Η ιστορία και η συνταγή της Paloma

Το γλυκό και αλμυρό cocktail που -ίσως- υπερέχει της Margarita.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Ιανουαρίου 2020

H Margarita είναι αυτή που είναι και δικαιολογημένα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων εκπροσώπων του Μεξικό στα μπαρ όλου του πλανήτη. Αλλά η Paloma είναι νοστιμότερη, καθώς δίνει ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την grapefruit soda και τον χυμό lime, πριν προστεθεί σε όλα αυτά και το αλάτι (είτε στο χείλος του ποτηριού, είτε εντός του μείγματος). To αλμυρό, γλυκό και ξινό προφίλ της ενδείκνυται για να καταναλώσεις περισσότερες από μία, χωρίς ο ρυθμός κατανάλωσης να ξεφεύγει σε ακραία επίπεδα. Αντιθέτως, ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η πραγματική απόλαυση του ποτού. 

Η ιστορία

Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αλλά η Paloma είναι το πιο δημοφιλές cocktail με τεκίλα στο Μεξικό. Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα (La Paloma). Το Diffords Guide υποστηρίζει ότι πρωτοφτιάχτηκε από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant La Capilla, στην πόλη της Τεκίλα. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες reposado τεκίλα
  • 1/2 μεζούρα χυμός lime
  • grapefruit soda
  • αλάτι

Εκτέλεση

Συνδυάζεις την τεκίλα, το χυμό lime και το αλάτι σε ένα highball ποτήρι.

Η ιστορία και η συνταγή της Paloma

Προσθέτεις πάγο, απογεμίζεις με grapefruit soda και αναδεύεις ελαφρώς. 

ΠΑΛΟΜΑ ΣΥΝΤΑΓΗ 2


Διάβασε ακόμη γιατί πίνουμε όπως τη δεκαετία του 1920, πώς τα αθηναϊκά μπαρ πέρασαν στην εποχή του concept και ποιο είναι το πρόβλημα με το συμβατικό κρασί.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεγάλες προσδοκίες του highball

Το cocktail για όσους θέλουν να κάνουν διάλειμμα από τα cocktails.

Η ιστορία και η συνταγή του Cosmopolitan

Ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα για το κλασικό vodka cocktail.