
Baba Au Rum, κάτι παραπάνω από ένα μπαρ
Το street bar από το οποίο ξεκίνησε η χρυσή εποχή του αθηναϊκού cocktail έκλεισε τα 10 του χρόνια.
Ήταν τέλη Μαρτίου του 2009, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον πεζόδρομο της Κλειτίου και τον αριθμό 6 το Baba Au Rum. 10 χρόνια μετά θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά μπαρ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, κάτι που μαρτυρά και η επί χρόνια παρουσία του στη λίστα με τα 50 κορυφαία του πλανήτη (World's 50 Best Bars).
Από την πρώτη στιγμή, έγινε κάτι παραπάνω από εμφανής η αγάπη του για τα ποιοτικά cocktails και η μαγεία που αναδύεται μέσα από το πάντρεμα φίνων αποσταγμάτων με εξωτικά φρούτα, μπαχαρικά και βότανα, από κάθε γωνιά του κόσμου.
Μεταξύ άλλων, το Baba Au Rum διαθέτει και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κάβες της Αθήνας, με το ρούμι ασφαλώς να έχει την τιμητική του (για την ακρίβεια, η συλλογή ρουμιών εδώ είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν).
O -ιδιοκτήτης και head bartender- Θάνος Προυναρούς έχει διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο χώρο με έντονα τα tiki στοιχεία αλλά η γενικότερη φιλοσοφία του δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτά. Συμπληρώνοντας 10 χρόνια παρουσίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όχι μόνο ήταν ένα από τα μέρη που έχτισαν την ελληνική bartending σκηνή αλλά και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ώστε να γίνει εσχάτως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παγκοσμίως (όπως άλλωστε έχουν αναφέρει και κορυφαία Μέσα από τον κόσμο του ποτού) και ασφαλώς να μετατραπεί η Αθήνα μία από τις πιο αγαπημένες πόλεις για τους ανθρώπους του διεθνούς spirit industry.
To Baba Au Rum γιόρτασε το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου τα γενέθλιά του, έχοντας καλεσμένα δύο από τα σημαντικότερα μπαρ της Ευρώπης, το Artesian του Λονδίνου και το παριζιάνικο Little Red Door (με τους bartenders Remy Savage και Rory J Shepherd αντίστοιχα), καθώς και ένα δυνατό dj-set από τους Antoine Catelan και Matho Pezlo. Ευχή όλων να συνεχίσει να γεμίζει τα ποτήρια με τα νόστιμα cocktails του και τα βράδια με τα feelgood vibes του.

Για τους επόμενους μήνες πάντως, θα μπορεί κάποιος να βρίσκει τις ευφάνταστες δημιουργίες του και στο εμβληματικό Ποσειδώνιο, καθώς ο Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του (με bar manager τον Νίκο Γαρτζολάκη) θα επιμεληθούν τις cocktails και spirits lists στο ιστορικό ξενοδοχείο των Σπετσών (τόσο του Palms Bar όσο και της Library Brasserie), προσφέροντας μια ξεχωριστή fine drinking εμπειρία .
Info
Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ. 211 7109140
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Γιατί οι celebrities το γύρισαν στην τεκίλα
Οι διασημότητες του μάταιου τούτου κόσμου αγάπησαν την αγαύη και στρέφουν το βλέμμα στο Μεξικό. Τι παίζει, όμως, πέρα από αυτά;
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτό το ουίσκι μόλις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας
Μια φιάλη πωλήθηκε έναντι 2.714.250 δολαρίων.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΤο μεγαλύτερο μουσείο ουίσκι βρίσκεται στην Αργεντινή
Ο Miguel Ángel Reigosa άνοιξε αυτό το μουσείο-μπαρ έχοντας ένα μονάχα κίνητρο. Το πάθος του για το ουίσκι.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαΤο Athens Bar Week 2023 θα μείνει στη μνήμη μας για καιρό
Για την ακρίβεια, μέχρι το επόμενο που πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 7 Νοεμβρίου του 2024.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΤο The Lost Explorer mezcal εντυπωσίασε για 2η χρονιά στο Athens Bar Show
Για ακόμα μια χρονιά, πρωταγωνιστής ήταν το premium The Lost Explorer mezcal.
Ο Joeri Visser είναι ο elit™ Master 2023
Ο βέλγος bartender ξεχώρισε ανάμεσα σε 25 κορυφαίους bartenders, στο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.