Μία ακόμη ευκαιρία για τον Derrick Rose στη Νέα Υόρκη

Ο σταρ του ΝΒΑ επέστρεψε στους Knicks, στην ίσως τελευταία σπουδαία πρόκληση της καριέρας του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Φεβρουαρίου 2021

Το 2011, ο 22χρονος Derrick Rose αναδεικνυόταν ο νεότερος (τότε)  MVP του ΝΒΑ, έχοντας εντυπωσιακά νούμερα (25 π., 7,7 ασ.) και ακόμη πιο εντυπωσιακές προοπτικές στους πιθανότατα καλύτερους Chicago Bulls της post-Jordan εποχής, που ολοκλήρωναν τη σεζόν με ρεκόρ 62-20. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήρθαν οι τραυματισμοί και ο D-Rose δεν ήταν ποτέ πια ο ίδιος. 

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο Tom Thibodeau τον κάλεσε για ακόμη μία φορά κοντά του. Στο φιλόδοξο όσο και ιντριγκαδόρικο project των New York Knicks που θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους την ταμπέλα του 'ανέκδοτου' του ΝΒΑ. Οι δύο άντρες συναντώνται για 3η φορά στην καριέρα τους στο ίδιο στρατόπεδο και όλος ο μπασκετικός κόσμος περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσει αυτό.

Αρχικά, θα πρέπει κάποιος να ζυγίσει τα αντίβαρα της ανταλλαγής: Ο Dennis Smith Jr. και ένα draft pick δευτέρου γύρου (μέσω Σάρλοτ) είναι εκείνα που καταλήγουν στους Detroit Pistons. Το νο.9 του draft του 2017 έπαιξε φέτος μόνο σε 3 παιχνίδια για τους Knicks, έχοντας 5,5 πόντους κατά μέσο όρο και σουτάροντας με 39,9%. Ας είμαστε ειλικρινείς, ο DSJ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να οδηγήσει τη Νέα Υόρκη στα playoffs. Με τον Rose είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Έπειτα, υπάρχει ο πολύ ταλαντούχος πυρήνας των Knicks, με τους RJ Barrett, Immanuel Quickley, Frank Ntilikina, Kevin Knox II, Obi Toppin και Mitchell Robinson, οι οποίοι μόνο όφελος μπορούν να αποκομίσουν από τον καινούριο συμπαίκτη τους, τις παραστάσεις του, την εμπειρία του αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το παιχνίδι.

Τέλος, υπάρχει ο ίδιος ο Rose. Κοντά στα mid-30s, έπαιζε μέχρι πρότινος σε μία από τις χειρότερες ομάδες που έχει δει το ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Επομένως δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία κινήτρου, για έναν άνθρωπο που καθοδηγείται πλέον βασικά από αυτό. Οι Knicks από την πλευρά τους δεν είναι ακριβώς διεκδικητές αλλά μετά από πάρα πολύ καιρό δείχνουν ικανοί για να συνεχίσουν στην post-season.

Προκύπτει λοιπόν μία ξεκάθαρη αναβάθμιση όσον αφορά τους στόχους του παίκτη. Παράλληλα με αυτό, υπάρχει η συνύπαρξη με τον coach Thibodeau σε ένα από τα πιο ιστορικά και λαμπερά franchises της λίγκας.

Και ξέρεις, όλοι στη Νέα Υόρκη λατρεύουν τα redemption stories.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.