
Η Rosita είναι το Negroni του καλοκαιριού
Ένα modern classic ποτό που αξίζει την προσοχή σου.

Το Negroni είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που δημιουργήθηκαν ποτέ στον κόσμο των μπαρ. Ακόμη και αν το εξετάσουμε με όρους ισορροπίας, κατορθώνει να κερδίσει ακόμη και εκείνους που δεν θα αυτοχαρακτηρίζονταν ακριβώς bittersweet lovers. Οι παραλλαγές του κλασικού cocktail είναι ασφαλώς άπειρες. Εμείς, θα επικεντρωθούμε στη Rosita.
Η κατά κάποιο τρόπο "μεξικάνικη" εκδοχή του Negroni είναι ουσιαστικά μία πιο ξηρή έκφανσή του με τεκίλα ή mezcal αντί για gin, καθώς και την προσθήκη dry vermouth. Θεωρείται ένα modern classic ποτό, που σερβίρεται όσο πιο παγωμένο γίνεται. Η συνταγή της Rosita καταγράφηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο The Bartender's Bible του Gary Regan, τον Οκτώβριο του 1991.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 μεζούρα τεκίλα ή mezcal
- 1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ
- 1/2 μεζούρα ξηρό βερμούτ
- 1/2 μεζούρα Campari
- 1 σταγόνα Angostura bitters
Εκτέλεση
- Βάζεις τα πρώτα 4 υλικά σε ένα mixing glass με πάγο και αναδεύεις.
- Σουρώνεις σε ποτήρι old fashioned με πάγο.
- Προθέτεις τα bitters.
- Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού ή γκρέιπφρουτ, αφού πρώτα απελευθερώσεις τα έλαιά της.
Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο εμβληματικά μπαρ του πλανήτη, πώς το αλκοόλ βοήθησε την εξέλιξη της ανθρωπότητας σύμφωνα με την επιστήμη και την ιστορία και τη συνταγή του Vesper.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες