Ο Thierry Henry και ο Alan Shearer στο Hall of Fame της Premier League

Οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στο νεοσύστατο Hall of Fame του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Premier League, το καλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του πλανήτη, θέλοντας να τιμήσει τους θρύλους που κατά καιρούς έχουν αγωνιστεί σε αυτήν, αποφάσισε να καθιερώσει το δικό της Hall of Fame και στο οποίο θα μπορούν πια να συγκαταλέγονται αθλητές που ήταν ενεργοί μέχρι και την 1η Αυγούστου του 2020.

Ο Alan Shearer και ο Thierry Henry είναι τα δύο πρώτα μέλη του, απολύτως δικαιολογημένα. Ο πρώην επιθετικός της Μπλάκμπερν, της Νιούκασλ και της εθνικής Αγγλίας είναι μέχρι σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος με 260 γκολ σε 441 ματς, παίζοντας συνολικά για 14 σεζόν.

Ο Thierry Henry και ο Alan Shearer στο Hall of Fame της Premier LeaguePremier League

Κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα του 1995 με την Μπλάκμπερν του Kenny Dalglish, κέρδισε τρεις φορές το Χρυσό Παπούτσι και είναι ο μόνος παίκτης της PL που έχει περισσότερα από 100 γκολ με δύο διαφορετικές ομάδες.

ΤΙΕΡΙ ΑΝΡΙPremier League

Από την πλευρά του, ο Γάλλος μύθος της Άρσεναλ βρέθηκε στο Λονδίνο το 1999 από την Γιουβέντους και ουσιαστικά άλλαξε την σύγχρονη ιστορία του club, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 228 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Ian Wright.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.