Προς υπεράσπιση του Day Drinking

Ας το παραδεχτούμε, ένα ποτό πριν δύσει ο ήλιος δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Day Drinking λοιπόν. Πόσο πιο απλός θα μπορούσε να αποδοθεί ο όρος της συνήθειας του να καταναλώνεις ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και συνήθως μεταξύ 11.30-18.00; Τις ώρες δηλαδή που ο ήλιος είναι ακόμη πάνω από κεφάλι σου. Μία συνήθεια προσφιλή και προς τα εμάς ειδικά κατά την περίοδο του Πάσχα και των γιορτών γενικότερα ή, ακόμη περισσότερο, το καλοκαίρι - ποιος άλλωστε δεν προτιμά μία παγωμένη μπύρα ή ένα cocktail στην παραλία; Ή έστω, ένα Bloody Mary στο brunch.

Στις παρακάτω γραμμές ακολουθούν κάποιες βασικές κατευθύνσεις ώστε να πετύχεις την ιδανική εμπειρία χωρίς να μπεις σε οποιουδήποτε είδους περιπέτειες.

Η αντίληψη

Είναι 2 το μεσημέρι και θέλω να πιω μία μπύρα. Όχι, δεν είμαι αλκοολικός ούτε αυτο σημαίνει πως όλοι έχουν κάνει καλύτερες επιλογές ζωής από εμένα. Μάλλον τον αντίθετο ισχύει. Βλέπεις, ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας μπορεί να υποβόσκει μία μικρή σοφία. Κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να διακρίνουν. 

Ξέρεις κάτι; Ίσως αυτές οι μικρές στιγμές να είναι που ανατρέπουν την πλήξη της καθημερινότητας, ενισχύοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η κοινωνία. Ok, αυτό μπορεί και απλά να είναι και μία καλή δικαιολογία για να πίνουμε χωρίς τύψεις. Σε κάθε περίπτωση, έπιασες το νόημα: Το Day Drinking είναι κάτι υπέροχο, για πολλούς περισσότερους λόγους από όσους πιθανότατα σου έρχονται κατά νου με μία πρώτη ανάγνωση.

Οι κανόνες ασφαλείας

Πριν από οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως άπαντες στο Esquire ενθαρρύνουμε την υπεύθυνη κατανάλωση. Ωραία; Προχωράμε. Για να γίνει σωστά η όλη διαδικασία θα πρέπει αρχικά να έχεις στο μυαλό σου πως το κάνεις παράλληλα και συμπληρωματικά για να πλαισιώσεις με κάτι νόστιμο τον ποιοτικό χρόνο που σημιουργείς με τους φίλους/συνεργάτες/γνωστούς σου εκείνη την ώρα. Το ποτό δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης και αυτό είναι κάτι που θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση.

Μπορείς να φας

Και αυτό από μόνο του είναι πάντοτε καλό. Σνακ ή ακόμη και ένα πλήρες γεύμα είναι καλοδεχούμενα.

Μην ξεχνάς το νερό

Δύο πράγματα κρατούν την ισορροπία -γενικότερα- όσον αφορά το ποτό: Το ένα είναι ο υδατάνθρακας (νόμιζες πως ήταν τυχαίο που -υπό κανονικές συνθήκες- όλοι πηγαίνουν για 'βρώμικο' μετά τα μπαρ) και το άλλο το νερό. Φρόντισε λοιπόν να μένεις ενυδατωμένος, καταναλώνοντας τουλάχιστον την ίδια ποσότητα με το αλκοόλ. Αυτό θα παρατείνει την ημέρα σου, κρατώντας σε νηφάλιο και, κυρίως, θα σε βοηθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα. Μιλώντας για την τελευταία, πίνοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πώς θα κυλήσει το βράδυ σου, καθώς μέχρι τότε πιθανότατα θα είσαι και πάλι στο 100% της διάυγειάς σου.

 


Διάβασε ακόμη για τα αγαπημένα cocktails του Ernest Hemingway, το μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες και τις συνταγές για τα πιο διάσημα ιταλικά cocktails.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796

Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Hennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025

Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.