Παρότι η Μargarita είναι το ποτό που κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη όταν ο καιρός ζεσταίνει, υπάρχει και το ρούμι, που αξίζει και αυτό την ευκαιρία του. Κάτι που μεταφράζεται φυσικά σε mojito. Το παραδοσιακό κουβανέζικο highball έχει γνωρίσει τρομερή δημοφιλία τα τελευταία χρόνια και είναι ένα καθαρό και απλό cocktail, το οποίο πολύ εύκολα μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου.

> Διάβασε ακόμη: Η μπύρα που ξαναγεννήθηκε μετά από 200 χρόνια

Ήταν επίσης ένα από τα αγαπημένα ποτά ενός εκ των γνωστότερων drinkers όλων των εποχών, του Ernest Hemingway, που το απολάμβανε σχεδόν σε κάθε μία από τις τροπικές εξορμήσεις του. 

Στις μέρες μας έχουν παρουσιαστεί αρκετές -άλλες ενδιαφέρουσες, άλλες όχι- παραλλαγές του Mojito αλλά καμία δεν μπορεί να νικήσει την κλασική, ελαφρώς γλυκιά και αναμφισβήτητα αναζωογονητική συνταγή του. Ας τη δούμε λοιπόν, σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Mojito.

Υλικά

  • 2 μεζούρες λευκό ρούμι
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • 1 κ.γ. πολύ ψιλή ζάχαρη
  • 3 φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • σόδα ή ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ψηλό ποτήρι τύπου Collins ανακατεύεις το χυμό lime με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτεις τα φύλλα δυόσμου, πατώντας τα ελαφρά με ξύλινο γουδοχέρι.
  3. Συμπληρώνεις τα 2/3 του ποτηριού με θρυμματισμένο πάγο και προσθέτεις το ρούμι.
  4. Γαρνίρεις με μια σφήνα lime και συμπληρώνεις με σόδα ή ανθρακούχο νερό μέχρι πάνω.