Πού θα πάει ο Jose Mourinho;

Τα φαβορί, τα outsiders και οι εκπλήξεις στην πιθανή συνέχεια της καριέρας του Special One.

Ο Jose Mourinho αποτελεί πια παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ, με τον Daniel Levy να προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να κλέψει λίγη από την δόξα των χθεσινών νέων σχετικά με τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League και να δώσει στην ομάδα του ένα κίνητρο για τη συνέχεια της σεζόν αλλά και στο απώτερο μέλλον. Από την πλευρά του, ο Special One σύντομα θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά την απόλυσή του. Ποιος όμως μπορεί να είναι αυτός;

Με το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Premier League να είναι δύσκολο -τουλάχιστον προ το παρόν- επιχειρούμε μία ανάλυση των ομάδων που θα τον ήθελαν (ή θα τον χρειαζόντουσαν) στον πάγκο τους.

Εθνική Πορτογαλίας

Παρότι στο πρόσφατο παρελθόν ο ίδιος έχει πει πως είναι αρκετά νέος για ένα πόστο σε εθνική ομάδα, δύσκολα θα έλεγε "όχι" στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ειδικά εν όψει του Μουντιάλ του Κατάρ, σε 1,5 χρόνο από τώρα. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την πορεία που θα έχει ο Fernando Santos στο Euro του ερχόμενου καλοκαιριού.

Γιουβέντους

Αλήθεια, πόσο ιντριγκαδόρικο θα ήταν κάτι τέτοιο; Μάλιστα, είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, δεδομένης της φετινής πορείας της ομάδας του Τορίνο και της επισφαλούς θέσης του Andrea Pirlo.

Πού θα πάει ο Jose Mourinho;Getty Images

Πόρτο

Επιστροφή στους Δράκους με τους οποίους μεγαλούργησε από το 2002 έως το 2004; Γιατί όχι; Το "εγώ" του όμως ίσως αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα αναζητήσει την τύχη του σε ένα σημαντικότερο πρωτάθλημα - όπου μπορεί να πληρωθεί και καλύτερα.

Λάτσιο

Μία πιθανή συνύπαρξη με τον Claudio Lotito θα θύμιζε σε πολλούς εκείνη των Sheev Palpatine και Darth Vader στο Star Wars και το ποδόσφαιρο θα έβρισκε τους επόμενους "κακούς" της ιστορίας του. Ο κύκλος του Simone Inzaghi στη Ρώμη μοιάζει να έχει κλείσει και σύντομα η Λάτσιο θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του. Ίσως και ο Mourinho να είναι εκείνος που μπορεί να φέρει αυτοκρατορικό αέρα στην γαλάζια πλευρά της Αιώνιας Πόλης. 

Νιούκασλ

Η ομάδα του Steve Bruce δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της παραμονής στην Premier League αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο ίδιος θα διατηρήσει τη θέση του στον πάγκο. Η διοίκηση φέρεται διατεθειμένη να επενδύσει για παραπάνω πράγματα και ίσως μέσα σε αυτά να βρίσκεται και ο Πορτογάλος τεχνικός, πιθανότατα για τη νέα σεζόν.

Οποιαδήποτε ομάδα στο MLS

Μία περιπέτεια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ ίσως και να μην πρέπει να αποκλειστεί. Los Angeles FC, LA Galaxy και New York City FC θα μπορούσαν να είναι επόμενοι σταθμοί της καριέρας του Mou, με βάση τις πόλεις όπου εδρεύουν και το budget που διαθέτουν για να τον δελεάσουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος