Η Rosita είναι το Negroni του καλοκαιριού

Ένα modern classic ποτό που αξίζει την προσοχή σου.

Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που δημιουργήθηκαν ποτέ στον κόσμο των μπαρ. Ακόμη και αν το εξετάσουμε με όρους ισορροπίας, κατορθώνει να κερδίσει ακόμη και εκείνους που δεν θα αυτοχαρακτηρίζονταν ακριβώς bittersweet lovers. Οι παραλλαγές του κλασικού cocktail είναι ασφαλώς άπειρες. Εμείς, θα επικεντρωθούμε στη Rosita.

Η κατά κάποιο τρόπο "μεξικάνικη" εκδοχή του Negroni είναι ουσιαστικά μία πιο ξηρή έκφανσή του με τεκίλα ή mezcal αντί για gin, καθώς και την προσθήκη dry vermouth. Θεωρείται ένα modern classic ποτό, που σερβίρεται όσο πιο παγωμένο γίνεται. Η συνταγή της Rosita καταγράφηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο The Bartender's Bible του Gary Regan, τον Οκτώβριο του 1991.  

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 μεζούρα τεκίλα ή mezcal
  • 1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ
  • 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
  • 1/2 μεζούρα Campari
  • 1 σταγόνα Angostura bitters

Εκτέλεση

  1. Βάζεις τα πρώτα 4 υλικά σε ένα mixing glass με πάγο και αναδεύεις. 
  2. Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο. 
  3. Προθέτεις τα bitters. 
  4. Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού ή γκρέιπφρουτ, αφού πρώτα απελευθερώσεις τα έλαιά της. 

 


Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη, πώς το αλκοόλ βοήθησε την εξέλιξη της ανθρωπότητας σύμφωνα με την επιστήμη και την ιστορία και τη συνταγή του Vesper.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Απολαμβάνοντας τη ζωή με την Casamigos, την τεκίλα των φίλων

Από τη μαγευτική Ιταλική Ριβιέρα μέχρι τις κοσμοπολίτικες Κυκλάδες, η Casamigos έχει τον δικό της τρόπο να ενισχύει στιγμές, εμπειρίες και σχέσεις.

Σύμφωνα με την επιστήμη ο James Bond είναι αλκοολικός

Η μόνη πραγματική απειλή για την υγεία του 007 είναι το Vesper Martini.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Linovatis, μία εντελώς διαφορετική οινική κατάσταση

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα της Κηφισιάς προσεγγίζει το κρασί με το δικό του, ξεχωριστό και νόστιμο, στυλ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Campari | Το Negroni Week επιστρέφει στα bar της Αθήνας

Το πιο εμβληματικό classic Campari cocktail γιορτάζει και μας προσκαλεί από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στα bar της πόλης.

Η αγαύη αποθεώνεται στη νέα, πιο γλυκιά Patron El Cielo

Η νέα PATRÓN El CIELO είναι η πρώτη τεκίλα της prestige κατηγορίας, που περνάει από τετραπλή απόσταξη για να γίνει Radiantly Smooth, Naturally Sweet.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο επενδύουν και στα ελληνικά κρασιά

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο ενώνει τις δυνάμεις της με τα Ελληνικά Οινοποιεία.