Από το αψέντι του Manson μέχρι την τεκίλα του Clooney: Τα κορυφαία ποτά που έφτιαξαν οι διάσημοι

Πολλοί celebrities έχουν μπει δυναμικά στην βιομηχανία του ποτού. Ποια όμως είναι εκείνα τα προϊόντα που αξίζουν πραγματικά;

Όταν ακούς πως κάποιος διάσημος ξεκινά μια επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν είναι παρεμφερής με τα όσα ασχολούνταν έως τώρα, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το εξής δίλημμα: Το κάνει γιατί πραγματικά γουστάρει ή μήπως είναι απλά πολλά τα λεφτά;

Ειδικά, όταν το "άνοιγμα" αφορά κάτι που πίνεται. Φτιάξαμε λοιπόν μια λίστα με όλα εκείνα τα ποτά που σχετίζονται με celebrities (είτε μιλάμε απλά για κάποιο ποσοστό ιδιοκτησίας, είτε για αποκλειστική παραγωγή) και τα αξιολογήσαμε. Σου τα παρουσιάζουμε λοιπόν με σειρά κατάταξης - ξεκινάμε από το καλύτερο προς το χειρότερο. 

1. MANSINTHE – MARILYN MANSON

Από το αψέντι του Manson μέχρι την τεκίλα του Clooney: Τα κορυφαία ποτά που έφτιαξαν οι διάσημοι

Οι περισσότεροι διάσημοι επενδύουν σε σίγουρα χαρτιά όπως η τεκίλα και η βότκα. Όχι όμως και ο Brian Hugh Warner που διάλεξε ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι. Ο Marilyn Manson λοιπόν αποφάσισε να ασχοληθεί με το αψέντι και να λανσάρει το Mansinthe. Και είναι πραγματικά καλό. Θα το βρεις άλλωστε σε μερικά από τα κορυφαία cocktail bar του πλανήτη. 

2. CASAMIGOS – GEORGE CLOONEY

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 2

O George Clooney και ο καλός του φίλος Rande Gerber (σύζυγος της Cindy Crawford) ξεκίνησαν αρχικά να φτιάχνουν τεκίλα για προσωπική χρήση. Τελικά, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό προϊόν, που μάλιστα η Diageo το αγόρασε πρόσφατα έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Όχι άδικα, καθώς η Casamigos Reposado είναι μία από τις καλύτερες της αγοράς, ενώ η Casamigos Anejo πραγματικά εξαιρετική. Ο Clooney δεν σταματά όμως εκεί καθώς ξεκίνησε την παραγωγή και mezcal από αγαύη espadín (ένα από τα 30 είδη του φυτού) στην Oaxaca του Μεξικού.

3. AVIATION GIN – RYAN REYNOLDS

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 3

To Aviation παράγεται στο αποστακτήριο House Spirits στο Portland του Oregon. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ισορροπημένο βοτανικό gin, στο οποίο κυριαρχούν νότες από κάρδαμο, κόλιανδρο, γλυκάνισο, λεβάντας και εσπεριδοειδών. Πριν λίγους μήνες, ο Ryan Reynolds αγόρασε σημαντικό μερίδιο των μετοχών του, αφού προηγουμένως ήταν φανατικός πότης του.

4. CÓDIGO 1530 TEQUILA – GEORGE STRAIT

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 4

Ο Αμερικανός θρύλος της country μουσικής έχει επενδύσει σε ένα μικρό μεξικάνικο brand, που μεταξύ άλλων έχει στη συλλογή του και την εξαιρετική έξτρα-παλαιωμένη τεκίλα Origen ($300 η φιάλη), που ωριμάζει σε βαρέλια Cabernet και έχει πικάντικο άρωμα που θυμίζει σκωτσέζικο ουίσκι και κονιάκ. 

5. LONGBRANCH BOURBON – MATTHEW MCCONAUGHEY

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 5

Ο κόσμος του bourbon ξαφνιάστηκε όταν ο McConaughey απέκτησε τον τίτλο του creative director για το Wild Turkey. Η συνεργασία του δημοφιλούς ηθοποιού με το super-premium αμερικάνικο ουίσκι όμως "γέννησε" ένα νέο προϊόν, το Longbranch. Πρόκειται για bourbon 8 ετών, το οποίο ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια στο Τέξας και είναι εξαιρετικά ευκολόπιοτο.

6. HEAVEN'S DOOR WHISKEY – BOB DYLAN

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 6

Ένα από τα πιο κοινά μυστικά για τους ανθρώπους του χώρο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είναι πως η Midwest Grain Products (MGP) φτιάχνει πάντοτε ποιοτικά προϊόντα. Όπως το αρκετά αξιόλογο rye ουίσκι του Bob Dylan, με το καθόλου πρωτότυπο όνομα. 

7. VIRGINIA BLACK AMERICAN WHISKEY – DRAKE

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 7

Παρότι το μπουκάλι του μοιάζει με mainstream αρώματος, το ουίσκι του Drake είναι πραγματικά καλό. Προέρχεται και αυτό από την MGP, έχει απαλό και βουτυρώδες άρωμα με νότες από καλαμπόκι, σφένδαμο και μπαχαρικά και είναι εξαιρετικά ευκολόπιοτο. 

8. SAUZA 901 TEQUILA – JUSTIN TIMBERLAKE

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 8

Ακόμη ένας celebrity, ακόμη μία τεκίλα. Το προϊόν τριπλής απόσταξης (100% αγαύη) πήρε το όνομά του από τον ταχυδρομικό κώδικα του Memphis (hometown του Timberlake) αλλά παράγεται στην επαρχία Jalisco του Μεξικού και ξεχωρίζει για την πικάντικη γεύση της και τις ξηρές νότες της. 

9. D'USSE COGNAC – JAY Z

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 10

Ένα από τα ελάχιστα project με τα οποία εμπλέκεται ο Jay-Z και δεν φέρει το όνομά του. Το συγκεκριμένο κονιάκ ανήκει στην Bacardi και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους τώρα ξεκινούν να εξερευνούν τον κόσμο των μπράντι. Μην σε ξεγελά η φιάλη του, είναι αρκετά οικονομικό ($60), με ανθικά αρώματα και γεύση που βγάζει ξύλο, μέλι και φρούτα.

10. SINGANI 63 – STEVEN SODERBERGH

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 9

Το μπράντι του Steven Soderbergh είναι το αποτέλεσμα μιας ιδέας που του ήρθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Che, στην Βολιβία, το 2008. Το Singani παράγεται από τα σταφύλια της ποικιλίας Muscat, είναι ελαφρύ και ευκολόπιοτο και εκτός των άλλων είναι και εξαιρετική βάση για cocktails. 

11. RON DE JEREMY - RON JEREMY

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 11

Ron σημαίνει ρούμι στα ισπανικά, οπότε μάλλον αυτό θα έλαβε υπόψιν ο πρώην πρωταγωνιστής του ερωτικού κινηματογράφου, δημιουργώντας το δικό του ποτό. Το hand-crafted ρούμι φτιάχνεται από τον Master Distiller Pancho Fernandez στον Παναμά και περιλαμβάνει τροπικά αρώματα και γεύσεις βελανιδιάς και φρούτων. 

12. TRES PAPALOTE MEZCAL – CHEECH MARIN

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 12

Ο 72χρονος stand-up comedian και ηθοποιός με την χαρακτηριστική φάτσα φτιάχνει ένα πλούσιο mezcal με ελαφρώς γλυκιά γεύση. Όπως λέει και ο ίδιος ο Cheech είναι ουσιαστικά "τεκίλα με σκουλαρίκια και τατουάζ".

13. OLD WHISKEY RIVER – WILLIE NELSON

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 13

O 85χρονος θρύλος της μουσικής δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ένα bourbon αντάξιο της φήμης του. Το  handcrafted small batch bourbon φτιάχνεται από καλαμπόκι, κριθάρι και σίκαλη, παλαιώνοντας για 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Highlight του η μακρά επίγευση με νότες από καραμέλα, βανίλια και μπαχαρικά. 

14. CONJURE COGNAC – LUDACRIS

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 14

Ένας ακόμη ράπερ που ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με το κονιάκ. Το Conjure φτιάχνεται στην Γαλλία και το Κονιάκ, με τον ίδιο τον Ludacris να συμμετέχει πολύ συχνά στο blending. Μάλιστα, ο ίδιος το προτείνει με λίγη Coca Cola. 

15. CIROC VODKA – DIDDY

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 17

Ο ίδιος ο Sean John Combs/ Puff Daddy/ Puffy/ Diddy/ P. Diddy λάνσαρε την CÎROC σαν την απόλυτη βότακ για αληθινές στιγμές πολυτέλειας, σαν ένα ποτό που συνοδεύει την σύγχρονη ελίτ. Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για μια αρκετά αξιόλογη βότκα από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια, με πλούσια και πολύ απαλή επίγευση.

16. SLOVENIA VODKA – BILL MURRAY

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 19

Η απόδειξη πως ο Bill θα έπρεπε να έχει μείνει στο ιαπωνικό ουίσκι. Όχι ότι καλύτερο θα πιεις εκεί έξω.

17. HAIG CLUB – DAVID BECKHAM

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 15

Έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αισθητικά μπουκάλια. Η προσπάθεια όμως του Becks στον χώρο του αλκοόλ θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Το σκωτσέζικο ουίσκι που φτιάχνεται στο αποστακτήριο του Cameronbridge είναι μια συμπαθητική προσπάθεια που όμως δεν ξεφεύγει από την μετριότητα. 

18. AC/DC THUNDERSTRUCK TEQUILA – AC/DC

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 16

Πριν ακόμη κυκλοφορήσει σε Silver, Reposado και Anejo, οι φήμες έδιναν και έπαιρναν για την τεκίλα του θρυλικού συγκροτήματος, που φέρει το όνομα ενός εκ των πιο γνωστών κομματιών του. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δικαιώνει όσους υποστήριζαν πως η τεκίλα και το δυνατό ροκ μπορεί και να μην ταιριάζουν τόσο. 

19. VDKA 6100 – ROBERT DE NIRO

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 19

Φτιάχνεται στη Νέα Ζηλανδία, έχει νότες εσπεριδοειδών και είναι κομματάκι πικάντικη. Πολλές φορές όμως είναι σαν να πίνεις υγρά μπαταρίας. Και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό. 
 

20. EFFEN VODKA – 50 CENT

ΠΟΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ 18

 Σκληρό ποτό με ιδιαίτερη έως και αχρείαστη αψάδα είναι η βότκα του 50 Cent. Θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει καλύτερα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.