Ο Marcus Rashford ενώνει τις δυνάμεις του με τον οίκο Burberry

Το σπουδαίο βρετανικό brand συνεργάζεται με τον Άγγλο επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για καλό σκοπό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν διανύει σίγουρα τις καλύτερες μέρες της ιστορίας της σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ωστόσο ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να είναι υπερήφανος κάθε φίλος των Κόκκινων Διαβόλων ακούει στο όνομα Marcus Rashford. Ο 22χρονος Άγγλος επιθετικός δεν αποτελεί μόνο έναν πραγματικά σημαντικό ποδοσφαιριστή αλλά παρουσιάζει σπουδαίο έργο και εκτός των 4 γραμμών του γηπέδου. 

Τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση του Boris Johnson, ανάμεσα σε όλες τις άλλες τραγικές επιλογές της, αποφάσισε να διακόψει την παροχή δωρεάν σχολικών γευμάτων στα παιδιά των φτωχών οικογενειών της χώρας. Από τα συγκεκριμένα vouchers εξασφαλιζόταν φαγητό για περισσότερα από 200.000 παιδιά. Ο Rashford πήρε μία σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των φτωχών, στέλνοντας μία επιστολή προς το βρετανικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας την ανάγκη σίτισης των μαθητών στην Αγγλία, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, όπου ακόμη περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται. 

Ο Marcus Rashford ενώνει τις δυνάμεις του με τον οίκο BurberryBurberry

Η προσπάθειά του φάνηκε πως έπεισε την κυβέρνηση, που παραδεχόμενη το λάθος της ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου σίτισης, με ένα κονδύλι που φτάνει τα 120 εκατομμύρια λίρες. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Marcus Rashford έγινε ο ήρωας της εβδομάδας στο Νησί αλλά και στον κόσμο του ίντερνετ, γνωρίζοντας από όλους την αποθέωση και δείχνοντας πώς ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη της φωνής του για έναν καλό σκοπό. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Στα μέσα του καλοκαιριού, μαζί με την οργάνωση FareShare, μοίρασε γεύματα σε 3.000.000 ανθρώπους που επλήγησαν από την πανδημία. Η δράση του συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, για τους άστεγους του Μάντσεστερ, το οποίο έχει χτυπηθεί δυνατά από τον κορονοϊό. "Τα σχολικά γεύματα ήταν μία βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά δεν θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, πρέπει να σκεφτούμε τον καλύτερο τρόπο ώστε οι άπορες οικογένειες να έχουν φαγητό και να μην υπάρχουν θέματα" είχε δηλώσει ο ίδιος πριν λίγο καιρό στο BBC.

Η δράση του είναι τόσο σημαντική που το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αποφάσισε να τον βραβεύσει - μάλιστα, στα 22 του έγινε ο νεότερος που τιμήθηκε με το Honorary Degree, που έχει δοθεί κατά το παρελθόν σε θρύλους της πόλης όπως ο Sir Bobby Charlton και ο Sir Alex Ferguson.

Όλα τα παραπάνω ώθησαν έναν από τους σημαντικότερους οίκους μόδας, τον Burberry, να τον βοηθήσει να διαδώσει τη δράση και τα κοινωνικά του μηνύματα. Τον επίλεξε ως winter ambassador του label, παρουσιάζοντας μία νέα σειρά φιλανθρωπικών προσπαθειών που θα φέρουν την υπογραφή του. 

Ο Burberry μαζί με τον Rashford θα συνεργαστούν με τον οργανισμό London Youth για τη δημιουργία 15 κέντρων νεότητας στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ, που θα βοηθήσουν τους νέους στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές των δύο βρετανικών πόλεων.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΡΑΣΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙ 2Burberry

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Burberry συνεργάζεται επίσης με το International Youth Foundation για να συνεισφέρει στο Global Youth Resiliency Fund, μία πρωτοβουλία με επίκεντρο την Ασία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους τοπικούς επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η επισιτιστική ασφάλεια. Στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία υποστηρίζει την πρωτοβουλία Wide Rainbow, παρέχοντας σε παιδιά από επίσης υποβαθμισμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό.

"Μία ημέρα θα έχεις περισσότερα από όσα είχες ποτέ ονειρευτεί. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσεις πως η σταθερότητα και η συνέπεια είναι δύο από τα πιο πολύτιμα πράγματα που θα πρέπει να έχεις στη ζωή σου. Τα κέντρα νεότητας στα οποία θα βρεθείς μπορεί να είναι κάποια από τα μεγαλύτερα δώρα που θα λάβεις ποτέ. Φρόντισε να προφυλάξεις τις φιλίες, την πειθαρχία, το σεβασμό και τη συμπόνοια για τους άλλους" αναφέρει μεταξύ άλλων στο open letter του ο Rashford, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον Burberry.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.