Δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα και η μουσική. Δεν είναι το crowd και η αύρα. Δεν είναι τα ποτά και η εξειδίκευση. Είναι αυτά και όλα τα παραπάνω που μπαίνουν μαζί στο σέικερ και βγάζουν σαν αποτέλεσμα την αντίληψη ότι, ναι, η Αθήνα δικαίως θεωρείται πλέον ως μία από τις μητροπόλεις της παγκόσμιας μπαρ σκηνής

Το "πάμε για ένα ποτό" δεν είναι πλέον ποτέ το ίδιο στα bars της πρωτεύουσας και μέρη όπως τα παρακάτω έχουν βάλει το δικό τους, μικρότερο ή μεγαλύτερο λιθαράκι. Το κυριότερο στοιχείο τους όμως, είναι πως περνάς καλά σε αυτά. Μπορείς να επιλέξεις τα δικά σου αγαπημένα μπαρ στο tasty-guide.gr και να τα αναδείξεις στα Tasty Awards 2020

360 Cocktail Bar

Μία από τις κορυφαίες αθηναϊκές ταράτσες με industrial design πάνω από την πλατεία Μοναστηρακίου και -ασφαλώς- φαντασμαγορική θέα. Εκτός από αυτά στο 360. θα βρεις και ελληνική δημιουργική κουζίνα και ευφάνταστα cocktails.

Hitchcocktales

Στη σκιά της Ακρόπολης και σε ένα παλιό γκαράζ αυτοκινήτων βρήκε στέγη το φιλόξενο cocktail bar-restaurant, που δικαιολογεί στο απόλυτο το mottο του Eat-Love-Drink. Τα signature cocktails, εμπνευσμένα από τις ατμοσφαιρικές κινηματογραφικές δημιουργίες του Alfred Hitchcock, δίνουν τον τόνο όσον αφορά το κομμάτι του ποτού, ενώ μη διστάσεις να ζητήσεις από τον bartender να δημιουργήσει για εσένα το δικό σου custom-made cocktail ή να ανακαλύψεις τον κόσμο του ουίσκι μέσα από μια πλούσια γκάμα. 

Theory Bar & More

Ένα από τα πιο all day bars του πολυσύχναστου Χαλανδρίου, αλλά και meeting point για κοινό από όλη την Αθήνα. Εξαιρετική και βραβευμένη η μπάρα του, που αλλάζει συχνά τη λίστα των κοκτέιλ, αλλά και πιάτα σε comfort τέμπο από το πρωί ως το βράδυ. Η χαριτωμένη αυλή του θα μπορούσε να είναι μέρος μίας dreamlike κατοικίας μέσα στην πόλη. 

Meerkat

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στο Κουκάκι, είναι αφιερωμένο στο στο ταξίδι, στην εξερεύνηση και την ανακάλυψη νέων γεύσεων, τάσεων, γούστων και μουσικών. Σε έναν feelgood χώρο με αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν στην αφρικανική σαβάνα, ο Romain Krot (με σπουδαία θητεία στον χώρο - Experimental Cocktail Club, Little Red Door, Conserverie, Ritz στο Λονδίνο, Carlton στις Κάνες) μαζί με την ομάδα του έχει στήσει αυτό το ιδιαίτερο μπαρ που δεν διστάζει να πειραματίζεται με μπόλικες αλκοολικές βάσεις, σπιτικά σιρόπια και φρέσκα φρούτα, δίνοντας πάντοτε έμφαση στα φρέσκα υλικά. Πάντοτε μπορείς να μπεις πίσω από την μπάρα και με την καθοδήγηση των bartenders να δημιουργήσεις τη δική σου συνταγή, ενώ εξίσου σοβαρή δουλειά γίνεται και στο κομμάτι του φαγητού, με τις προτάσεις να έχουν τη λογική του finger food.

Juan Rodriguez

Η εμπειρία, αλλά κυρίως η φαντασία του Κώστα Λούκα και της Αρμελίνας Αντωναροπούλου γέννησαν έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, που βαφτίστηκε με το όνομα Juan Rodriguez. Το bar στου Ψυρρή με την classy αύρα φλερτάρει με το μυστήριο, έχει τζαμαρίες να το φωτίζουν διακριτικά το πρωί και παλιομοδίτικα φώτα που χαμηλώνουν τη νύχτα, ενώ υπερηφανεύεται για τους ξύλινους ζωγραφισμένους στο χέρι τοίχους και τους ιδιαίτερους πολυελαίους. Ασφαλώς, η ίδια προσοχή έχει δοθεί και στο κομμάτι του ποτού, με μία εξαιρετική λίστα cocktails.

The 7 Jokers

Πάντοτε κεφάτο. Κλασικό αλλά χωρίς τη στιβαρή έννοια του όρου και ένα spot που έμοιαζε να κατοικεί από πάντα στον αριθμό 7 της οδού Βουλής. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και ακόμη περισσότερα να γράψουμε για το 7 Jokers, που είναι ένα από τα σημεία-ορόσημα της αθηναϊκής μπαρ σκηνής και διόλου τυχαία αγαπημένο όλων των κορυφαίων bartenders - όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Tiki Bar Athens

Το εξωτικό μπαρ στη σκιά της Ακρόπολης έφερε την tiki κουλτούρα στην Αθήνα. Ακολουθώντας, όπως μαρτυρά άλλωστε και το όνομά του, τη φιλοσοφία των κλασικών tiki bars, παρουσίασε το κάτι διαφορετικό στην αθηναϊκή διασκέδαση, πριν από περίπου 13 χρόνια, όταν και έκανε την εμφάνισή του. Το Tiki φροντίζει να συστήσει με τον πιο νόστιμο και εξωτικό τρόπο την πολυνησιακή κουλτούρα των cocktails σε Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας και η αλήθεια είναι πως το κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία, σε έναν χώρο με διακόσμηση που σου φτιάχνει τη διάθεση
και περιλαμβάνει από λεοπάρ καθίσματα και ψάθινα φωτιστικά μέχρι cult εξώφυλλα δίσκων και φυτά. Η λίστα που επιμελούνται οι Γιάννης Πέτρος Πετρής και Βασίλης Ρουσσής περιλαμβάνει κλασικές επιλογές αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις, την ώρα που μπορείς να πλαισιώσεις το ποτό σου με κάποιο από τα θαυμάσια πιάτα (ιδιαίτερα τα tacos και τα burgers του θεωρούνται από τα κορυφαία της πόλης) της κουζίνας.

The Clumsies

Η φήμη του έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά ελληνικά σύνορα και σταθερά πλέον τα τελευταία χρόνια  βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων μπαρ του πλανήτη σύμφωνα με τον φημισμένο θεσμό World’s 50 Best Bars. Οι "αδέξιοι" μόνο αυτό δεν είναι τελικά και έχουν δημιουργήσει έναν θαυμάσιο χώρο με μοναδική αύρα και συγκλονιστικά cocktails. 

Upupa Epops

Το συγκρότημα των εγκαταλειμμένων σπιτιών από τη δεκαετία του 1930 μεταμορφώθηκε σε ένα ιδιαίτερο all day bar με artistic διάθεση, θεατράλε ύφος, αποικιακές λεπτομέρειες και μπόλικο χρώμα, χάρη στις ιδέες της Μάρφης Μπαλή και της ομάδας της. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μετατόπισε το ενδιαφέρον από τα Άνω στα Κάτω Πετράλωνα, για όλους τους σωστούς λόγους. Από την ενδιαφέρουσα κάρτα των cocktails, που αλλάζει δύο φορές το χρόνο, και την πλούσια κάβα, που περιλαμβάνει και αρκετές σπάνιες ετικέτες, μέχρι το φαγητό –από επιλογές σε comfort πιάτα ή finger food που συνοδεύει το ποτό μέχρι καθημερινό brunch– και ασφαλώς τη μουσική, που κινείται κυρίως σε funky και soul ρυθμούς, όλα εδώ είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. 

Baba Au Rum

Ήταν τέλη Μαρτίου του 2009, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον πεζόδρομο της Κλειτίου και τον αριθμό 6 το Baba Au Rum. 11 χρόνια μετά θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά μπαρ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, κάτι που μαρτυρά και η επί χρόνια παρουσία του στη λίστα με τα 50 κορυφαία του πλανήτη (World's 50 Best Bars). Από την πρώτη στιγμή, έγινε κάτι παραπάνω από εμφανής η αγάπη του για τα ποιοτικά cocktails και η μαγεία που αναδύεται μέσα από το πάντρεμα φίνων αποσταγμάτων με εξωτικά φρούτα, μπαχαρικά και βότανα, από κάθε γωνιά του κόσμου. Μεταξύ άλλων, το Baba Au Rum διαθέτει και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κάβες της Αθήνας, με το ρούμι ασφαλώς να έχει την τιμητική του (για την ακρίβεια, η συλλογή ρουμιών εδώ είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν).  

Tailor's House

Κρατώντας κάτι από τα παλιά και φέρνοντας φρέσκια διάθεση, προσωπικό χαρακτήρα και νέες ιδέες, ο χώρος -στον οποίο δεσπόζει η εντυπωσιακή τοιχογραφία του Ερνέστου Τσίλλερ- φέρει την υπογραφή του Άλεξ Πετράκη, ο οποίος κρύβεται έτσι κι αλλιώς σχεδιαστικά πίσω από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά της Αθήνας. Το μενού περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες προτάσεις σε finger food, tapas και κλασικές γεύσεις σε μια πειραγμένη εκδοχή ενώ ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί και στο brunch. Οι λάτρεις του πούρου θα βρουν αυτό που ψάχνουν, αφού υπάρχει βιτρίνα με πολλές και αξιόλογες επιλογές. Η μουσική στο Tailor's House ακολουθεί funky και groovy κατευθύνσεις, με διαφορετικούς DJs να βρίσκονται καθημερινά στις επιλογές.

Barreldier

Ο Μάριο Μπάσο και οι συνεργάτες τους έχουν δημιουργήσει μία μικρή και ζεστή μπάρα, που εύκολα χαρακτηρίζεται από τις πιο ατμοσφαιρικές της πόλης. Τα vibes πλαισιώνουν όμορφες μουσικές και ξεχωριστά cocktails.

Mr Peacock

Ένα μεγάλο εσωτερικό "σαλόνι" που εκτείνεται σε μία πανέμορφη αυλή με την οποία χωρίζεται από μία wall-to-wall τζαμαρία. Το Mr Peacock προσφέρει αίσθηση οικειότητας και άνεσης, την οποία συνδυάζει με πολύ δυνατά κοκτέιλ αλλά και νόστιμα street food λογικής πιάτα, διαθέτοντας ό,τι χρειάζεται για να αποτελέσει ένα all day στέκι. 

Holy Spirit

Για περισσότερα από 10 χρόνια, το Holy Spirit αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης των νοτίων προαστίων. Παραμένει πάντοτε το friendly street bar με το χαλαρό mood, τα καλοφτιαγμένα cocktails και τις funky μουσικές.

Mai Tai

Το MAI TAI ΑΘENS άνοιξε εδώ και 1 περίπου χρόνο και πάλι τις πόρτες του, καλωσορίζοντας παλιούς φίλους και νέους θαμώνες της γνώριμης αθηναϊκής μπάρας. Το σκηνικό που στήσανε oι ευρηματικοί Ξαβιέ Μισαηλίδης (κληρονομιά του το Holy Spirit) και Γιάννης Σαμαράς (κληρονομιά του το The Trap, στη στοά Όθωνος) φλερτάρει με μια ζωηρή παλέτα εξωτικής ρίζας ενώ δείγματα art nouveau οριοθετούν την επιβλητική, κυρίαρχη μπάρα. Έξυπνα twist και κλασικές αξίες καθορίζουν τη δυναμική του χώρου στην all day λειτουργία του με καφέ, φαγητό και ποτό.

Bartesera

Η άλλοτε ερειπωµένη εµπορική στοά του 1937 στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη, Λέκκα και Πραξιτέλους έδωσε πριν από 15 χρόνια τη θέση της σε έναν ζωντανό και ιδιαίτερο χώρο. Ένα homy και ζεστό μπαρ, με δυνατή μπαρ και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, που ξέρει όμως και να partάρει.

Momix

Το όνομά του είναι από τα αρχικά των λέξεων Molecular Mixology και το MoMix είναι το πρώτο μπαρ στη χώρα μας που μετέφερε τις τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας στην μπάρα. Κοκτέιλ σφαιροποιημένα, σε μορφή gel, με καπνούς και πολλά ακόμη εντυπωσιακά και πρωτοποριακά περιμένουν τους επισκέπτες του. 

Chilangos

H taqueria-tequileria του Χολαργού, εκτός από τα κλασικά εδέσματα από το Μεξικό, τυγχάνει να σερβίρει και κάποιους από τους πιο χαρακτηριστικούς αλκοολικούς εκπροσώπους της χώρας και μάλιστα στην ποιοτικότερη εκδοχή τους. Πέρα από τεκίλα, θα βρεις και εξαιρετικά καλοφτιαγμένη Margarita και Paloma.


Μπες στο tasty-guide.gr, και ψήφισε το δικό σου αγαπημένο εστιατόριο.


Χορηγοί Tasty Awards 2020

Φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum