Η ιστορία και η συνταγή της Paloma

World Paloma Day σήμερα και αυτό είναι το γλυκό και αλμυρό cocktail που -ίσως- υπερέχει της Margarita.

H Margarita είναι αυτή που είναι και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων εκπροσώπων του Μεξικό στα μπαρ όλου του πλανήτη. Αλλά η Paloma είναι νοστιμότερη, καθώς δίνει ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την grapefruit soda και τον χυμό lime, πριν προστεθεί σε όλα αυτά και το αλάτι (είτε στο χείλος του ποτηριού, είτε εντός του μείγματος). To αλμυρό, γλυκό και ξινό προφίλ της ενδείκνυται για να καταναλώσεις περισσότερες από μία, χωρίς ο ρυθμός κατανάλωσης να ξεφεύγει σε ακραία επίπεδα. Αντιθέτως, ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η πραγματική απόλαυση του ποτού. 

Η ιστορία

Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αλλά η Paloma είναι το πιο δημοφιλές cocktail με τεκίλα στο Μεξικό. Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα (La Paloma). Το Diffords Guide υποστηρίζει ότι πρωτοφτιάχτηκε από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant La Capilla, στην πόλη της Τεκίλα. Μάλιστα, η 22η Μαίου έχει οριστεί ως η World Paloma Day, η Παγκοσμία Ημέρα Paloma. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες reposado τεκίλα
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • grapefruit soda
  • αλάτι

Εκτέλεση

Συνδυάζεις την τεκίλα, το χυμό lime και το αλάτι σε ένα highball ποτήρι.

Η ιστορία και η συνταγή της Paloma

Προσθέτεις πάγο, απογεμίζεις με grapefruit soda και αναδεύεις ελαφρώς. 

ΠΑΛΟΜΑ ΣΥΝΤΑΓΗ 2

Διάβασε ακόμη γιατί πίνουμε όπως τη δεκαετία του 1920, πώς τα αθηναϊκά μπαρ πέρασαν στην εποχή του concept και ποιο είναι το πρόβλημα με το συμβατικό κρασί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.