Οι Day Drinkers σε κάθε γωνιά του πλανήτη -αλλά όχι μόνον αυτοί- θα συμφωνήσουν: Μόλις ξεκινούν τα Aperol Spritz, ξεκινά ουσιαστικά και το καλοκαίρι. Ακολουθώντας τη σύγχρονη τάση των pre-mixers, η Coca-Cola Τρία Έψιλον συμπληρώνει ιδανικά το Aperitivo portfolio της με το νέο λανσάρισμα του διάσημου ιταλικού ποτού που έρχεται πλέον έτοιμο για απόλαυση. Το Aperol Spritz Ready to Enjoy υποστηρίζει ιδανικά τον joyful χαρακτήρα του brand, σε μια κομψή γυάλινη φιάλη έτοιμο για σερβίρισμα, αποτελώντας ιδανική πρόταση για κατανάλωση στο σπίτι.

Το Aperol Spritz Ready to Enjoy αποτελεί μια γρήγορη και εύκολη πρόταση, όχι μόνο για τους λάτρεις του Aperol Spritz που αναζητούν την ευκολία της Ready To Enjoy συσκευασίας, αλλά και για εκείνους που θα το απολαύσουν για πρώτη φορά μιας και δεν έχουν παρά να το βάλουν σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο με μια φέτα πορτοκάλι.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα ποτήρι γεμάτο πάγο και μια φέτα πορτοκάλι. Ετσι, μαζί με το ήδη αγαπημένο Aperol Spritz αλλά και το Campari Tonic, η Coca-Cola Τρία Έψιλον διαθέτει μια ολοκληρωμένη Aperitivo πρόταση για κάθε προτίμηση στην κατανάλωση νωρίς το απόγευμα.

Η ιστορία του Aperol Spritz

Θα κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο και θα γυρίσουμε πίσω στη Βενετία του 19ου αιώνα, όταν και ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή βρισκόταν υπό αυστριακή κατοχή. Οι Αυστριακοί στρατιώτες στην προσπάθειά τους να βρουν κάτι να πιουν, έφτασαν, μοιραία, στα έντονα κρασιά του ιταλικού βορρά, που όμως ήταν αρκετά "δύσκολα" για αυτούς. Σε σημείο που τα αραίωναν με νερό. Κάπως έτσι γεννήθηκε το spritzen, ένα ποτό που μπορούσαν να απολαύσουν ευχάριστα. Το νερωμένο κρασί βέβαια δεν ακούγεται και τόσο νόστιμο.

Για καλή τύχη όλων, η περιοχή του Βένετο φημίζεται και για το αφρώδες prosecco, το οποίο τελικά επικράτησε στα spritz, μαζί με την προσθήκη κάποιου πικρού ιταλικού απεριτίφ, όπως δηλαδή είναι το Aperol (που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την εταιρεία Barbieri από την Πάντοβα, το 1919.).

To Aperol Spritz ουσιαστικά έγινε διάσημο τη δεκαετία του 1950, όταν όλο και περισσότεροι Ιταλοί γοητεύτηκαν από το συνδυασμό αφρώδη οίνου με σόδα, με το cocktail να εξελίσσεται συνεχώς. Στις μέρες μας αποτελεί ίσως το δημοφιλέστερο απεριτίφ του πλανήτη. 

 


Info

Το Aperol Spritz Ready to Enjoy είναι διαθέσιμο σε χάρτινη πολυσυσκευασία 3 γυάλινων φιαλών των 175 ml η κάθε μια, σε supermarkets και επιλεγμένες κάβες.