
Το Baba Au Rum της νέας εποχής
To επιδραστικότερο μπαρ της χώρας ετοιμάζεται για το πιο διαφορετικό καλοκαίρι της ζωής μας.

Η περίοδος του lockdown αποτελεί πια ανάμνηση και όπως κάθε άλλο κομμάτι της εστίασης, τα μπαρ έχουν αποκτήσει ξανά ζωή. Το Baba Au Rum ήταν ένας από τους πρώτους εκπροσώπους του χώρου που εγκαινίασε κατά το προηγούμενο διάστημα τις υπηρεσίες take away και delivery ποτών, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.
Το δημοφιλές street bar της οδού Κλειτίου υποδέχεται πια παλιούς και νέους φίλους προσφέροντας όλα εκείνα που το έκαναν αγαπητό από τον Μάρτιο του 2009, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου: Ποιοτικά ποτά, χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές καθώς και τη μαγεία που αναδύεται μέσα από το πάντρεμα φίνων αποσταγμάτων με εξωτικά φρούτα, μπαχαρικά και βότανα, από κάθε γωνιά του κόσμου.
Σε αυτά, μπορεί να συμπληρώσει κάποιος και μερικές προσθήκες που εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα της post-Covid εποχής που όμως σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν τον αυθεντικό χαρακτήρα του 31ου κορυφαίου μπαρ του πλανήτη για το 2019. Αντιθέτως, τον ενισχύουν. Η ομάδα του Baba Au Rum έχει δημιουργήσει ένα μικρό και ηλιόλουστο cocktail menu, τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί μίας χρήσης, ώστε να μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει κατ' αποκλειστικότητα και, γιατί όχι, να το πάρει στο σπίτι, προκειμένου να του θυμίζει πως τα μπαρ είναι πάντοτε εδώ για να προσφέρουν αισιοδοξία και χαρά - αυτός δεν είναι και ο σκοπός τους άλλωστε;
Επιπροσθέτως, οι τιμές έχουν μειωθεί και για τους επόμενους 4 μήνες έχει δημιουργηθεί μία νέα μικρή λίστα ποτών με φρέσκα φρούτα και τα καλύτερα αποστάγματα. Και πάντοτε με την καλύτερη διάθεση των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την μπάρα.
Το Tip του Esquire: Δοκίμασε οπωσδήποτε το Siniore Garibaldi.

Info
Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ. 211 7109140
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες