητικού εργασιακού κλίματος.

> Διάβασε ακόμα: Συνοπτικός οδηγός για να διαπραγματευτείς τον μισθό σου

6 tips για σωστό personal branding στο Twitter

Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα προμοτάρεις τον εαυτό σου, πώς θα χτίσεις μέσω του Twitter αλλά και των υπόλοιπων social media ένα επαγγελματικό προφίλ που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους άλλους χρήστες με τους οποίους εργάζεσαι στον ίδιο τομέα.

Αφιέρωσε χρόνο και επιμονή

Θα πρέπει να αφιερώνεις, με συνέπεια, ένα συγκεκριμένο χρόνο κάθε ημέρα στα κοινωνικά δίκτυα έτσι ώστε να δημιουργήσεις -κάτι δύσκολο- ένα κοινό που θα σε ακολουθεί ενεργητικά.

> Διάβασε ακόμα: Το timeline των επιχειρηματικών εγχειρημάτων του Elon Musk

Ακολούθησε τους ηγέτες

Ακολούθησε τους ηγέτες του τομέα σου στα κοινωνικά δίκτυα. Παρατήρησε το τι κάνουν, τι περιεχόμενο μοιράζονται και διαντίδρασε μαζί τους. Χάρη σε αυτές τις κινήσεις, ίσως σε ακολουθήσουν ή αναπαράγουν κάποιο post σου. Ακολουθώντας τους, επίσης, μπορείς να αναλύσεις το ποια posts από όσα ανεβάζουν πάνε καλά και ποια όχι.

Γίνε χρήσιμος, διαφοροποίησε τον εαυτό σου

Δες το τι περιεχόμενο υπάρχει σχετικό με τον τομέα σου στα social media και προσπάθησε να το βελτιώσεις. Είναι σημαντικό να προσφέρεις κάτι χρήσιμο, κάτι που δεν υπάρχει εκεί έξω, κάτι το διαφορετικό, για να θελήσουν οι άλλοι να σε ακολουθήσουν.

Καλλιέργησε την αίσθηση της κοινότητας

Απάντησε σε όσους σχολιάζουν τα posts σου ή σου στέλνουν μηνύματα. Αν πέσει στην αντίληψή σου κάτι το οποίο θέλεις να μοιραστείς με έναν από αυτούς, μην διστάσεις. Κάνε τους followers σου να νιώθουν σημαντικοί και ότι τους σέβεσαι, ότι τους δίνεις αξία.

Πόσταρε προσωπικά πράγματα

Δεν πρέπει όλα τα posts σου να περιστρέφονται αποκλειστικά και μόνο γύρω από τη δουλειά σου. Κι αυτό γιατί, καλώς ή κακώς δεν θα το κρίνουμε, το θέμα είναι ότι συμβαίνει: Όσοι σε ακολουθούν θέλουν να γνωρίζουν και κάποια πράγματα για την προσωπική σου ζωή. Αν, λοιπόν, πας κάποιο ταξίδι, αν παντρευτείς, αν συμβεί κάτι το ιδιαίτερο στη ζωή σου, μοιράσου το.

Να είσαι ο εαυτός σου

Θα πρέπει ό,τι ποστάρεις να σε εκφράζει και να σου βγαίνει αβίαστα, αλλιώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει το πράγμα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.