Bruce Lee εναντίον Muhammad Ali

Ποιος θα επικρατούσε σε μία υποθετική μονομαχία των δύο τους;

Γράφει: Γιάννης Σπανός 03 Δεκεμβρίου 2020

Bruce Lee και Muhammad Ali. Muhammad Ali και Bruce Lee. Δύο θρύλοι των πολεμικών τεχνών και των fight sports, που όπως ασφαλώς γνωρίζεις δεν βρίσκονται πλέον στον μάταιο τούτο κόσμο. Οι δύο τους δεν είχαν βρεθεί αντίπαλοι ποτέ, ούτε σε κάποιο ρίνγκ αλλά ούτε και σε κάποιο κινηματογραφικό πλατό. Τι θα συνέβαινε όμως σε μία τέτοια περίπτωση; Ναι, ένας αφελής δημοσιογράφος αναρωτιέται και εξετάζει τις πιθανότητες νίκης που θα είχε ο καθένας.

Πρόκειται ασφαλώς για μία πολύ ιδιόμορφη υποθετική μονομαχία καθώς ο καθένας τους πρεσβεύει ένα διαφορετικό είδος πάλης και στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας να οργιάσει, λαμβάνοντας υπόψιν κάποια πραγματικά δεδομένα και χαρακτηριστικά των δύο μύθων. 

Πιθανότατα, αυτή η φανταστική μάχη θα ξεκινούσε με τον Bruce Lee να κερδίζει στην αρχή. Η ταχύτητα, η έκρηξη και οι εναέριες κλωτσιές του θα αιφνιδίαζαν τον Ali. Αλλά όχι για πάρα πολύ. Ο Muhammad Ali θα ήταν ο τελικός νικητής. 

Σου προκαλεί απορία αυτό; Διάβασε την παρακάτω ιστορία. Στο βιβλίο The Making of Enter the Dragon που κυκλοφόρησε το 1987 από τον Robert Clouse (σκηνοθέτης της ομώνυμης ταινίας) αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το εξής: Κάποια στιγμή ο Bruce έβλεπε ένα ντοκιμαντέρ για τον Cassius Clay (το όνομα του Ali πριν το αλλάξει). Ο Clay ήταν ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών εκείνη την εποχή και ο Lee τον θεωρούσε τον κορυφαίο μαχητή ever. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ περιελάμβανε εκτενή πλάνα από τους αγώνες του Ali. Ο Bruce προσπαθούσε να μιμηθεί τις κινήσεις του ακριβώς μπροστά από την τηλεόραση. "Όλοι λένε πως πρέπει να τον αντιμετωπίσω μία ημέρα. Αυτό ίσως και να γίνει κάποια στιγμή, γι' αυτό πρέπει να μελετήσω κάθε κίνησή του, να μάθω τα λάθη του. Αλλά δες το χέρι του, θα με σκότωνε" μου είχε πει χαρακτηριστικά ο Bruce. Γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να τον κερδίσει. Ένας κορυφαίος αθλητής πυγμαχίας υπερτερεί πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Έχουμε λοιπόν νικητή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος