Γιουβέντους, ώρα μηδέν

Στο Τορίνο υπάρχει κρίση καθώς το Pirlo project δεν δουλεύει και ο Cristiano Ronaldo είναι πια 36.

Γιουβέντους και Champions League. Champions League και Γιουβέντους. Μία περίπλοκη και δύσκολη ως προς την αποκρυπτογράφηση της σχέση τα τελευταία χρόνια αλλά όχι μόνο αυτά. Η τεράστια ποδοσφαιρική ομάδα του Τορίνου ίσως πρέπει να επαναπροσδιορίσει την οπτική της για τα πράγματα αν επιθυμεί στο άμεσο μέλλον -δηλαδή εντός της επόμενης 2ετίας- να επανέλθει στην κορυφή της Ευρώπης, από την οποία απέχει αισίως 25 χρόνια. Και όχι, ούτε το περίφημο πλάνο που βασίστηκε στον Cristiano Ronaldo απέδωσε.

Την περασμένη Τρίτη ήταν η Πόρτο του Sergio Conceicao εκείνη που την απέκλεισε από τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που συνδυαστικά με την απόσταση των 10 βαθμών από την πρωτοπόρο Ίντερ στο ιταλικό πρωτάθλημα δημιουργεί ένα παράξενο κλίμα στο Τορίνο.

Μία κατάσταση την οποία δεν είχε αντιμετωπίσει εδώ και χρόνια ο σύλλογος, τουλάχιστον όσον αφορά τα εντός των τειχών δεδομένα.

Το Pirlo project δεν δουλεύει

Όταν πριν από 1,5 χρόνο ο Andrea Agnelli αποφάσιζε να θυσιάσει τον Maurizio Sarri στηριζόμενος στο ένστικτό του, είχε κάτι πολύ συγκεκριμένο κατά νου: Να δώσει την ομάδα σε έναν rookie προπονητή όπως ο Andrea Pirlo και το σχέδιο να δουλέψει όπως στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης και του Zinedine Zidane. Ίσως πάλι ήθελε να πλάσει τον Μπιανκονέρι Pep Guardiola. Μέχρι στιγμής, δε φαίνεται να δουλεύει όλο αυτό και η απαισιοδοξία είναι μεγαλύτερη από τις όποιες ελπίδες για άμεση ανάκαμψη.

Γιουβέντους, ώρα μηδένGetty Images

Η ελλειπής προετοιμασία (λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε ο κορονοϊός), το γεμάτο πρόγραμμα και οι τραυματισμοί είναι τρία δεδομένα που εύκολα θα μπορούσαν να αποτελούν τα άλλοθι του Pirlo, ο οποίος δεν είχε το χρόνο, την άνεση και τη δυνατότητα να θέσει τα θεμέλια που ο ίδιος είχε στο μυαλό του για τη δική του Γιούβε.

Παρόλα αυτά, η ομάδα έχει ακόμη μία δύσκολη πρόκληση μπροστά της που δεν είναι άλλη από μία τελευταία προσπάθεια να κερδηθεί το Scudetto και το ιταλικό Κύπελλο. Το μέλλον της εν πολλοίς θα κριθεί από τα αποτελέσματα των επόμενων δύο εβδομάδων.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1Getty Images

Αλλά κυρίως από την εμπιστοσύνη ή την έλλειψη αυτής που θα επιδείξει ο Andrea Agnelli προς το πρόσωπο του ανθρώπου που βρίσκεται στον πάγκο. 

Μία δύσκολη στροφή

Η Γηραιά Κυρία έχει να πάρει μία δύσκολη όσο και κρίσιμη απόφαση: Αν θα επιλέξει το βραχυπρόθεσμο ή το μακροπρόθεσμο σενάριο. Το πρώτο θέλει ένα ηλεκτροσόκ που θα ευνοήσει σε περίπτωση στραβοπατημάτων της Ίντερ ή της (δεύτερης της βαθμολογίας) Μίλαν, αναπτερώνοντας τις όποιες ελπίδες για τον τίτλο και θέτοντας όλους σε εγρήγορση. Το δεύτερο σενάριο απαιτεί στήριξη στον Andrea Pirlo και τις επιλογές του αλλά και μία θυσία: Όχι του προπονητή αυτή τη φορά αλλά ενός ή ίσως και περισσότερων πρωταθλημάτων, ώστε να βρει τη φόρμουλα που δουλεύει καλύτερα. 

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2Getty Images

Και η οποία μπορεί να επαναφέρει τη Γιουβέντους εκεί που διαχρονικά επιθυμεί να βρίσκεται.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος