Baba Au Rum, κάτι παραπάνω από ένα μπαρ

Το street bar από το οποίο ξεκίνησε η χρυσή εποχή του αθηναϊκού cocktail έκλεισε τα 10 του χρόνια.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Απριλίου 2019

Ήταν τέλη Μαρτίου του 2009, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον πεζόδρομο της Κλειτίου και τον αριθμό 6 το Baba Au Rum. 10 χρόνια μετά θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά μπαρ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, κάτι που μαρτυρά και η επί χρόνια παρουσία του στη λίστα με τα 50 κορυφαία του πλανήτη (World's 50 Best Bars). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum) on

Από την πρώτη στιγμή, έγινε κάτι παραπάνω από εμφανής η αγάπη του για τα ποιοτικά cocktails και η μαγεία που αναδύεται μέσα από το πάντρεμα φίνων αποσταγμάτων με εξωτικά φρούτα, μπαχαρικά και βότανα, από κάθε γωνιά του κόσμου.

Baba Au Rum, κάτι παραπάνω από ένα μπαρ

Μεταξύ άλλων, το Baba Au Rum διαθέτει και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κάβες της Αθήνας, με το ρούμι ασφαλώς να έχει την τιμητική του (για την ακρίβεια, η συλλογή ρουμιών εδώ είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν).  

O -ιδιοκτήτης και head bartender- Θάνος Προυναρούς έχει διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο χώρο με έντονα τα tiki στοιχεία αλλά η γενικότερη φιλοσοφία του δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτά. Συμπληρώνοντας 10 χρόνια παρουσίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όχι μόνο ήταν ένα από τα μέρη που έχτισαν την ελληνική bartending σκηνή αλλά και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ώστε να γίνει εσχάτως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παγκοσμίως (όπως άλλωστε έχουν αναφέρει και κορυφαία Μέσα από τον κόσμο του ποτού) και ασφαλώς να μετατραπεί η Αθήνα μία από τις πιο αγαπημένες πόλεις για τους ανθρώπους του διεθνούς spirit industry. 

BABA AU RUM ΑΘΗΝΑ

To Baba Au Rum γιόρτασε το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου τα γενέθλιά του, έχοντας καλεσμένα δύο από τα σημαντικότερα μπαρ της Ευρώπης, το Artesian του Λονδίνου και το παριζιάνικο Little Red Door (με τους bartenders Remy Savage και Rory J Shepherd αντίστοιχα), καθώς και ένα δυνατό dj-set από τους Antoine Catelan και Matho Pezlo. Ευχή όλων να συνεχίσει να γεμίζει τα ποτήρια με τα νόστιμα cocktails του και τα βράδια με τα feelgood vibes του.

BABA AU RUM ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ

Για τους επόμενους μήνες πάντως, θα μπορεί κάποιος να βρίσκει τις ευφάνταστες δημιουργίες του και στο εμβληματικό Ποσειδώνιο, καθώς ο Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του (με bar manager τον Νίκο Γαρτζολάκη) θα επιμεληθούν τις cocktails και spirits lists στο ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών (τόσο του Palms Bar όσο και της Library Brasserie), προσφέροντας μια ξεχωριστή fine drinking εμπειρία .


Info

Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ. 211 7109140

www.babaaurum.com 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Paper Plane, το νεότερο κλασικό cocktail

Η ιστορία και η συνταγή του μόλις 14 ετών ποτού, που όμως ήδη συμπεριλαμβάνεται στα all time classics.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας πλήρης οδηγός για τη Διεθνή Ημέρα Gin and Tonic

Το gin tonic και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτό με αφορμή τη σημερινή International Gin and Tonic Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Air Mail

Ρούμι και σαμπάνια συνεργάζονται, για το μάλλον απόλυτο cocktail των parties.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του Rob Roy

Πώς θα φτιάξεις την καλύτερη εκδοχή του σκωτσέζικου Manhattan.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Baijiu, το δημοφιλέστερο ποτό για το οποίο δεν έχεις ακούσει ποτέ

Το φλογερό ποτό της Κίνας πουλά πάνω από 10 δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως, κάτι που το κάνει εκείνο που πίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας