Jeff Bezos, πιο πλούσιος και από τους μεγιστάνες σούπερ ήρωες

Ο Bruce Wayne μπροστά του μοιάζει με φτωχό συγγενή.

Ο πλούτος του Bruce Wayne είναι μυθικός. Το alter ego του Batman δε γνωρίζει κυριολεκτικά τι έχει, σε τέτοιον βαθμό ώστε να σπαταλά τεράστια ποσά στις επιχειρήσεις του ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα και τους σχιζοφρενείς villains της Gotham χωρίς να ιδρώνει το αυτί του ούτε λεπτό. Όλα αυτά ακούγονται απολύτως φυσιολογικά. Βρισκόμαστε άλλωστε στον κόσμο των κόμικς.

Μία έρευνα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Lehigh της Πενσιλβάνιας απέδειξε ότι οι περιουσίες των πλουσιότερων χαρακτήρων στα κόμικς δεν πιάνουν μία μπροστά στον βαθύ πλούτο του Jeff Bezos. Ο Lex Luthor, το συνώνυμο της πλεονεξίας δηλαδή, έχει στη διάθεσή του μόλις 10,1 δισ. δολάρια· ο Tony Stark aka Iron Man διαθέτει 12,4 δισ. ενώ μονάχα ο  T-Challa, το alter ego του Black Panter, μπορεί να κοντράρει κάπως τον ιδρυτή της Amazon. O βασιλιάς της Wakanda κολυμπάει στο χρήμα, και λόγω του μυθικού ορυκτού vibranium, με περιουσία που αγγίζει τα 91 δισ. δολάρια.

Jeff Bezos, πιο πλούσιος και από τους μεγιστάνες σούπερ ήρωες

Όσο για τον Bruce Wayne; Ο άνθρωπος-νυχτερίδα στον οποίο και επικεντρώθηκε κυρίως η έρευνα δεν έχει περισσότερα από 11,6 δισ. δολάρια, αφού στην κατοχή του βρίσκεται το μόλις 50% των Wayne Enterprises, συνολικής αξίας 22,6 δισ. δολαρίων. Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι υπερβολικοί χάρτινοι ήρωες ωχριούν μπροστά στον Jeff Bezos, 

Η δικιά του περιουσία αγγίζει τα 132 δισ. δολάρια, κάνοντας έτσι τα 10 δισ. δολάρια περίπου που έδωσε για το περιβάλλον (το οποίο τον κατηγορούν ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί του ότι καταστρέφει) μία σημαντική συνεισφορά από τη μία  αλλά, από την άλλη και κυρίως, μία κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ειλικρινή αγαθοεργία. Τα χρήματα που βγάζει ο Mr. Amazon, παραβιάζοντας ή έστω εκμεταλλευόμενος τα παραθυράκια των νόμων σχετικά με τη μόλυνση του περιβάλλοντος, είναι πολύ περισσότερα. Τόσα πολλά που κάνουν τον Bruce Wayne να μοιάζει με φτωχό συγγενή.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.