Γιατί όλοι πηγαίνουν στο Lot 51;

Τι συμβαίνει με το στέκι που έκανε trend την πλατεία Βραζιλίας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 02 Μαΐου 2019

Ένας minimal χώρος με καθαρές γραμμές, το λευκό χρώμα να κυριαρχεί, πρασινάδες εντός μεταλλικών πλεγμάτων και φωτεινές επιγραφές. To εσωτερικό του Lot51 –τον σχεδιασμό του οποίου είχαν αναλάβει δύο νέοι αρχιτέκτονες, οι Ρένα Ρούσσου και Δημήτρης Παναγόπουλος – είναι από μόνο του ενδιαφέρον και αβίαστα cool, δημιουργώντας ένα contrast που ελκύει το μάτι. Αλλά δεν είναι μόνος αυτός ο λόγος που το all day café bar, που άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, είναι σχεδόν πάντοτε γεμάτο και έχει εξελιχθεί σε λίγους μήνες σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μέρη της πόλης. Αυτό μάλιστα συμβαίνει όντας όχι τοποθετημένο σε κάποια δημοφιλή πιάτσα της Αθήνας, αλλά στην outsider πλατεία Βραζιλίας και τη γωνία των οδών Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου.

Η κεντρική ιδέα των ανθρώπων του (των Σπύρου Λάππα, Παναγιώτη Ζωτιάδη και Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου – όλοι προέρχονται από το κομμάτι του καφέ) ήταν να δημιουργήσουν ένα μέρος όπου κάθε τι που προσφέρεται θα είναι ξεχωριστό και θα πλαισιώνεται από χαλαρή ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσα αισθητική, πραγματοποιώντας παράλληλα ένα από τα όνειρά τους: να φτιάξουν ένα μαγαζί που θα το τρέχουν οι ίδιοι και θα το διαμορφώσουν ακριβώς όπως το είχαν στο μυαλό τους. Κάτι που εκ του αποτελέσματος έχουν καταφέρει και με το παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουν να πειραματίζονται. 

  • Lot σημαίνει παρτίδα, κάτι που για τους ανθρώπους του μεταφράζεται ως η προσπάθεια κάθε μίας από αυτές τις "παρτίδες" (καφές, ποτό, φαγητό, μουσική) να είναι ξεχωριστή και ασφαλώς να συνοδεύεται από ποιότητα.

Γιατί όλοι πηγαίνουν στο Lot 51;

Στο Lot51 o καφές παίζει αρκετά κεντρικό ρόλο, με βασικό ζητούμενο να σερβίρεται σωστά. Σε αυτό βοηθούν οι ποικιλίες μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης του brand Area 51 (single origin καφέδες από τις Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία, Αιθιοπία, Κένυα προς το παρόν, με τις ποικιλίες να ανανεώνονται κατά καιρούς).

Εκτός από τον καφέ, εδώ θα βρεις αρκετές και ενδιαφέρουσες ετικέτες σε ουίσκι και gin, καθώς και αρκετά signature αξιόλογα cocktails. Το φαγητό ακολουθεί τη λογική του all day, με καθημερινό brunch που σερβίρεται από τις 10.00 και ακολουθείται από σαλάτες, burgers, pasta και ριζότο, καθώς και από bar food (pizzetti και ποικιλίες αλλαντικών-τυριών) που μπορεί να συνοδεύσει το ποτό ή το κρασί στην μπάρα.

LOT 51 2

LOT 51 3

LOT 51 4

Το crowd εδώ είναι σχεδόν πάντοτε νεαρό και ζωηρό, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως έχει αρκετούς επισκέπτες που έρχονται από άλλα σημεία της πόλης για να πιουν έναν καφέ ή ένα ποτό, δείχνοντας ότι η φήμη του ξεφεύγει πολύ από τον όρο του neighbourhood bar. Σε αυτό ίσως έχει παίξει ρόλο και η προσωπική επαφή που χτίζεται με τον κόσμο και η οποία θα συνεχίσει να δομείται όσο παραμένει αναμένει η κόκκινη επιγραφή με τους δύο φοίνικες.


Info

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β και Μιχαλακοπούλου, Ιλίσια
Τηλ. 6937 337066

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Bars

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Baba Au Rum, κάτι παραπάνω από ένα μπαρ

Το street bar από το οποίο ξεκίνησε η χρυσή εποχή του αθηναϊκού cocktail έκλεισε τα 10 του χρόνια.

Τα κορυφαία beach bars της Μεσογείου

Τα μέρη που αναβαθμίζουν σημαντικά τις καλοκαιρινές διακοπές σε κάθε γωνιά της νότιας Ευρώπης.