Jordan Larsson, o αντι-Ibrahimovic

Ο γιος του θρυλικού Henrik Larsson θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης της Σουηδίας στο επερχόμενο EURO, θέλοντας να αποδείξει πως το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, ο Zlatan Ibrahimovic δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την εθνική ομάδα της Σουηδίας στο EURO 2021. Στα 39 του χρόνια πια, ο σταρ της Μίλαν είχε πραγματοποιήσει τη συγκινητική επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πριν λίγο καιρό, μετά από 5 ολόκληρα χρόνια. Επιθυμούσε πολύ να ηγηθεί της προσπάθειας που θα γίνει από τους Σκανδιναβούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά ένα επερχόμενο χειρουργείο στο γόνατο, δεν θα του το επιτρέψει. Οι Σουηδοί όμως φαίνεται να έχουν την απάντηση στη γραμμή πυρός τους. Και ακούει στο όνομα Jordan Larsson.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά

Ο Carl Henrik Jordan Larsson γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1997 και είναι γιος του τεράστιου Henrik Larsson, που έκανε σπουδαία καριέρα σε Σέλτικ, Φέγενορντ, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 23χρονος επιθετικός της Σπαρτάκ Μόσχας πραγματοποιεί μία πολύ καλή τελευταία διετία στη Ρωσία, έχοντας 22 γκολ σε 55 ματς. Πριν από αυτό, είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στη La Masia, όταν ο πατέρας του αγωνιζόταν στους Μπλαουγκράνα, για ακολουθήσουν οι Χόγκαμποργκ, Χέλσινμποργκ και Νόρκοπινγκ στην πατρίδα του, με ένα ενδιάμεσο πέρασμα από την ολλανδική Ναϊμέγκεν.

Η εξέλιξη του Jordan Larsson τη φετινή σεζόν ήταν άκρως εντυπωσιακή, με την ομάδα του να τερματίζει δεύτερη στο πρωτάθλημα πίσω από την Ζενίτ. 

Το αγωνιστικό προφίλ και το έντονο ενδιαφέρον

Το στυλ του είναι διαφορετικό από εκείνο του πατέρα του: Είναι αριστεροπόδαρος, έχει θαυμάσια τεχνική κατάρτιση και ντρίμπλα, ενώ του αρέσει να κινείται περισσότερο εκτός περιοχής. Σε αντίθεση με τον Henrik, δεν είναι τόσο δυνατός και καλός στο κεφάλι. Επίσης, θα πρέπει να φάει πολλά ψωμιά ακόμη για να αποκτήσει την εκτελεστική δεινότητά του. Παρόλα αυτά, εξελίσσεται σε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που έχει μπροστά του την ευκαιρία να συστηθεί στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό - ναι, δεν παρακολουθούν όλοι ρωσικό πρωτάθλημα. 

Το τελευταίο όμως το βλέπουν εντατικά οι scouters, με τις φήμες να κάνουν λόγο για φιλολογικό ενδιαφέρον από τις Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γουέστ Χαμ και Μπαρτσελόνα. Οι άνθρωποι της Σπαρτάκ Μόσχας γνωρίζουν καλά τι θησαυρό έχουν στα χέρια τους, θέτοντας ως τιμή εκκίνησης τα €100.000.000 για ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Μαζί με τον Dejan Kulusevski της Γιουβέντους και τον Alexander Isak της Σοσιεδάδ αναμένεται να αποτελέσουν μία έξοχη και νεανική επιθετική τριάδα, που θα προκαλέσει πολλά θέματα στις αντίπαλες άμυνες. 

Περιμένουμε πώς και πώς να τον δούμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.