Η Rosita είναι το Negroni του καλοκαιριού

Ένα modern classic ποτό που αξίζει την προσοχή σου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Μαΐου 2020

Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που δημιουργήθηκαν ποτέ στον κόσμο των μπαρ. Ακόμη και αν το εξετάσουμε με όρους ισορροπίας, κατορθώνει να κερδίσει ακόμη και εκείνους που δεν θα αυτοχαρακτηρίζονταν ακριβώς bittersweet lovers. Οι παραλλαγές του κλασικού cocktail είναι ασφαλώς άπειρες. Εμείς, θα επικεντρωθούμε στη Rosita.

Η κατά κάποιο τρόπο "μεξικάνικη" εκδοχή του Negroni είναι ουσιαστικά μία πιο ξηρή έκφανσή του με τεκίλα ή mezcal αντί για gin, καθώς και την προσθήκη dry vermouth. Θεωρείται ένα modern classic ποτό, που σερβίρεται όσο πιο παγωμένο γίνεται. Η συνταγή της Rosita καταγράφηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο The Bartender's Bible του Gary Regan, τον Οκτώβριο του 1991.  

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 μεζούρα τεκίλα ή mezcal
  • 1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ
  • 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
  • 1/2 μεζούρα Campari
  • 1 σταγόνα Angostura bitters

Εκτέλεση

  1. Βάζεις τα πρώτα 4 υλικά σε ένα mixing glass με πάγο και αναδεύεις. 
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο. 
  3. Προθέτεις τα bitters. 
  4. Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού ή γκρέιπφρουτ, αφού πρώτα απελευθερώσεις τα έλαιά της. 

Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη, πώς το αλκοόλ βοήθησε την εξέλιξη της ανθρωπότητας σύμφωνα με την επιστήμη, την ιστορία και τη συνταγή του Vesper και το βράδυ που θα ανοίξουν και πάλι τα μπαρ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία και η συνταγή του Espresso Martini

Κάτι για να σε ξυπνήσει και να σε ταρακούνησει.

Η ιστορία και η συνταγή του Gimlet

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, απλές και ιδιαίτερες προτάσεις με gin.