Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται τον δικό της Zidane

Κάποιος εκ των Laurent Blanc ή Patrick Kluivert θα είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Αρκεί όμως αυτό;

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα. Ένας από τους βασικότερους λόγους αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο του προπονητή της, Zinedine Zidane. Όσο οι Μερέχνες γλεντούν, πιθανότατα με tapas και σανγκρία, στο αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο της Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται για ένα από τα πιο κρίσιμα καλοκαίρια της σύγχρονης ιστορίας. 

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι τα οικονομικά προβλήματα, με την La Vanguardia να δημοσιεύει πρόσφατα ένα ρεπορτάζ που κάνει λόγο για απώλειες που ξεπερνούν τα €150.000.000. Έπειτα υπάρχει το μείζον ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του Lionel Messi και, τέλος, το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Quique Setién στον πάγκο της ομάδας. Το πρώτο, αναμένεται να λυθεί μαζί με το έτερο θέμα της προεδρίας της ομάδας, με τον υποψήφιο Victor Font να διαβεβαιώνει πως η Μπαρτσελόνα δεν θα γίνει Μίλαν αν αυτός βρεθεί στο τιμόνι του συλλόγου. Τα δεκάδες εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν για τους Dembelè, Coutinho και Griezmann δημιούργησαν μία τεράστια τρύπα και συνέβαλαν στο να πληρώνει η Μπάρτσα τους μεγαλύτερους μισθούς από κάθε άλλη ομάδα του πλανήτη.

Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται τον δικό της Zidane

Έπειτα, ο Messi. Παρότι ακόμη και ο ίδιος έχει δημιουργήσει σύννεφα γύρω από τη σχέση του με το σύλλογο, η λογική λέει πως θα ανανεώσει.

Απομένει λοιπόν το φλέγον section του προπονητή. Περισσότερο από ποτέ, η Μπαρτσελόνα μοιάζει να χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα έχει σχέδιο, θα γνωρίζει απόλυτα το DNA του club, θα μπορεί να εμπνεύσει και κυρίως θα μπορεί να χτίσει με οποιαδήποτε υλικά έχει στη διάθεσή του. Έναν Μπλαουγκράνα Zidane. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι δύο ισχυρότεροι υποψήφιοι είναι ο Γάλλος Laurent Blanc και ο Ολλανδός Patrick Kluivert. Και οι δύο πρώην παίκτες της ομάδας και ποδοσφαιρικοί θρύλοι των δοξασμένων 90s. Σε αυτούς προστίθεται -ως outsider πάντως- και ο Ronald Koeman που διατηρεί το ίδιο προφίλ. 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 1

Ο Blanc φέρεται να συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες, έχοντας μεταξύ άλλων κατακτήσεις τίτλων και θητεία σε πάγκους ομάδων σαν τις Μπορντώ και Παρί Σεν Ζερμέν. Η L' Equipe τονίζει ότι ο Eric Abidal και ο Ramon Planes είναι αυτοί που επιμένουν στον πρώην αμυντικό απέναντι στις συστάσεις πολλών εντός του συλλόγου για τον Xavi. Ο Kluivert από την άλλη, είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες συμπάθειες μεταξύ των παικτών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι Piqué, Messi, Suarez και De Jong έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ του στις συναντήσεις τους με τον Abidal και τους υπόλοιπους ανθρώπους που τρέχουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Με τις απόψεις των 4 σταρ της Μπαρτσελόνα φαίνεται να συντάσσεται και η μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών.

Βέβαια, σε ένα club όπως η Μπαρτσελόνα, τα πράγματα δεν μπορούν ποτέ να είναι τόσο απλά. Ο Lionel Messi φέρεται πρόσφατα να τοποθετήθηκε υπέρ της έλευσης του Marcelo Bielsa στον πάγκο των Μπλαουγκράνα. Για την ακρίβεια, ο σταρ της ομάδας το απαίτησε από τη διοίκηση. Ο 65χρονος καθηγητής του ποδοσφαίρου που οδήγησε τη Λιντς στην Premier League έπειτα από αρκετά χρόνια κατάγεται από το Ροζάριο (τόπος καταγωγής και του Messi) και από πολλούς θεωρείται ο πιο επαναστατικός mastermind του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αυτό ασφαλώς δεν αρκεί για να διαχειριστεί το καράβι που λέγεται Μπάρτσα. Θα είχε πάντως τρομερός ενδιαφέρον να τον δούμε στην Καταλονία.


Διάβασε ακόμη για το ποιος θα κατακτούσε τη φετινή Χρυσή Μπάλα, τον αντισυμβατικό προφήτη Roberto Baggio, την πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση του Gareth Bale, τον Virgil Van Dijk που έβγαλε τα λεφτά του,  τα θαύματα του Diego Maradona στο Μουντιάλ του Μεξικού, γιατί το El Sombrero είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα ποδοσφαιρικό blog και τον George Best που ήταν ο καλύτερος.


φωτογραφίες ©Getty Images
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος