Γιατί ο Lionel Messi έμεινε τελικά στην Μπαρτσελόνα

Όλα όσα αποκάλυψε ο ίδιος ο Αργεντινός σούπερ σταρ και τον κράτησαν στη Βαρκελώνη για έναν ακόμη χρόνο.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Σεπτεμβρίου 2020

Μέχρι πριν λίγα 24ωρα άπαντες περίμεναν να δουν πού και πώς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Lionel Messi, με το διαζύγιο με την Μπαρτσελόνα να μοιάζει κάτι παραπάνω από βέβαιο, ειδικά μετά την εξωπραγματική πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή των καιρών μας και πιθανότατα τον καλύτερο όλων των εποχών. 

Η ανατροπή όμως έγινε και ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα συνεχίσει για έναν ακόμη χρόνο, τον 20ό, στην ομάδα της Καταλονίας. Πώς όμως φτάσαμε ως εκεί; Αρχικά, και για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, υπήρχε το καθαρά διαδικαστικό κομμάτι: Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η υπόθεση θα οδηγούνταν στα δικαστήρια, καθώς η ρήτρα των 700 εκατ. Ευρώ ήταν υπαρκτή δεδομένου πως ο Messi είχε έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου. Το ποσό είναι εξωπραγματικό (αν και θα μπορούσε να υπάρξει διαπραγμάτευση), ακόμη και για τον συχνά εξωφρενικό κόσμο του σύγχρονου ποδοσφαίρου όπου οι αριθμοί εύκολα ξεφεύγουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η κρίση του κορονοϊού έχει επηρεάσει και την μπάλα. "Ο βασικότερος λόγος που θα συνεχίσω στην ομάδα είναι γιατί ο πρόεδρος μου είπε πως ο μόνος τρόπος για να φύγω είναι να πληρώσει κάποιος τη ρήτρα των 700 εκατ. Ευρώ, που είναι αδύνατον. Υπήρξε κι άλλος τρόπος και ήταν να πάμε στα δικαστήρια. Δεν θα πήγαινα ποτέ στα δικαστήρια εναντίον της Μπαρτσελόνα, όμως, διότι είναι η ομάδα που αγαπώ, που μου έδωσε τα πάντα και της τα έδωσα κι εγώ πίσω" ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο παίκτης στο Goal.com, που είχε την παγκόσμια αποκλειστικότητα της είδησης.

Γιατί ο Lionel Messi έμεινε τελικά στην Μπαρτσελόνα

Έπειτα, υπήρξε ο συναισθηματικός παράγοντας, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένειά του. "Όταν ανακοίνωσα την επιθυμία φυγής στη σύζυγό μου και τα παιδιά, ήταν ένα δράμα. Όλη η οικογένεια άρχισε να κλαίει, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να αφήσουν τη Βαρκελώνη, ούτε να αλλάξουν σχολεία. Ο μεγαλύτερος γιος μου, ο Thiago, έκλαψε μπροστά μου και μου ζήτησε να μη φύγω. Επαναλαμβάνω ήταν σκληρό, ειλικρινά. Αλλά τον καταλαβαίνω. Συνέβη και σε μένα. Ήταν πολύ δύσκολο να πάρω αυτή την απόφαση" αναφέρει ο Αργεντινός. 

Τέλος, είναι ο ίδιος ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας του Messi και η ελπίδα πως η Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο ως ηγέτη, θα επιστρέψει στις επιτυχίες: "Το επεξεργάστηκα περισσότερο στο μυαλό μου και θέλω να ανταγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο, να κερδίσω τίτλους, να διεκδικώ το Champions League. Μπορεί να νικάς, ή να χάνεις, διότι είναι πολύ δύσκολος στόχος, αλλά πρέπει να το διεκδικείς τουλάχιστον κι όχι να καταρρέεις όπως στη Ρώμη, στο Λίβερπουλ, στη Λισαβόνα. Όλα αυτά με έκαναν να σκεφτώ την απόφαση που πρέπει να πάρω. Θα συνεχίσω στη Μπαρτσελόνα και η συμπεριφορά μου δεν πρόκειται να αλλάξει ανεξάρτητα του πόσο ήθελα να φύγω. Θα κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ. Πάντα θέλω να νικάω, είμαι ανταγωνιστικός και δεν μ’ αρέσει να χάνω σε τίποτα. Θέλω πάντα το καλύτερο για το κλαμπ, για τα αποδυτήρια και για τον εαυτό μου. Υπάρχει νέος προπονητής και νέες ιδέες".

Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να προστεθεί το γεγονός πως ίσως και ο ίδιος να μην ένιωθε τελικά τόσο άνετα να εγκαταλείψει την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε, εξελίχθηκε και σκαρφάλωσε μέχρι την κορυφή του ποδοσφαιρικού σύμπαντος (καθώς και την πόλη στην οποία ζει από τα 13 του) αλλά και το γεγονός πως με τη φυγή του θα κατέρρεε ένα τεράστιο οικονομικό πλάνο (συμφωνία με χορηγούς, εταιρείες κλπ) που αποφέρει στην Μπαρτσελόνα -κυρίως λόγω Messi- εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως. 

Ας είναι. Εμείς, όπως και κάθε άλλος πραγματικός fan του ποδοσφαίρου στον μάταιο τούτο κόσμο, ετοιμαζόμαστε για το The Last Dance του Αργεντινού.


Διάβασε ακόμη γιατί η Λίβερπουλ απέκτησε τον Κώστα Τσιμίκα, για τον μύθο του Javier Zanetti, τη νέα μπάλα της Premier League που φέρνει την επανάσταση και για ποιο λόγο όλοι νοσταλγούν το ποδόσφαιρο των 90s.


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.