Όπως πιθανότατα καταλαβαίνεις από τον ίδιο τον όρο, τα World Tequila Awards είναι ο ετήσιος διαγωνισμός που καταλήγει κάθε φορά στις κορυφαίες τεκίλες του κόσμου, χωρισμένες ανά βασική κατηγορία. Στο συγκεκριμένο θεσμό, που εντάσσεται στα έγκριτα World Drink Awards, μία ομάδα εμπειρογνωμόνων από τον κόσμο του ποτού δοκιμάζει αρκετά αποστάγματα καθώς και όλες τις νέες κυκλοφορίες, για να καταλήξει σε εκείνα που αξίζει να επικεντρωθεί το κοινό και τα μπαρ.

Αναλυτικά οι καλύτερες τεκίλες του πλανήτη για το 2020 ανά κατηγορία:

World's Best Tequila και Extra Añejo Tequila: Cierto Tequila Reserve Collection - Extra Añejo

Ένα φίνο απόσταγμα με στοιχεία από κονιάκ και έντονη αγαύη στη μύτη. Με τέλεια ισορροπία ξύλου και αλκοόλ στο στόμα και ένα μακρύ, απαλό τελείωμα. 

Best Añejo Tequila: Tequila Corazo´n Sazerac Rye Añejo

Μία τεκίλα με γλυκιά και έντονη μύτη, στο άρωμα της οποίας υπάρχουν υπόνοιες από γλυκό καλαμπόκι. Ισορροπημένη στον ουρανίσκο και με νότες κακάο και ώριμων φρούτων.

Best Blanco Tequila: Playa Real Silver

Στην κατηγορία της λευκής τεκίλας ξεχώρισε η Playa Real Silver, με έντονη την αίσθηση του φρεσκοκομμένου χορταριού στη μύτη και το γήινο χαρακτήρα γενικότερα. Η γεύση της είναι περίπλοκη και έντονη αλλά η επίγευση απαλή και φινετσάτη.

Best Reposado Tequila: 818 Reposado

Στις reposado τεκίλες, αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις είναι η 818 Reposado. Τα αρώματά της παραπέμπουν σε πεκάν, γλυκοπατάτα και καραμέλα και η γεύση της σε βανίλια με πολλές δρύινες επιρροές. Όσο για την επίγευση, βγάζει έντονα το στοιχεία της κανέλας. 


Διάβασε ακόμη για τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου για το 2020, το Baba Au Rum της νέας εποχής, το κονιάκ των €130.000 και το Negroni του καλοκαιριού